שלטי מחאה במצעד הגאווה בירושלים // צילום: נעם ריבקין פנטון

יותר מ-12 אלף במצעד הגאווה בירושלים

על רקע הסערה סביב חוק הפונדקאות, אלפי חברות וחברים בקהילת הלהט"ב צעדו ברחובות הבירה • לפני שלוש שנים נרצחה במצעד בירושלים שירה בנקי ז"ל על ידי חרדי קיצוני

יותר מ-12 אלף בני אדם השתתפו היום (חמישי) במצעד הגאווה בירושלים, על רקע המחאה של קהילת הלהט"ב בנושא חוק הפונדקאות. מאות שוטרים, לוחמי מג"ב, כוחות תגבור ומתנדבים נפרסו החל משעות הצהריים לאורך מסלול הצעדה וברחובות הסמוכים, במטרה לשמור על ביטחון המשתתפים ולאפשר את קיומה התקין של הצעדה. 

צילום: בני פלבן

פעילי ארגון הימין הקיצוני "להבה", הפגינו נגד המצעד מול גן הפעמון, וטענו לאלימות של השוטרים נגדם על אף שההפגנה נערכת באישור המשטרה. המשטרה עיכבה מספר מפגינים, ביניהם ברוך מרזל.

הצועדים במצעד הגאווה התכנסו בגן הפעמון בשעה 15:45 ובשעה 17:15 יצאו למסלול המצעד. מסלול הצעידה עבר במקומות הבאים: גן הפעמון, כיכר פלומר, רחוב קרן היסוד, רחוב קינג ג'ורג', רחוב הילל, רחוב מנשה בן ישראל, וגן העצמאות (תחנה אחרונה). 

שוטרים מתעמתים עם פעיל הימין הקיצוני ברוך מרזל // צילום: יחיאל גורפיין/TPS

 

מצעד הגאווה בירושלים // צילום: נועם ריביקין פנטון

 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...