צילום: יובל רווח

ה"טופ שף" של אמריקה התארחו בישראל

בכירי השפים ואושיות אוכל מארצות הברית הגיעו לישראל כדי לבדוק את התפתחות ענף הקולינריה הישראלית • "נחשפתי למהפכה של ממש"

השבוע התארחה בארץ משלחת שפים ואושיות אוכל מארצות הברית. נשמע מבטיח ומרגש על הנייר ומרגש אף יותר בפועל.

צילום: אנצ'ו גוש

עם הגיעי לעכו העתיקה כדי להצטרף לקבוצה המדוברת, שמחתי למצוא אותם רכונים מעל ארגז הפוך בפאתי השוק, זוללים חומוס מגביע פלסטיק. כל אחד מהם נושא סל תבלינים ומיני מתיקה מהבסטות הסמוכות.

תוך שיחה ערה על ענף הקולינריה הישראלי המשגשג, שמעתי על נפלאות חומרי הגלם המקומיים והמטבחים האתניים המסקרנים והייחודיים לאזורינו. לחלקם הייתה זאת הפעם הראשונה לבקר בחלקת גם העדן שלנו ואילו ישנם כאלה שביקרו כאן בעבר ונכחו לגלות כי דברים רבים התפתחו והשתנו במפת האוכל הארצישראלית.

הביקור הססגוני ורוויי החוויות המעצימות, הטעימות והמעשירות נועד על מנת לשאת את הבשורה על אוצרות האוכל שלנו למרחוק.

מייסד ז'אנר פסטיבלי האוכל של ארצות הברית והיזם היהודי-אמריקאי הֶרבּ קרליץ הוא זה שאירח את בכירי השפים של ארצות הברית, כוכבי תכניות האוכל הפופולאריות ביותר באמריקה, מבקרי אוכל ובעלי מסעדות הסלבס של ניו יורק. 

הרב קרליץ // צילום: יובל רווח

קרליץ הוא ממייסדי תרבות פסטיבלי האוכל האמריקאיים ומי שעומד מאחורי הפקת אירועי האוכל הגדולים ביותר בארצות הברית – בלאס וגאס, ניו יורק, נאפה וואלי וכו'. מיזם ה-"Celebrity Chef ‘Birthright’" שאותו מייסד כעת לראשונה נוצר במטרה לחשוף שפים מובילים לחוויה שעבר בישראל לפני פחות משנתיים.

בין חברי המשלחת היו השפית ושופטת הגרסה האמריקנית של "משחקי השף" ( (Chopped) אמנדה פריטאג, שופטת טופ שף גייל סימונס, עורכת מגזין ה"ליבינג" של מרת'ה סטיוארט שרה קרי, השף והמסעדן, זוכה פרס השף הטוב ביותר של ניו יורק לשנת 2017 יונתן ווקסמן, שופט הגרסה האמריקאית של "משחקי השף", השף של מסעדת Landmark ובעל רשת מסעדות על שמו מארק מרפי.

עוד הגיעו במשלחת השפית והבעלים של מסעדת Pig&Khao לאה כהן, מבקרת האוכל של ה-New York Times לשעבר רות רייקל, הבלוגרים של קבוצת "NO LEFTOVERS", השפית ושופטת טופ שף קנדה עדן גרינשפן, השפית והבעלים של מסעדת Lincoln ג'ן לואיס, השפית והמסעדנית, שותפה ברשת המסעדות Mozza ננסי סילברטון ומייסדת עמותת The Jewish Food Society נעמה שפי, וכן השף המפורסם ומגיש הטלוויזיה אנדרו זימרן שלקח גם הוא חלק בתכנית.

הֶרבּ קרליץ אמר ל'ישראל היום': "כשביקרתי בישראל שנה שעברה נדהמתי מהסצנה הקולינרית ואיך היא השתנתה מאז הביקור שלי בארץ לפני למעלה מ-20 שנה, כשעוד אכלתי רק שניצל והייתי המום מחוסר הגיוון הקולינרי בארץ. בביקור האחרון שלי נחשפתי למהפכה של ממש במונחים של מרכיבי האוכל והטכניקה בה מכינים את האוכל, והייתי משוכנע שיש לספר את סיפור האוכל הישראלי לשפים המפורסמים ביותר שאני מכיר".  

השפים מגיעים לשוק // צילום: יובל רווח

המשלחת טעמה את ישראל לאורכה ולרוחבה וחבריה בקרו בירושלים, בתל אביב, בנגב ובגליל – וסעדו בכמה מן המסעדות הנחשבות ביותר בישראל, לצד אוכל רחוב, ביקור במנהרות הכותל וביד ושם, במרכזי חדשנות, ביקבים, בבתי חולים ישראליים ועוד.

המסע הביא את השפים המפורסמים לבשל בפעם הראשונה יחד, לסעוד ולהכיר את השפים המוכשרים ביותר בישראל, אומני יצרני מזון ארציים, ייננים מובחרים וממציאים טכנולוגיים חדשניים בתחום ה"פוד-טק" שביחד מייצרים את אחת מסצנות המזון המרגשות והמלאות חיים בעולם, כל זאת בשאיפה שהם יצאו מכאן כ"שגרירים קולינריים" של ישראל.

השפים בישלו את המנות הנבחרות שלהם בפני הסטודנטים של בית הספר לבישול "אורט דן גורמה" וביקרו במסעדות השף המוכרות בישראל, בהן מסעדת קלארו, מחניודה ו-L28. יצאו למסע צבעוני של טעמים בשוק הכרמל, מחנה יהודה והשוק בעכו בו טעמו את מגוון המאכלים שיש לרחוב הישראלי המגוון להציע.

במהלך ביקורם כאן הם נחשפו יום-יום למצרכים, לחומרי הגלם וליינות הישראליים שבחר עבורם מכון הייצוא הישראלי, זאת על מנת למקסם את החוויה הקולינרית ולוודא שהאורחים ייחשפו עד כמה שניתן למיטב התוצרת הישראלית שאף נמכרת בשווקים בארצות הברית, כך שיוכלו להשתמש בהם גם בבישול בעצמם.

ה"סלבריטי שף" לא פסחו כמובן על הרובע היהודי והערבי של ירושלים וכן על הכותל המערבי, אכלו במגדל דוד ארוחה מיוחדת שבישל השף עידו זרמי לאור מופע אור קולי על רקע החומות.

במהלך הביקור נחשפו השפים לארץ ישראל כפי שעוד לא יצא להם להכיר – דרך האוכל אבל לא רק. הם ביקרו במכון הוולקני שם ייחשפו לפיתוחים החדשניים של ישראל בתחום החקלאות, וב-StartUp Nation Central נחשפו לטכנולוגיות ה"פוד טק" וליכולות של ישראל בתחום הקולינרי.

עוד נחשפו השפים לחיי הלילה שיש למדינת ישראל להציע ונהנו מאפטר פארטי בבר הקוקטיילים בלבוי, ויסקי בר, ונפגשו עם מי שפתח את בר הקוטיילים הראשון בישראל, אריאל לייזגולד.

את ארוחת ערב שבת בשלו והגישו בני נוער בסיכון במסגרת פעילותם בעמותת "אכפת" ובסיועו של מיזם "Food for Good".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...