בורינג קאמפני בורינג קומפני הייפרלופ אילון מאסק // חלק מציוד החפירה של ה-בורינג קאמפני // צילום: The Boring Company

מנהרת ההייפרלופ הראשונה תיפתח בעוד חודשיים

אילון מאסק הכריז שמנהרת הניסוי הראשונה של הייפרלופ תיפתח ב-10 בדצמבר • מהירות הנסיעה: 250 קמ"ש • המנהרה תיפתח באירוע חגיגי ולמחרת היום יוכל הציבור להתנסות באמצעי התחבורה העתידני בחינם

אילון מאסק, היזם הבלתי נלאה, הודיע אמש בחשבון הטוויטר שלו על כך שמנהרת הבדיקות הראשונה להייפרלופ של חברתו The Boring Company, תיפתח בעוד חודשיים, ב-10 בדצמבר. האירוע יהיה אירוע חגיגי עם מוזמנים, ולמחרת היום הציבור יוכל לנסוע באופן חופשי במנהרת הניסוי, שהתחנה אליה ממוקמת בהות'ורן, קליפורניה, שהוא גם בסיסה של חברה אחרת של מאסק, SpaceX. 

¬¬¬מהירות הנסיעה של קרונות המבחן יוגבלו בשלב זה לכ-250 קמ"ש, במקום ה-1,220 קמ"ש המובטחים הסופיים עבור ההייפרלופ ככלי תחבורה. ועדיין, זהו הישג גדול ל-"חברה המשעממת" של מאסק, עם לוח זמנים לחוץ.

הבורינג קאמפני עובדת גם על מנהרות דומות שיקחו בסופו של דבר נוסעים לאצטדיון הדודג'רס בלוס אנג'לס, וחשוב מכך – הפרויקט של החברה בשיקגו, שייקח נוסעים ממרכז העיר לשדה התעופה אוה'ר ב-12 דקות, במקום ה-40 שלוקחת הנסיעה כיום ברכבת רגילה. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...