חג האהבה שמתקיים היום (חמישי) הוא תירוץ נהדר לאכילת מאכלים מתוקים. אם אתם מכירים דבר או שניים במטבח עקבו אחרי המתכונים האלה, באדיבות מותג BOSCH, שיהפכו את היום לטעים ומיוחד במיוחד.
עוגת לב וולנטיין
הרכב: בצק פריך מוס שוקולד לבן וציפוי ורוד.
רשימת חומרים לבצק פריך:
75 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר דמררה
75 גרם אבקת שקדים
75 גרם קמח
אופן הכנה:
במיקסר עם בוחש- גיטרה מערבבים את כל החומרים במהירות איטית כ- 5 דקות עד קבלת בצק אחיד. מסיימים את הלישה על גבי שולחן העבודה ומרדדים בין 2 ניירות אפייה, מקפיאים חצי שעה, קורצים לצורת התבנית ואופים 20 דקות כ- 155 מעלות, ומצננים.
רשימת חומרים למוס שוקולד לבן:
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים
2 מיכלי שמנת מתוקה
175 גרם שוקולד לבן קצוץ
אופן הכנה:
מערבבים ג'לטין ומים קרים ומשהים כ- 10 דקות.
בינתיים מביאים לרתיחה מיכל שמנת מתוקה, יוצקים על גבי השוקולד הלבן ומערבבים. מחממים את הג'לטין 20 שניות במיקרוגל ומערבבים, מוסיפים את תערובת הג'לטין לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מצננים לטמפרטורת החדר.
מקציפים המיכל שמנת המתוקה הנותר לקצפת רכה ומקפלים לתוך התערובת שוקולד, יוצקים על הבצק הפריך ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
רשימת חומרים לציפוי ורוד:
100 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה
50 מ"ל מים
75 מ"ל חלב מרוכז ממותק
8 גרם ג'לטין
40 גרם מים קרים
צבע מאכל אדום
אופן הכנה:
משרים את הג'לטין (40 גרם) במים קרים, מרתיחים סוכר, גלוקוזה ומים. מוסיפים חלב מרוכז וג'לטין ומבלנדרים.
מוציאים את העוגה מהמקפיא, מניחים על גבי רשת, מצפים אותה בציפוי הוורוד ומעטרים מסביב בשברי בצק פריך, תלתלי שוקולד לבן וטרפלס לבן.
מילפיי מאוהב
מתאים ל-6 מנות אישיות בקוטר 8 ס"מ
חומרים להכנת המילפויי:
1 חבילת בצק עלים ( 700 גר') ניתן לקנות ברשתות וחנויות המתמחות
חומרים להכנת קרם וניל:
600 ( 1/2 2 כוסות) מ"ל חלב
5 יח' חלמונים מידה L
75 גר' סוכר
30 גר' קורנפלור
15 גר' קמח
1 מקל וניל ( חצוי ומגורר)
חומרים להכנת קרם שוקולד:
600 ( 1/2 2 כוסות) מ"ל חלב
5 יח' חלמונים מידה L
75 גר' סוכר
30 גר' קורנפלור
100 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר 70%
1. מכינים את קרם הווניל: משרים בקערה את החלב ומקל הוניל החצוי והמגורר כחצי שעה ( מומלץ לכסות בניילון נצמד כדי להעצים את הארומה של מקל הוניל). מביאים לרתיחה. במקביל, בקערת ערבוב טורפים את החלמונים, סוכר, קורנפלור וקמח. עורכים השוואת טמפרטורות עם החלב שרתח ומחזירים לסיר. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהקרם מבעבע. חשוב מאוד לערבב כל הזמן את הקרם בזמן הבישול כדי שלא ישרף בתחתית הסיר. מעבירים מיד לקערה, מניילנים ומקררים. הערה: חשוב לניילן כך שהניילון הנצמד יהיה בצמוד לקרם. את הקרם ניתן להכין יום לפני ההרכבה של הקינוח.
2. מכינים את קרם השוקולד: ממיסים את השוקולד המריר. מרתיחים את החלב. במקביל מערבבים את החלמונים, סוכר וקורנפלור בקערת ערבוב ועורכים השוואת טמפרטורות עם החלב שרתח. מסירים מהאש ושופכים לקערת השוקולד ומערבבים עד לאחידות. ממתינים כ- 15 דקות ומוסיפים את החמאה. מבלנדרים עד לקבלת קרם חלק והומוגני. מקררים עד לשימוש.
3. מכינים את בצק העלים בצורת לב: מחממים תנור ל- 170 מעלות. מוציאים את בצק העלים מהמקרר ומניחים אותו על שולחן מקומח. קורצים כ- 18 לבבות בקוטר 8 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחוררים עם מזלג את בצק ומקררים עד כחצי שעה או עד שהתנור יתחמם. אופים כ- 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב. הערה: למי שרוצה לקבל בצק עלים פריך יותר אני ממליץ לחמם את התנור בשלב הזה ל- 220 מעלות 0 חם מאוד), לבזוק אבקת סוכר על הלבבות ולאפות שנית עוד כ- 4-5 דקות, עד שאבקת הסוכר נמסה.
4. הרכבה: מוציאים את הקרם וניל וקרם השוקולד מהמקרר ומעבירים אותם ל- 2 שקי זילוף שונים. מזלפים "כדורים" על 6 בצקי עלים בצורת לב, כך שכל שטח הפנים של בצק העלים יהיה מכוסה בכדורים צפופים זה לזה. מניחים בצק עלים בצורת לב אפוי ולוחצים כדי שהקרם וניל יתיישר במעט והבצק יהיה מאוזן וישר. מזלפים את קרם השוקולד באותה שיטה ומניחים שנית בצק עלים אפוי ולוחצים כלפי מטה במעט. בוזקים אבקת סוכר ומגישים. חוזרים על הפעולה עם שאר הלבבות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו