אופס: הטיל הבלתי מנוצח נפל

הטיל הרוסי, שהוגדר כבעל "טווח כמעט בלתי מוגבל", נפל לאחר טיסה קצרה • מקורות אמריקנים: "הוא טס שתי דקות, איבד שליטה והתרסק"

טיל השיוט הרוסי שהוגדר על ידי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין כבעל "טווח כמעט בלתי מוגבל" ונחשף בקול תרועה רמה במרץ האחרון התרסק במהלך ניסוי לאחר שתי דקות בלבד, כך פורסם ברשת CNBC. ברשת הסתמכו על מקורות שציטטו דו"ח מודיעיני אמריקני, ושחשפו את התקלה המבוכה בטיל שאמור להיות שובר שוויון בכל מלחמה אפשרית בעתיד.

אחד הניסויים בטיל:

משרד ההגנה הרוסי, סוכנות הידיעות RT

פוטין טען באספה הפדרלית הרוסית במרץ האחרון כי "רוסיה פיתחה טיל בליסטי בין-יבשתי חדש בעל יכולת גרעינית, שיכול להגיע כמעט לכל נקודה בעולם". הוא ציין כי לרוסיה יש טיל על-קולי חדש, אחריו לא ניתן להתחקות ואותו לא ניתן ליירט באמצעות מערכות ליירוט טילים. במערב הגיבו בפקפוק לטענות, ודוברת נאט"ו, אונה לנג'סקו, טענה כי ההצהרות "אינן מקובלות ואינן יעילות". 

כעת נחשפו פרטים חדשים על ניסוי ראווה שהתבצע, ומתברר כי הטיל הבלתי מנוצח של רוסיה, ובכן, מנוצח. על פי הדיווח בארה"ב, הטיל טס רק במשך שתי דקות למרחק של 22 ק"מ לפני שאיבד שליטה והתרסק. בדיקה נוספת של הטיל החדשני נמשכה ארבע שניות בלבד, במהלכה גמע הטיל חמישה קילומטרים. בסך הכל נבדק הטיל ארבע פעמים בין נובמבר לפברואר השנה, קודם להצהרתו של פוטין. 

למרות המבוכה של רוסיה, מציינים בארה"ב, הטיל החדש הוא בהחלט איום משמעותי. מומחים טענו כי הטיל, שמסוגל על פי ההצהרות לטוס במהירות של עד פי חמש ממהירות הקול, יהפוך את אמצעי ההגנה של ארה"ב לחסרי תועלת, ויכול להיות פעיל עד 2020. "אין לנו שום הגנה שיכולה למנוע שימוש בנשק הזה נגדנו, אמר בכיר אמריקני במרץ האחרון. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...