רק קבוצת מעשנים שעמדו מחוץ לדלת שחורה וכבדה הסגירו את הכניסה לדקל 3, הבר הירושלמי החדש מקבוצת מחניודה. יש בזה משהו כמעט מחתרתי. סודי, מרגש. היי, גם בערים כמו רומא, ברצלונה או לונדון הברים הכי טובים מסתתרים בסמטאות. אבל זו גם התובנה המשמעותית מהביקור. מי שלא מוכן לחוויה של בר על כל המשתמע ממנה ומחפש את החוויה של המסעדות של הקבוצה, עדיף שיחפש אלטרנטיבה אחרת.
View this post on InstagramSep 27, 2018 at 9:56am PDT
המקום קטנטן וחשוך. על הקירות, יצירות על גבול הפרובוקטיביות שנותנות לו ארשת של גלריה לאמנות מודרנית. ברקע, מוזיקת רוק שהפכה פחות ופחות מיינסטרימית ויותר אלקטרונית כשהשעה הפכה מאוחרת. רועש, אבל לא מדי. מספיק כדי להכניס אותך לאווירה שהגעת לבר השכונתי שלך, וור אבריבאדי נואס יור ניים, רק שבמקום לנגוס בשניצלונים קפואים, תקבל אוכל של שפים.
הבר של שף אסף גרניט וחבורת מחניודה נפתח בספטמבר וכפי המצופה המקום הקטן, בן כ-30 המקומות, היה מלא בכל שעות הערב. גם פה יושבי הבר רואים את כל המתרחש במטבח שהיה פרוס לפנינו, הריח מגיע עד לאף והאוכל מגיע כל פעם מיד אחרת, פעם מלצרית, פעם השפים.
View this post on InstagramOct 2, 2018 at 1:55am PDT
ו
אם בשפים עסקינן, מי שתפסו את הפיקוד על הבר של הקבוצה הם האקסים של משחקי השף, אסף סרי ואורן אסידו (האחרון זכה בעונה האחרונה של התכנית).
האוכל בדקל 3 מתכתב טוב עם האווירה הקלילה והמשוחררת של בר. כמוה, הוא לא צעקני, ולא מכוון לחובבי העלאת מנות לסטורי, הסטורי הפעם נשמר לאווירה.
התחלנו עם פלטת אוליגרך שכללה אויסטרים, סשימי טונה, חסת אייסברג פריכה עם גבינות ואגוזים, איקרה, ביצי סלמון ולחם. בהמשך הגיעו במהרה בריוש קרמל מלוח עם חמאה מזוקקת, טרטר טלה וקערת שרימפס ביוגורט ועריסה.
View this post on InstagramOct 2, 2018 at 10:00am PDT
הטרטר היה מדויק בטעם, פירות הים טריים והטוויסט הים תיכוני הזכיר לנו שאנחנו בירושלים ולא בברצלונה. גם סלט החסה סיפק את מידת הרעננות המצופה, מה שאי אפשר להגיד על הבריוש שהיה כבד והרגיש כמו חטא מיותר.
בהמשך הגיעו סיגר ממולא בשר על קרם תפוחים בועט, מוח מטוגן ומעליו קרם תפו"א ורוטב דמי גלאס וכבד אווז מתקתק שהיה הפחות מוצלח מהשלושה.
הקונספט הוא מנות שמתאימות לחלוקה ומטרתן להשתלב עם חווית הישיבה בבר ולא לתפוס את מקומה. כי בר, במיוחד שכונתי, צריך להיות קצת מבולגן, מאוד קליל, לא מצועצע. בבר, בניגוד למסעדת שף, אתה רוצה מינימום פוזות, מקסימום יחס, קצת פינוקים ולהרגיש בבית. הדקל 3 הוא קודם כל בר וכך צריך לשפוט גם את האוכל והציפיות ממנו. היה טעים, לא מושלם, אבל בהחלט מה שאתה מצפה מהבן הקטן של מחניודה ואסף גרניט.
View this post on InstagramSep 26, 2018 at 5:40pm PDT
בדקל 3 פיצחו נוסחה שתל אביב מנסה לעשות שנים. ברים עם אוכל של שפים יש בעיר החטאים בשפע, אבל נדמה שכולם נופלים בנקודות דומות: קוקטיילים אינסטגרמיים מפונפנים שמבטלים את האוכל, מנות מתוחכמות מדי שהורגות את תחושת הבר או וייב אובר מסיבתי בואך סלפי עם הבעלים. הדקל 3 שומר על וייב חו"לי עם שכונה ישראלית, השפים גם יצטלמו איתך, אבל גם יעשו איתך צ'ייסרים, אחרי הכל מדובר במחניודה..
הצוות עושה את העבודה. כיף בלי להגזים, אנרגיות טובות בלי להתאמץ, שירות מעולה, מנות בגובה העיניים, אלכוהול טוב והכל מסתכם במקום שכולם יכולים להתחבר אליו: התיירים, החליפות, הסטודנטים והזוג שבא לחגוג יום נישואין. תל אביב, תלמדי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו