האופוריה של הדרבי חלפה מהר. אולי אפילו מהר מדי. הפועל ת"א שהגיע צוהלת מהניצחון על מכבי ת"א הפסידה אתמול בחוץ 78:81, לאשדוד שטיפסה מהמקום האחרון.
במקום שהאדומים ימשיכו במומנטום ויגידו שלום לתחתית הם נשארים עמוק בבוץ. במקום לברוח מאשדוד בשני ניצחונות הם עכישו באותו מאזן. הקבוצה של בראד גרינברג נראתה עד לא מזמן כמו הקבוצה החלשה בליגה, אך מוכיחה קצת מוקדם מדי לקבוע שהיא בדרך לליגה הלאומית.
לפני חודש בגביע המדינה הפועל ת"א הביסה את אשדוד באולם שלה 73:101. אתמול היה סיפור אחר לגמרי. זו אשדוד אחרת לגמרי עם 2 ניצחונות משלושת המשחקים האחרונים.
פול סטול מול האדומים, הערב. 14 נקודות // צילום: לירון מולדובן
הפועל לא הזכירה את הדרבי כלל וגם לא ידעה לנצל קאמבק מרשים כדי לנצח במשחק. האוחרים החלו טוב והובילו ברבע הראשון, אבל הרמז לבאות הגיע ברבע השני עם ריצת 0:14 של אשדוד בדרך ליתרון 23:31. זו היתה מחצית שבה איבדה הפועל 12 כדורים, אשדוד חטפה 9 ומארק טולפסן במשחק מצוין קלע כבר במחצית 16 נקודות.
אשדוד עלתה ל-41:53 ברבע השלישי, אבל אז ג'מאל שולר וג'רל מקנית התעוררו והובילו ריצת 5:20 שהפכה את התוצאה ל ל-67:72 אדום. במקום שהמומנטום ידחוף את הפועל ויוריד את הראש למקומיים, קרה בדיוק ההפך. אשדוד עם המון נחישות ועם פול סטול - שלא הרשים עד דקות ההכרעה - וליס שושי ידעו לעשות מהפך על מהפך ולעלות ליתרון 73:77, שלא נשמט עד לסיום.
פרנקו מנסה לעודד את חניכיו, הערב באשדוד // צילום: אלן שיבר
קלעו למכבי אשדוד: מארק טולפסן 24 נק' ו-6 ריבאונדים, ליס שושי 14, פול סטול 14, לנדון מילבורן 12, ג'ייק פמברטון 8, ספנסר וייס 5, עידו פליישר 2, תום מעיין 2.
קלעו להפועל תל אביב: ג'רל מקניל 25, תומר גינת 15, ג'מאל שולר 13, סטו דגלאס 11, דבון אקון פרסל 6, ריצ'רד האוול 5, אלאדה אמינו 3.