תא אחסון עם חיישני ריח שיגידו לכם מתי המזון מקולקל // צילום: ניב ליליאן

המקרר שיגיד לכם מתי המזון התקלקל

החדשנות של תערוכת IFA 2018 בברלין לא פוסחת גם על תחום המטבח: לבקו יש מקרר עם חיישנים שיגיד לכם מתי האוכל התקלקל, ומכונת כביסה שיודעת להזמין לעצמה נוזל ניקוי

 

על אף הרושם המתקבל לפעמים, שזו תערוכה רק לאלקטרוניקה אישית, IFA היא תערוכת אלקטרוניקה במובן הרחב של המילה: גם מה שנקרא "מוצרים לבנים" כמו מקררים, מכונות כביסה, מייבשים, תנורי אפיה, טוסטר משולשים, מכונות קפה, שואבי אבק, מוצרי טיפוח כמו מייבשי שיער ומכונות גילוח – ובעצם, כמו שאני אוהב להגדיר את זה: תערוכה של כל דבר שיש לו תקע. וטוב, נו, בימינו גם מדובר במוצרים נטענים – אבל למטען שלהם יש תקע!

אחת החברות הגדולות בתחום של הטכנולוגיות לבית, היא בקו. בקו מוכרת לקורא הישראלי בעיקר בזכות מכונות הכביסה והמקררים שלה, אבל במקביל, היא מובילה קמפיין של מאבק בתופעת ההשמנה, ולעודד ילדים לאכילה בריאה. 

בפאנל שנערך במסיבת העיתונאים של החברה, הועלה רעיון על ידי עתידן שהשתתף, כדי לעודד ילדים לאכול מאכלים לא מושכים בעליל כמו ברוקולי: להפוך אותם למחית שתוזן לתוך מדפסת תלת מימד, שתדפיס מהם דמות של דינוזאור, ומציאות רבודה תשלב את דינוזאור הברוקולי במשחק שכדי לנצח בו, הילדים צריכים לאכול את הדינוזאור... רעיון מעניין. 

ואם כבר בטכנולוגיות מזון עסקינן, בקו הציגו בביתן שלהם מערבל מזון (בלנדר) שיוצר וואקום בזמן טחינת המזון או הפיכתו לשייק כך שהמזון פחות נחשף לאוויר ולא עובר חמצון, מה שמשמר את הערכים התזונתיים שלו. 

גם בצד של הכביסה, בקו הולכים על שימוש מורחב בטכנולוגיות "טבעיות", כמו למשל הפיזור הטבעי של המים בזמן נפילתם. בקו קוראים לזה AquaTech, אבל הרעיון יותר פשוט מהשם המפוצץ שהוצמד לו: במקום לסובב את תוף המכונה יותר, ותוך כדי כך לפגוע בבגדים, בקו משתמשים במפלי מים, באופן שיותר מזכיר כביסה ידנית, על אף שמדובר במכונה. וחידוש נוסף, הוא חיישנים שמודדים את הכמות המדויקת של נוזל הכביסה הנדרשת, בדומה לטכנולוגיה של מדיחי כלים, במקום ההוספה הידנית שעלולה להיות מוגזמת או חסרה. וחיבור נוסף משעשע – מכונת הכביסה החכמה יודעת גם מתי נוזל הכביסה עומד לאזול, ולהזמין בעצמה עוד מאמזון. מתי אצלנו? אמזון, זאת אומרת. 

כוח המים // צילום: ניב ליליאן

ונקנח בטכנולוגיה הכי מרשימה שבקו הציגו – במקררים החדשים שלהם יש תא מיוחד, בעל חיישני ריח. תחת השם FreshMark. החיישנים מסוגלים לברר את מצב הטריות של המזון על ידי "אף אלקטרוני" וחיווי צבעוני: ירוק – בטוח לאכילה, צהוב – גבולי, אבל אכיל, אדום – הגיע הזמן לזרוק את המזון המאוחסן.

והפיסה האחרונה בפאזל של מזון בריא וטרי, היא ניאופיה, חטיבה של החברה שמאפשרת לכם לגדל "גן זעיר", מיקרו-גן, בתוך ארון מטבח, כערוגת תבלינים טריים משלכם. זאת, זמינה מתחת ליד, בדומה למה שעושים כבר שפים מתקדמים במסעדות. כמובן, גינת התבלינים שבארון מתופעלת אוטומטית ונשלטת בידי סמארטפון, אם במקרה רציתם לשלוח ווטסאפ לבזיליקום. 

גן בארון // צילום: ניב ליליאן

 

גילוי נאות: הכותב אורח חברת בקו בתערוכת ברלין

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...