נהגי האוטובוס יכולים לחייך: תחנות הרענון שבהן עוצרים הנהגים כדי לשתות, לאכול ולנוח, יהיו פתוחות לנהגי כל החברות ולא כפי שהיה נהוג עד כה.
לפני כשנה פנה איגוד הנהגים למשרד התחבורה בבקשה להציב תחנות רענון. הנושא אף נדון בכנסת, שם סיפרו נהגים על הקשיים הנובעים מהיעדר מקומות ראויים למנוחה. במארס האחרון הודיע שר התחבורה, ישראל כץ, כי הורה להתחיל בהקמת התחנות.
כיום פזורות ברחבי הארץ כ־250 תחנות קצה בנקודות הסיום של מסלולי הקווים שבהן אמורות לפעול עמדות רענון לנהגים. בפועל, רק בכ־120 נקודות פועלות תחנות רענון, אולם על אף המחסור החמור, תחנות אלו שימשו רק חברות מסוימות.
בעקבות פגישה בין ארגון נהגי האוטובוסים לבין בכירים במשרד התחבורה, הוחלט כי השימוש בתחנות יתאפשר לכלל הנהגים מכל החברות ובכל זמן נתון. על פי הסיכום, במקום שבו תהיה התנגדות לשינוי החדש, משרד התחבורה יתערב מיידית.
כמו כן, ארגון הנהגים ומשרד התחבורה סיכמו כי בכל תחנת רכבת שבה יש מסוף אוטובוסים, יוצב מבנה ייעודי לנהגי האוטובוסים אשר שם יוכלו להתרענן לפני המשך נסיעותיהם. לשם כך, רכבת ישראל תקבל תקציב ייעודי אשר יאפשר מתן שירות זה לנהגים.
שלומי מזרחי, נהג בחברת אפיקים: "נהגי האוטובוסים נמצאים פעמים רבות בפני סיטואציות לא נוחות שכן לא מתאפשר להם לנוח בין הנסיעות. אני מקווה כי הסיכום החדש אכן יצליח ויאפשר לנו לתת שירות טוב יותר עבור הנוסעים".
שי עוקשי, נהג בחברת אגד תעבורה: "תחנות רענון מצילות חיים ועלינו לעשות הכל כדי למנוע את התאונה הבאה. אני מקווה כי המהלך הזה יתווסף למהלכים נוספים".
ישראל גנון, יו"ר ארגון נהגי האוטובוסים, אמר כי "חדרי מנוחה והתרעננות לנהגים חייבים לתת מענה לכלל נהגי האוטובוסים ולא רק לחברה כזאת או אחרת כפי שהיה עד היום. מדובר ביום בשורה שלו חיכו אלפי נהגים".
את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום