חדר האוכל וישיבות במטוס המפואר שעלותו כ-500 מיליון דולרים

ארדואן: "לא קניתי מטוס פאר, הוא נתרם"

נשיא טורקיה הגן על החלטתו לקבל בואינג 747 פרטי, בשווי מאות מיליוני דולרים, מהאמיר של קטאר בתקופה של מיתון • "המטוס - מתנה לרפובליקה הטורקית"

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן הגן היום (שני) על החלטתו לקבל מטוס פאר מקטאר, זאת בתקופה שבה הכלכלה הטורקית מקרטעת, בטענה שמדובר במתנה, לא ברכישה, וכי המטוס נתרם למדינה, לא לו באופן פרטי, כך לפי סוכנות הידיעות רויטרס.

בטלוויזיה הטורקית TRT נאמר בשבוע שעבר שהאמיר של קטאר, השייח' תמים בן חאמד אל-ט'אני, העניק לארדואן מטוס מסוג בואינג 747, דבר שגרר ביקורת מצד גורמי אופוזיציה בטורקיה.

בעיתון הטורקי "הורייט", דווח כי מחוקק במפלגת האופוזיציה העיקרית "מפלגת הרפובליקה של העם", סז'גין טנריקולו, הביע חשש מכך שהכלי האווירי היוקרתי נקנה, ולא נתרם. המטוס, שיכול להכיל בתוכו 400 אנשים, שופץ מחדש כך שיתאים ל-76 אנשים בלבד, כך נכתב בעיתון.

ארדואן טען שהאמיר של קטאר תרם את המטוס, בשווי של 500 מיליון דולרים לערך, למדינה הטורקית, לאחר שהאמיר גילה כי טורקיה הביעה עניין ברכישתו. "הוא אמר, 'אני לא אקח כסף מטורקיה. אני מעניק את המטוס כמתנה לטורקיה'", כך סיפר ארדואן לכתבים כשחזר מטיסה מאזרבייג'ן בסוף השבוע האחרון.

טורקיה סובלת מנפילה חדה בשווי המטבע שלה, מאינפלציה דו-ספרתית ומצפי להידרדרות כלכלית נוספת. קטאר, בת בריתה העיקרית, אישרה חבילת סיוע של פרויקטים כלכליים בשווי 15 מיליארד דולרים, בחודש שעבר. בעקבות זאת הלירה הטורקית התאוששה מעט, לפחות באורח זמני, כך לפי דיווח של רויטרס.

ארדואן אמר לכתבים שהמטוס כעת נצבע מחדש וברגע שהעבודה תסתיים, "אנו נשתמש בו. אבל אתם תעלו על המטוס של הרפובליקה הטורקית, לא על המטוס שלי".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

חדר שינה ו"מסדרון" חדיש על מטוס הפאר שנשיא טורקיה קיבל במתנה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...