שחקן הסיבוב: ירדן שועה. בגיל 19 בלבד, חלוצה של בני יהודה הוא הדבר הכי חם אחרי סיום הסיבוב הראשון בליגת העל. בעונה שעברה הוא שיחק לראשונה בבוגרים, אבל השנה הוא טס מאפס למאה והשאיר לכולם אבק. שועה כבש שמונה שערים ובישל עוד שלושה, ואחת מכל שלוש בעיטות שלו מצאה את הרשת - נתון של חלוץ אירופי.
מאמנו, יוסי אבוקסיס, מפיק מהחלוץ הצעיר את המקסימום, ובהתחשב בעובדה ששועה לא התגייס לצבא, הוא כבר סומן על ידי מספר קבוצות באירופה. אם ימשיך בקצב של הסיבוב הראשון, זו אמנם תהיה השנייה בלבד שלו בליגת העל, אך גם האחרונה.
איביץ'. סיבוב נקי מהפסד'ים // צילום: עמי שומן
מאמן הסיבוב: ולדימיר איביץ'. מכבי ת"א סיימה סיבוב נקי מהפסדים, והמאמן שלה מנצח על הנתון הזה בענק. להוציא מתן חוזז, הוא השתמש בכל שחקני הסגל וכולם השיבו עם שערים, בישולים או יכולת שיא.
היכולת של איביץ' לגרום לשחקנים מקצה הרוטציה לעלות לשחק ולהפיק מעצמם את המקסימום, כשהמרמור נותר על הספסל, זה הישג בפני עצמו בכדורגל הישראלי.
אלירן עטר כבש צמד בתחילת העונה, יצא החוצה לתקופה ממושכת, חזר להרכב והשיב עם עוד צמד.
מבחינת איביץ', התפוקה זהה - ולא משנה אם איתי שכטר ועומר אצילי ב־11 הפותחים, או שאלה בכלל יונתן כהן, ארון שוינפלד או עטר. הדברים זהים גם לגבי חוליית ההגנה.
אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, איביץ' ייקח את המפלצת בצהוב עד הסוף, ובקצב הנוכחי האליפות תובטח עוד לפני סוף הסיבוב השני.
שוער הסיבוב: דז'וגאס ברטקוס. בעירוני ק"ש למדו מהפועל חיפה ובני יהודה, החתימו עוד שוער מנבחרת ליטא, וההצלחה היתה מיידית. ברטקוס הגיע לצפון במחזור השלישי וייצר מאז רצף של 359 דקות ללא ספיגה, הכי הרבה בליגה.
ברטקוס הביא לקבוצה שלו הרבה נקודות בסיבוב הראשון כתוצאה מתצוגות שוערות טובות, אבל השיא היה בשבת האחרונה.
ברטקוס הוכיח שהוא לא רק שוער טוב, אלא גם חלוץ מצטיין, כשכבש שער שוויון מול מכבי חיפה בתוספת הזמן וסידר לק"ש נקודה חשובה.
ברטקוס עוצר את דמארי. שוער עולה // צילום: אלן שיבר
זר הסיבוב: פרדי פלומיין. הקשר הצרפתי של הפועל חדרה כבש פעמיים, בישל עוד ארבע פעמים, אבל ברוב המשחקים הוא היה הבולט והמוכשר בקבוצה שבנה ניסו אביטן.
שכרו, המוערך ב־50 אלף דולר, רק מעלה תהיות איך זר כזה הגיע לליגת העל, אבל התשובה היא, ככל הנראה, אופיו, שמנע ממנו לרשום קריירה הרבה יותר מפוארת בצרפת. עד כה אביטן הצליח להוציא ממנו את הכישרון ועטף אותו בכפפות של משי. חדרה לא תוכל להחזיק את פלומיין עוד הרבה זמן, ומכירה שלו בינואר תסייע לקבוצה לסיים את העונה באיזון תקציבי.
תעלומת הסיבוב: משה חוגג. בתי משפט, תעלומות, שקיפות בעייתית ולא מעט סימני שאלה שכבר מזמן זלגו ממדורי ואתרי הספורט הפכו את משה חוגג לאניגמה הכי גדולה בליגה.
אף שנראה שהוא חובב גדול של אמנות הדיבור, חוגג לא מעניק את התחושה שמה שאנחנו רואים ושומעים, זה מה שבית"ר ירושלים באמת מקבלת. כרטיס "בית"ריסט" זה דבר נפלא, כמו הורדת רמת גועל הנפש ביציעים, אבל הרבה יותר חשוב להבין כמה אמיתי ויציב העתיד שהוא בונה למועדון החבוט מהבירה? לפחות אחרי הסיבוב הראשון המבולבל, נראה שגם חוגג עצמו עדיין לא יודע לענות על השאלה הזאת.
משה חוגג. כרטיס "בית"ריסט" זה דבר נפלא // צילום: אורן בן חקון
סכסוך הסיבוב. בניון נגד העולם. כמה עצוב - ככה צפוי. יוסי בניון אולי הגיע לסיכום עם אנשי מכבי פ"ת על תזמון ההודעה שיקבל, אם יבחרו שלא להעלות אותו בהרכב, אבל המציאות תמיד תהיה יותר כואבת מעוד שורה בחוזה. בטח בקריירה של בניון.
היה מעט עצוב לשמוע שאנשי הפועל רעננה שוקלים להציע לו לעבור לשורותיהם, אבל יכול להיות שהקשר הישראלי המצליח ביותר בכל הזמנים הביא את הבדיחה הזאת על עצמו?
הסיבוב הראשון של בניון התחיל לא רע והסתיים ב(עוד) פיצוץ ילדותי מול אנשי ההנהלה והמקצוע. בגילו, עם ניסיונו, במעמדו, אפשר היה לצפות שכבר ילמד להתמקד בעיקר.
נקווה שזה יקרה בסיבוב השני, בעיקר כי יש תחושה שלא נותרו לו עוד יותר מדי סיבובים בשכונה שלנו.
בניון. אז מה היעד הבא? // צילום: אלן שיבר
חידת הסיבוב הבא: הפועל ב"ש. המילים של תלמה אליגון־רוז מתארות לא רע את הסיבוב הראשון של הפועל ב"ש: "דרך ארוכה; אני כעוף בנדודיו; אני כרוח חרש; ימים עוברת; שרה לה מסתיו אל סתיו".
הסיכוי של ב"ש להוסיף כוכב שישי בחגורת האליפות נראים קלושים עד בלתי אפשריים, אבל מה עם כדורגל קצת יותר איכותי? נראה שזו בקשה הרבה יותר לגיטימית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו