התקיפה בסוריה, אמש

בגלל התקיפה: סוריה הגישה תלונה לאו"ם נגד ישראל

משרד החוץ בדמשק פנה למועצת הביטחון בטענה שישראל הפרה את הריבונות הסורית אמש • ההפצצה יוחסה לחיל האוויר הישראלי • על פי הדיווחים מערכות הנ"מ שיגרו טילים לעבר כלי טיס ישראליים

משרד החוץ הסורי הגיש היום (שישי) תלונה למועצת הביטחון בה דרש לגנות את ישראל בגין הפרת הריבונות של סוריה, באמצעות תקיפה שביצעו לכאורה אמש  מטוסי חיל האוויר הישראלי בפרברי דמשק ובקונייטרה שברמת הגולן. 

יש לציין כי בעבר דווח על מספר תקיפות אוויריות שבוצעו כנגד יעדים של משמרות המהפכה המוצבים בעין אל קיסווא ובדיווחים אלה התקיפות יוחסו לישראל.

בכלי תקשורת בסוריה ולבנון דווח כי מערכות ההגנה האווירית של סוריה וטילי הנ''מ שנורו לעבר המטוסים הישראלים סיכלו תקיפה שתוכננה נגד מטרות של הצבא הסורי. בסוריה האשימו את ישראל בסיוע למתנגדי המשטר במדינה נוכח התבוסות שמנחיל הצבא הסורי ובעלי בריתו למורדים.

בצה"ל אישרו שבמסגרת ירי טילי קרקע-אוויר סורים, זוהה על ידי מערכות ההגנה האוויריות איכון בודד לעבר שטח שטח פתוח ברמת הגולן. מוקדם יותר, בסריקות שביצע צה"ל ברמת הגולן אותרו שרידי טיל הנ"מ שנורה אתמול לעבר שטח ישראל.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...