הפגנת הנכים // גדעון מרקוביץ

הפגנות הנכים : מחלף השלום נפתח לתנועה

לאחר שעות בו עורק התחבורה של המרכז נחסם, נפתח איילון לתנועה • הנכים דורשים להשוות את קצבת הנכות וקצבאות אחרות, לשכר המינימום שעומד על 5,300 שקלים • ארגוני קשישים הצטרפו להפגנה

קבוצת נכים וקשישים הפגינה הערב (חמישי) בתל אביב, וקוראת להשוות את קצבת הנכות וקצבאות אחרות, לשכר המינימום שעומד על 5,300 שקלים למשרה מלאה. המפגינים חסמו את כביש איילון ליד מחלף השלום למשך כשעתיים. לאחר השעה 20:00 נפתח הכביש לתנועה.

 

ההפגנה מגיעה לאחר מספר חודשים של הפוגה בהם לא הפגינו הנכים, לאחר שארגוני הנכים הגדולים והממשלה הגיעו להבנות על עלייה בגובה הקצבה. אל ההפגנה הצטרפו גם קשישים שדורשים להעלות את גובה הקצבה שלהם.

נכים מתעמתים עם שוטרים // צילום: גדעון מרקוביץ

 

חוסמים את נתיבי איילון // צילום: גדעון מרקוביץ

לדברי יונתן תדמור, מוביל המאבק ויוזם המחאה, "רק לחץ חברתי של הנכים דרך הפגנות והמשך החסימות של הכבישים במדינת ישראל יוביל את מקבלי ההחלטות להעלות את קצבאות הנכות לגובה שכר המינימום". עוד אמר תדמור, "לא נשתוק ולא נשקוט. נחריף צעדים עד שקצבאות הנכות יועלו עד לגובה שכר המינימום".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...