בופה במלון // צילום: Getty Images

כך תשמרו על הגזרה בחופשה

אתם נמצאים מול בופה ה"הכל כלול" במלון ולא יודעים איך לעצור את עצמכם? • כוהנת ההרזיה חלי ממן, יכולה לעזור

נסיעות וטיסות בחיים המודרניים הפכו לדבר שבשגרה, ונדמה שכולם נמצאים כעת בנופש או מתכננים אחד. הנוסעת המתמידה חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, יודעת דבר או שניים על הנטייה לשבור שגרה בזמן חופשה ואספה עבורנו כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם להנות מהחופשה בצורה חכמה ומבלי לחזור ממנה עם קילוגרמים עודפים.

מעמיסים צלחות // צילום: Getty Images

תכננו סדר יום לארוחות

בתחילת היום, חשבו עם עצמכם או עם אחרים, על סדר הארוחות, השעות בהן תאכלו, האפשרויות שיהיו מוצעות בפניכם בבית המלון או המסעדה וכדומה. חשוב להתארגן בהתאם ולא לסמוך רק על מה שיוגש במלון. ניתן להצטייד מהבית באוכל בריא או לקנות במקום בו שוהים. לקראת חופשה בחו"ל כדאי להתארגן מראש ולהביא מהבית מספר פריטים אשר לא בהכרח נמצאים שם ויכולים לסייע במהלך התעוררות חשקים. אלו יכולים להיות מוצרים כמו ממתיק מלאכותי או טבעי, פריכיות אורז, מסטיקים וסוכריות ללא סוכר, מרקים בגרסת לייט, חטיפי אנרגיה, פירות יבשים, שקיות קרקרים, בייגלה וכדומה.

בדקו מה מציעים לכם ורק אחרי זה בחרו מה לקחת

הקשיבו לקיבה ולא לעיניים! וזכרו שהגוף שלכם הוא המקדש שלכם. דמיינו בראש את מה שברצונכם להעמיס על הצלחת בצורה יפה וצבעונית ורק לאחר מכן עשו זאת. בנוסף, רצוי לברר מה משך הטיסה ולהצטייד בהתאם. אל תסמכו רק על מה שיוגש במטוס. במטוס ניתן לאכול את הארוחות המוגשות אך בחוכמה. למשל: אם נלווית לארוחה לחמנייה עם חמאה  - וותרו עליה. אם מוגש חטיף כלשהו בין הארוחות - וותרו. גם כאן, כדי לעמוד בפיתוי רצוי להצטייד מהבית בנשנושים בריאים.

הגדירו מראש את הכמויות שתאכלו מכל סוג, אכלו לאט, התענגו על כל ביס  

חשוב לדעת כי פעמים רבות האוכל משמש סוג של פיצוי רגשי על כעסים שנצברו או מחשבות טורדניות. היו מודעים לכך וטפלו בבעיה האמיתית. לעתים שכשוך בבריכה, ביקור בחדר כושר וטיול על חוף הים להתאווררות, יהוו תחליף מהנה, בריא ונטול קלוריות למה שמטריד אתכם רגשית.

העמיסו על הצלחת קודם כל מצע גדול של ירקות טריים ומבושלים 

חשוב להשתדל לאכול ירקות עם כל ארוחה וגם בין הארוחות, ולהפוך אותם לנשנוש הקבוע שלכם. יחד עם זאת, חשוב להיזהר מרטבים עתירי קלוריות, ולבקש להניח אותם בצד. גם רטבי לייט יכולים להיות פתרון טוב יותר להעשרת הסלט. בדרך קבע כדאי לתבל את הירקות באופן בסיסי, עם מלח, פלפל, שום ולימון.

הרבו בירקות // צילום: יח"צ

בחרו במנות שאתם אוהבים אך לא נוהגים להכין בבית

אתם נמצאים בחופשה ורוצים לצאת מהשגרה וזה מובן. הדבר החשוב שתזכרו שיציאה משגרה אינה מחייבת הפרזה קלורית. אם אתם כבר רוצים לגוון נסו לעשות זאת עם מנות שאתם לא נוהגים להכין בבית. למשל בחרו בשיפודי פרגית במקום חזה עוף שנמצא בתדירות גבוהה בתפריט היומי. ותמיד בדקו עם עצמכם האם אתם רעבים באמת או שזהו סתם נשנוש מיותר.

