משה חוגג. השאיר אחריו גירעון יוצא דופן | צילום: נעם ריבקין פנטו

"למשה חוגג יש חזון ברור"

אחרי הרכישה, בבית"ר ירושלים מתחילים לעבוד • "יש לו הרבה תוכניות", אמרו מקורביו • על הפרק: שינוי במבנה הניהולי וחיזוק מאסיבי לסגל • אחרי צירופו של טל בן חיים, עידן ורד ואריק סאבו צפויים להישאר • ומה עם הקומץ? את המוקש הזה הוא עוד יצטרך לפצח

פוליטיקאים, עסקנים וסוכני שחקנים עטו על פסטיבל מכירתה של בית"ר ירושלים לידי איש העסקים ויזם ההיי־טק משה חוגג, שסוכמה אתמול באופן סופי תמורת 26.5 מיליון שקלים. העסקה נסגרה אתמול לפי המתווה הבא - חוגג יעביר 18 מיליון שקלים לידי אלי טביב, ובנוסף התחייב לקחת על עצמו חובות ותביעות בסך 8.5 מיליון שקלים. 

עד שההד התקשורתי יחלוף ובית"ר תחל באמת את העידן החדש שאליו היא יוצאת, הבעלים הטרי כבר נפגש עם אלי אוחנה ששימש מחזיק זכויות הניהול, ביקר בכותל המערבי, ובימים הקרובים הוא אמור לערוך מסיבת עיתונאים חגיגית. 

"למשה חוגג יש חזון ברור מאוד לגבי בית"ר ירושלים", אמרו בסביבתו של איש העסקים, "דברים צריכים להיות יותר יציבים והוא ידבר על כל התוכניות שיש לו, ויש לו הרבה תוכניות".

עוד לפני שנגיע לתוכניות ולשינויים אפשריים בבית וגן, יש כמה שאלות מעניינות מאוד בנוגע לחוגג, שעדיין לא ממש פתורות. השאלה הראשונה היא מה תהיה מידת מעורבותו בניהול הקבוצה? האם הבעלים החדש מתכנן להתוות מדיניות ולהשקיף על הנעשה מלמעלה או להיות מעורב בניהול השוטף של הקבוצה באופן יומיומי?

בבית"ר ירושלים ראו בעונה שעברה כיצד ההתערבות הגסה של טביב, בעיקר בכל הקשור להחלטות מקצועיות, פגעה בסופו של דבר במועדון, ולכן כבר מזהירים את הבעלים החדש. 

חוגג. "דברים צריכים להיות יותר יציבים", אמרו מקורביו // צילום: נעם ריבקין פנטון

"הקבוצה של האוהדים"

"לטוב ולרע טביב היה מעורב בלי הפסקה", אומרים גורמים בבית"ר, "איפה שבעלים מתערב פחות, מצליחים יותר. חוגג צריך לתת לעסק לרוץ, אבל בוא נראה מה יהיה".

סוגיה נוספת שעדיין לא ברור איך חוגג יבחר לטפל בה, קשורה לקומץ האוהדים הבעייתי שיש לקבוצה. מקורבים לבעלים החדש סיפרו כי חוגג מודע לעניין, ולכך שהקבוצה עשויה להיענש פעם נוספת על ידי אופ"א בשל התפרצות כמה אוהדים לכר הדשא במשחק נגד צ'יחורה. 

"בימים הקרובים יצטרכו להתקבל כל מיני החלטות חשובות", אמרו בסביבת הבעלים, שבינתיים בוחר לחבק את האוהדים ואתמול אף הכריז: "על הנייר אני רשום כבעלים, אבל הקבוצה שייכת לאוהדים ולעיר".

בקרב השחקנים והצוות המקצועי שצפוי להמשיך, נשמו לרווחה אחרי שבימים האחרונים הביעו חשש מהאפשרות שטביב לא ימכור את הקבוצה. "לבוא כל יום לאימון היה דיכאון למות", מספרים בבית"ר, "עכשיו תהיה קבוצה, יביאו שחקנים חדשים ויהיה יותר חשק. נראה שהולך להיות עתיד טוב לבית"ר".

עידן ורד. החשש של מכבי חיפה התממש // צילום: עמי שומן

דוידזאדה ובוזגלו בדרך?

אמנם בצוות המקצועי לא אמורים להתרחש שינויים, אך במבנה הניהולי בהחלט ייתכנו כאלה. בסביבתו של חוגג לא פסלו כי הוא ימנה כמה אנשים חדשים לתפקידי מפתח, דוגמת מנכ"ל או מנהל קבוצה, תפקיד שהוטל הקיץ על הסקאוט ניר אפרתי, במקביל לעבודתו בצוות המקצועי. אלי אוחנה אמור להמשיך בתפקיד בכיר. 

בגזרת השחקנים נרשם אתמול הצעד הראשון של חוגג: טל בן חיים, הבלם הוותיק, סיכם לשנתיים במועדון, והיום הוא צפוי לערוך את אימון הבכורה שלו בבית וגן.

המועדון אמור להסדיר בימים הקרובים את החוב הכספי לפאוק סלונקי, ונראה שאריק סאבו ימשיך, וגם עידן ורד. המאמן גיא לוזון מעוניין להחתים באופן מיידי מגן שמאלי מבין המועמדים - שון גולדברג, אופיר דוידזאדה ומיחאי קורהוט, וכן קשר אחורי. ברונו איבה, שנבחן בתקופה האחרונה, עשוי לחתום. שחקן נוסף שהוזכר כמועמד הוא מאור בוזגלו, שמתאושש בימים אלה מפציעה קשה.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...