עוזר שר המשפטים לענייני ביטחון לאומי ג'ון דמרס, ליד תמונותיהם של קציני הביון המבוקשים על ידי ה-FBI // צילום: EPA

7 האקרים רוסים מואשמים בפריצה לחשבונות של פקחי סמים בוועד האולימפי

משרד המשפטים האמריקני הגיש כתבי אישום נגד שבעה קציני ביון רוסיים שפרצו לחשבונות של פקחי סמים בוועד האולימפי • שלושה מהם מואשמים בעקבות חקירת מולר על מעורבות רוסית בשיבוש הבחירות לנשיאות ב-2016

היום (ה') הודיע משרד המשפטים האמריקני כי הוא מגיש שורה ארוכה של אישומים כנגד שבעה קציני ביון רוסיים, הכוללים פריצה למחשבים, הונאה מקוונת, הלבנת הון וגניבת זהויות. לפי כתב האישום, הנאשמים גנבו והפיצו מידע אישי של מספר נושאי תפקידים בבדיקות מניעת שימוש בסמים בוועד האולימפי, ושל 250 אתלטים באולימפיאדת החורף בסוצ'י שברוסיה, ב-2014.  

שלושה מהם מואשמים גם כתוצאה מחקירת מולר להתערבות בבחירות לנשיאות ב-2016, בכך שפרצו למחשבי הוועידה הלאומית הדמוקרטית. כל הנאשמים הם סוכני זרוע ביון החוץ של הפדרציה הרוסית, הידועה גם כ-GRU. 

לפי משרד המשפטים, הסוכנים הרוסים פעלו כדי לחתור תחת פעילותם של ארגונים ובעלי תפקידים למניעת סמים בספורט וספורטאים, בעקבות חשיפת מסע נרחב לשימוש בסמי ספורט שמומן בידי רוסיה. פרטי הכניסה שלהם נגנבו על ידי טכניקות פישינג קלאסיות, שבחלק מהמקרים, נתנו להאקרים גישה לפרופילים רפואיים של חלק מהספורטאים. המידע הופץ ברשת תחת כסות של קבוצת האקטיביסטים בשם Fancy Bear.

כך למשל, במקרה של מו פארח הבריטי, מדליסט אולימפי בעל ארבע מדליות זהב בריצה, הצוות השיג גישה ל-"פרופיל הביולוגי" שלו, הכולל מידע על הרכב הדם של האתלט במטרה לאתר סמים בדם. צוות Fancy Bear הפיץ את המידע תוך שהם רומזים שהוא משתמש בסמים. בטכניקה זו, הצליחו ההאקרים להסיט את תשומת הלב התקשורתית מפרשת השימוש בסמים של הספורטאים הרוסים, ולהפנות אצבע מאשימה גם למדינות אחרות. 

מקור: TheVerge

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...