האם יש מישהו שיכול להזמין מנת צ'יפס בלי לסיים את כולה? ברוב המקרים התשובה היא "לא". מכיוון שאנחנו מכירים את החולשות של עצמנו, רובנו משתדלים להזמין את המנה הקטנה או הרגילה, לצריכה עצמית. אבל, חדשות מאוניברסיטת הרווארד מגלות שזה לא באמת צנוע או סגפני מספיק מצידנו.
צי'פס הוא ממש לא מזון בריא, וזה ידוע לכולם. לחתיכות תפוחי האדמה המטוגנות בשמן עמוק יש ערך גליקמי גבוה – מה שאומר סיכון גבוה יותר להשמנת יתר, סוכרת ומחלות לב וכלי דם. מחקר שהשווה בין אנשים שצרכו צ'יפס 3-2 פעמים בשבוע לעומת כאלה שצרכו את אותם תפוחי אדמה בגרסה לא מטוגנת, הראה שחובבי הצ'יפס נמצאים בסיכון למות מהר יותר.
מי שכנראה הרס סופית את התדמית של חתיכות תפוחי האדמה הארוכות והשמנוניות הוא פרופסור אריק רים מהמחלקה לאפידמיולוגיה ותזונה בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד.
שווה למות בשבילן? // צילום: Getty Images
על פי פרסום של ה"ניו יורק טיימס", האיש המכובד הכריז שצ'יפס הוא "פצצת עמילן" שיש להגביל את צריכתה בלי להתייחס לקלוריות או לגרמים, אלא על פי יחידות.
כרגע רובכם ודאי תוהים כמה צי'פס אתם אוכלים, שהרי אף אחד לא סופר את החתיכות שנשלחות לפה. אז ככה, המנה הכי קטנה ברשת מזון מהיר כמו מקדונלד'ס מכילה 70 גרם, 215 קלוריות, והכי חשוב: בין 22-18 יחידות.
פרופסור רים חושב שזה הרבה יותר מדי צ'יפס בשביל האדם הממוצע, והציע לרשתות המזון המהיר להכניס לתפריט שלהן מנות שכוללות, שימו לב, 6 חתיכות צ'יפס בלבד.
"אין הרבה אנשים שמשאירים שלושה רבעים של מנת צ'יפס. אני חושב שזה יהיה נחמד אם ארוחות יגיעו עם תוספת סלט ושש חתיכות צ'יפס בצד", אומר רים. הפרופסור לא עצר את עצמו שם והציע לאכלנים לתעד את מה שהם מרגישים לאחר צריכת מנת צ'יפס שמנונית וגדולה יותר מהמלצותיו.
מי שקראו את ההמלצות של רים, נזעקו והגיבו באופן מושחז הם הצייצנים בטוויטר, ש"צלו" את הפרופסור על הספרטנות שלו.
I'll have six french fries, please. pic.twitter.com/7LvycWkvyV
— Courtney Theriault (@cspotweet) 5 בדצמבר 2018
באורך כזה, שש יספיקו - מגיבים לפרופסור בטוויטר
המגיבים טענו, בין היתר, שבמצבים מסוימים הם יכולים לאכול "שישה פרופסורים בארוחה אחת", נשבעו שלעולם לא יאכלו "רק שש חתיכות צ'יפס", והבהירו שבאופן רגיל הם "אוכלים שש חתיכות צ'יפס ב-ביס אחד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו