"אני נשפט רק בגלל שקוראים לי אורן חזן" // צילום: אורן בן חקון

אורן חזן דחה הצעה להסדר טיעון

חה"כ סירב להודות בעבירות המיוחסות לו: "לא אודה במה שלא היה" • פרקליטו: "כתב האישום - רק כי הוא חבר כנסת"

לאחר דחייה של כחודשיים, נפתח היום (שלישי) משפטו של ח"כ אורן חזן, המואשם בעבירות של תקיפת עובד ציבור. המשפט היה אמור להיפתח בחודש דצמבר האחרון, אולם חזן לא התייצב לדיון בטענה כי אינו חש בטוב, ואף הגיע לבדיקות בבית החולים.

צילום: ירון דורון

חזן נאשם בעבירות של תקיפת עובד ציבור והתנהגות פסולה במקום ציבורי. כתב האישום הוגש לפני כשנה על ידי פרקליטות מחוז מרכז, באישור היועמ"ש אביחי מנדלבליט, לאחר שטענותיו של חזן נדחו בשימוע שנערך לו. האירועים בגינם הועמד חזן לדין התרחשו בטרם נבחר לכנסת.

לפי כתב האישום, באוקטובר 2014, לאחר שנודע לח"כ חזן על עיקול שהטילה עיריית אריאל על חשבון הבנק של אמו נוכח קיומו של חוב, הוא הגיע לבניין העירייה ופקד משרדים שונים במטרה להבין מי הורה על הטלת העיקול. משהבין כי מנכ"ל העירייה הורה על הטלתו, חזן המתין להגעתו של המנכ"ל, ואז צעק עליו וגידף אותו. 

בהמשך, נצמד חזן אל המנכ"ל ודחף אותו בחוזקה באמצעות ידיו, עד אשר המנכ"ל הוטח במעקה. המנכ"ל נכנס לחדר הישיבות ואילו חזן נכנס מיד אחריו, סגר את דלת החדר ואמר "אף אחד לא יוצא מפה". בחדר הישיבות המשיך חזן לצעוק ולגדף את המנכ"ל, עד אשר הוצא מהמקום. לאחר מכן התפרץ חזן ללשכת ראש העיר, מבלי שקיבל לכך אישור, והחל לצעוק ולגדף את ראש העיר, וזה הורה לחזן לעזוב את לשכתו. אולם חזן סירב תוך שהוא מאיים כי "יטפל" בראש העיר, וכי ידאג שהאחרון לא "ישב עוד בכיסא".

"לא תקפתי"

בין הפרקליטות לבין חזן התקיימו מגעים להסדר טיעון, לפיו חזן יודה בעבירות המיוחסות לו ולא יורשע, ויוטלו עליו שעות שירות לתועלת הציבור. אך חזן סירב להודות בעבירת התקיפה המיוחסת לו לו ודחה את הסדר הטיעון עם הפרקליטות. 

"לא תקפתי אף אחד". חזן עם פרקליטיו בבית המשפט// צילום: ירון דורון

במהלך הדיון פנה חזן לשופטת והתנצל על כך שלא הגיע לדיון במועד המקורי, וטען כי "אם לא היו קוראים לי ח"כ אורן חזן, לא הייתי פה היום. הציעו לי הסדר טיעון אבל אני לא יכול להודות במשהו שלא היה. אני לא רוצה שהילד שלי שנולד היום, יפתח את האינטרנט בעוד 15 שנה ויראה שתקפתי אדם. אני לא לוקח את העסקה כי לא תקפתי. יכול להיות שהרמתי את הקול, ויכול להיות שמישהו נפגע מדבריי, אבל לא תקפתי. אני זה שהזמנתי באותו היום את המשטרה וזה התהפך עלי. בחיים לא אודה במשהו שלא היה. אני שם את מבטחי בבית המשפט". 

השופטת אליאנא דניאלי השיבה לטענותיו של חזן באומרה: "בית המשפט לא רוצה שאף אדם, לא רק חבר כנסת, יודה במשהו שהוא לא עשה".

פרקליטו של חזן עו"ד אפרים דמרי אמר לאחר הדיון: "לצערי לא הגענו להסדר למרות שהיינו בישורת האחרונה. מי שמקבל את ההחלטה זה הנאשם, ואני מבין אותו שהוא לא מוכן להודות בדברים שהוא לא עשה. הוא סומך את ידו על בית המשפט שיגיע לאמת. ניסינו אבל הנאשם הוא זה שמחליט. אני מניח שנגיע לזיכוי מוחלט. תיקים כאלה נסגרים במשטרה מחוסר עניין לציבור ופה הוגש כתב אישום רק בגלל שהוא חבר כנסת. זו אכיפה בררנית, אם לא היה מדובר באורן חזן זה לא היה מגיע לכאן. בכנסת הבאה הוא כנראה לא יהיה חבר כנסת ולא יעניין אף אחד". 

עו"ד דמרי הוסיף כי "חזן לא איים על ראש העיר. הוא אמר שידאג שהוא לא יישאר בכיסא". חזן עצמו טען בבית המשפט: "אמרתי לראש העיר שכאשר יהיו בחירות, אני אחליף אותו".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...