ארוחת צהריים. אל תוותרו עליה | צילום: GettyImages

עייפים בעבודה? הקפידו על ארוחת צהריים

לבשל לבד, להכין אוכל פעם אחת בשבוע ולשריין זמן קבוע לארוחה • דיאטנית ממליצה: כך תימנעו מזלילת חטיפים והשמנה מיותרת

כשאנחנו עמוק ביום עבודה עמוס, מתרוצצים בין משימה למשימה ושקועים במטלות, חלקנו מוותרים על ארוחת הצהריים. על פי הדיאטנית הבריטית סופי מדלין, מדובר בהרגל רע שמעודד עייפות ופוגע בבריאות. העובד מוותר על ויטמינים ומינרלים חיוניים בארוחה לטובת סוכרים ופחמימות בחטיפים וממתקים כדי לפצות על תחושת הרעב. 

על רקע זה, ממליצה הדיאטנית הבריטית לאמץ כמה הרגלים מנצחים. ראשית, לשריין זמן קבוע לארוחת הצהריים. כך יהיה לכם קשה יותר לפספס אותה. שנית, לתכנן את הרכב הארוחה מראש. כך תוכלו לקבוע את התפריט ולהיצמד אליו לאורך השבוע. 

עצה נוספת היא לבשל פעם בשבוע כמות רבה של אוכל. לא פעם, הקושי בארוחת צהריים הוא עצם ההכנה שלה. יום בישולים אחד מאפשר גם לחסוך זמן ומאמץ, וגם מאפשר להקפיא את האוכל תוך חלוקה למנות קבועות. 

רביעית, הדיאטנית ממליצה ללמוד לבשל לבד. מדובר בדרך טובה לגוון את הארוחה ולשלוט במרכיבי המזון שנכנסים לגוף. זאת בניגוד לאוכל מוכן, שלא פעם מכיל עודפי מלח, סוכר וחומרי טעם וריח. לבסוף, ממליצה הדיאטנית להכין תוכנית גיבוי. אם שכחתם לדוגמה את הארוחה במקפיא בבית, ייתכן ותיפלו לזלילת חטיפים על חשבון הארוחה. לכן ההמלצה היא להכין גיבוי כמו סנדוויץ' או ארוחה במסעדה קרובה לעבודה.

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...