בואו נתחיל מהסוף חברים יקרים - אלימות זה נורא. אם מישהו נקט באלימות, הוא צריך להיעצר ולהיות מובא בפני שופט. ופה ברשותכם, סיימתי עם הפוליטיקלי קורקט. אז אני רק שאלה: האם הייתם מאמינים לחרדים שטוענים שדיילים היכו אותם? אך במקביל לא מספקים לכם תיעוד של אלימות זו? אני מניח שלא. אם כך, אז מדוע להאמין למקרה ההפוך?
גם אני, כמו עוד מאות ישראלים אחרים, הייתי ב"טיסת השבת". אותה טיסת אל-על, שהרעש שנוצר מסביבה מנסה להתחקות ל"הצלחת" טיסת השוקולד המפורסמת. אני מוכרח להודות שכאשר פתחתי במוצ"ש את אתרי החדשות וראיתי את הכותרות המטורפות על חרדים "רעים" אחרים ש"דחפו דיילת ואיימו לפרוץ לתא הטייס", חטפתי חום. אלפי לקיים, מאות שיתופים, טונות של רעל על פייק ניוז מוחלט. בחיי שבדקתי שוב את כרטיס העלייה למטוס שהיה בכיסי, כדי לוודא שמדובר באותו מספר טיסה.
ובכן, לצערם של אנשי אל-על וכמה כלי תקשורת היה עיתונאי על הטיסה, והיי, זה אני! וכשיש דרמה, עיתונאי מדליק את המצלמה וכך יצא שראיתי ותיעדתי כמעט את הכל. אז מה היה לנו שם? ראיתי נוסעים שמשקרים להם ומערבבים אותם והם שותקים. ראיתי נוסעים שכולאים אותם במטוס (כן, קראתם נכון) והם פותחים בשירה. ראיתי ותיעדתי דיילים שהחליטו להעניש(?!) את הנוסעים ולא להעניק להם שירות. וזה ממשיך! ראיתי חרדים שמוכנים לישון בנתב"ג כדי שהחילונים לא יחללו שבת. חוויתי ותיעדתי דייל אלים שחוטף מידי את המצלמה.
והנה העובדות. הטיסה הייתה אמורה להמריא ביום חמישי בערב. איחור של שעה וחצי לא הטריד מדי. שלג, קורה. אלא שעל המטוס נודעה הסיבה האמיתית לאיחור: הדיילות יצאו מאוחר לטיסה וצריך לחכות להן. אני לא מבין, כל הנוסעים ידעו שיש שלג וצריך להגיע מוקדם והדיילות לא?! אם אני הייתי מאחר היו מחכים גם לי?! ואז, אחרי שכבר הושיבו אותנו במטוס התחילו השקרים "הדיילות כבר פה", "כבר יוצאים", "אנחנו ראשונים בתור", "הפשרת קרח ונוסעים". שלוש שעות כאלה במטוס סיפקו אינסוף סיפורי אלף לילה ולילה. נוסעים שביקשו לרדת סורבו והקברניט שניסה להרגיע את הרוחות הודיע בביטחון במערכת הכריזה: "מגיעים חצי שעה-שעה לפני השבת". נרשמה רגיעה.
שעתיים לפני הנחיתה מודיע הקברניט על תכנון חדש: את הדתיים מורידים באתונה, החילונים ימשיכו. אז ההתקוממות כבר הגיעה משני הצדדים - חרדים וחילונים יחדיו. איך צוות אל-על שיקר לנו במצח נחושה ומבלי להתבלבל? אך השקר הגדול בכולם ניטח בפניי רק כאשר יצאה השבת וראיתי את הזווית המסלפת של הקולגות שדיווחו. כמה פופולרי להיכנס בחרדים, כמה רחוק הסיקור התקשורתי ההזוי מהסיפור האמיתי שהיה שם ב"טיסת השבת". כמה אל-על מתחייבת שבטיסתה נרגיש הכי בבית בעולם, וכמה אחרי טיסה כזו הרגשתי הכי רחוק מהבית שרק אפשר.
מחברת אל-על נמסר בתגובה: "אנו רואים בחומרה את ההתנהגות החמורה של חלק מהנוסעים בטיסת אל-על מניו יורק כלפי צוות החברה. אנחנו מקווים כי משטרת ישראל תפעל לחקר העניין ולמיצוי הדין". כמו כן, חברת אל-על החליטה להגיש תלונה במשטרת ישראל בגין ההתפרעויות בטיסתה מניו יורק.
בהכנת הכתבה השתתף אילן גטניו.