בחרו במנות דלות שומן

הימנעו ממאכלים מטוגנים והעדיפו מאכלים מבושלים כדרך קבע. בחרו מוצרים עד 5% שומן, וזכרו שזו לא בושה לשאול גם בבית המלון או במסעדה כמה אחוזי שומן יש במנה שלכם. בנוסף לכך, הימנעו או צמצמו אכילת מנות אחרונות ותמיד נסו להמתין לפחות שעה לאחר הארוחה עד לקינוח. אם אתם חשים צורך במתוק, העדיפו אפשרויות בריאות כמו סלט פירות או פרי טרי. 

התעלמו מתחושת ה"חינם" שמציעים בתי המלון בסגנון "הכל כלול" 

הפיתוי לאכול כמה שיותר במסגרת נופשים בחבילות "הכל כלול" הוא מובן. יחד עם זאת חשוב לזכור שהמאכלים שמוצעים לכם הם בדרך כלל עתירי קלוריות ושומנים. הקפידו על מנה מפנקת לא יותר מפעם בשבוע (גלידת שמנת, פרוסת עוגה עשירה, מנת פסטה מוקרמת, המבורגר וצ'יפס וכדומה), ואכלו אותה בהנאה צרופה ללא נקיפות מצפון! ברגע שסיימתם את המנה,  חזרו מיד לתכנית  הרגילה. אם אתם חשים צורך להפריז בצריכה, עשו זאת דווקא עם מים - לפחות 12 כוסות מים.

זהירות מהבופה // צילום: Getty Images

נצלו את הפעילויות הרבות המוצעות במסגרת החופשה 

במקומות נופש רבים תוכלו לבצע פעילות גופנית כמו התעמלות, שחייה, ריקוד וכדומה, נצלו את האפשרות והניעו את גופכם. העדיפו ללכת ברגל מאשר להזמין מוניות או להשתמש בתחבורה ציבורית כאשר אתם מטיילים בין האטרקציות השונות. טיפ נהדר לאיזון האכילה שלכם בחופשה הוא להשתמש במדרגות במלון ולא במעלית.

המלצות לארוחת הבוקר במלון

 חדר האוכל קורץ לנו: ביצים עשויות במגוון דרכים, דגנים מכל הסוגים, פנקייקים, ריבות, גבינות, פירות, מעדנים, ועוד. ארוחת הבוקר הינה הארוחה החשובה ביותר במשך היום, אך אין משמעות הדבר שצריך להפריז. פתחו את היום עם ארוחה קלה ומאוזנת. אפשרות מומלצת היא פרוסת לחם רגיל עם ביצה או חביתה, כף גבינה 5% ושפע של ירקות וסלטים.

המלצות לארוחה העיקרית במסעדה או במלון 

מסעדות בדרך כלל מציעות מנות שונות ומגוונות, כך גם לגבי הגודל. כמעט בכל מסעדה ניתן לבחור מנה גדולה או קטנה. השתדלו תמיד לבחור במנה מצומצמת ותגברו אותה עם סלט ירקות טרי, ירוקות חתוכים, מרק ירקות, ירקות מבושלים, אנטי פסטי וכדומה. באשר לתוספות, השתדלו לבחור באפשרות הבריאה יותר. כך למשל במקום צ'יפס בחרו סלט עם רוטב דל שומן או תפוחי אדמה אפויים.  

צמצמו מנות // צילום: יח"צ

טיפים חשובים נוספים:

שימו לב גם למה שאתם שותים: משקה ממותקים מגיעים למאות קלוריות "ריקות" שמקורן בעיקר בסוכר. במקום זאת בחרו במים או במשקה דיאט, תה קר לא ממותק או סודה. ותרו גם על משקאות כמו מילקשייק או משקאות אחרים שמכילים גלידה, שעלולים להכיל יותר מ־ 1,000 קלוריות ואת כל הקצבה היומית המותרת של שומן רווי.

טיפ אחרון לרגעי הפיתוי הקשים הוא להצטייד בסוכריות ומסטיקים ללא סוכר שמקלים על תחושת הרעב ומעניקים טעם טוב כשסתם מתחשק לכם להכניס משהו לפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...