במקום הראשון: עוגת גבינה ואלפחורס, פיס אוף קייק

מבחן עוגות הגבינה הגדול

אם עברתם לאחרונה בקונדיטוריות השונות, בטח הבחנתם בעוגות הגבינה הרבות • מערכת "ישראל היום" בדקה ודירגה

חג השבועות כמעט כאן, ובקונדיטוריות השונות ברחבי הארץ עמלים כבר תקופה ארוכה על עוגות הגבינה בכל הצורות ועם כל החידושים, וכמו בכל שנה, הקונדיטורים מנסים "להמציא את עצמם מחדש" ומפתיעים בעוגות גבינה במגוון מילויים וציפויים חדשים. 

נראה כי השנה חלה קפיצת מדרגה נוספת. התוספות שטעמנו היו מגוונות ומקוריות במיוחד, והתחושה היא שהגבינה היא רק תירוץ לחגיגה. באפשרויות השנה אפשר למצוא עוגות גבינה עם אלפחורס, כאלה עם קרמל וקרם עוגיות, קרמל מלוח, עוגיות אוראו, עוגת גבינה מוזלי ועוד. 

גם מבחינת המחירים יש גיוון, וכשמדובר בקונדיטוריות הם מאמירים אל על. עם זאת, יש להתייחס לעובדה שהקונדיטוריות מציעות חומרי גלם עשירים ויקרים יותר מאשר העוגות התעשייתיות הנמכרות ברשתות המזון. ועדיין, פער המחירים הוא אדיר. 

לדוגמה, ברשתות המזון אפשר לרכוש עוגות גבינה בעלות של 20 שקלים לעוגת שמרים גבינה ועד 62.90 שקלים לעוגת גבינה ופירורים במשקל 850 גרם, ובקונדיטוריות אפשר למצוא עוגות ב־45-80 שקלים, אך גם ב־100-220 שקלים, תלוי בגודל, בסוג העוגה ובקונדיטוריה. 

כמו בכל שנה, גם השנה דירגנו את העוגות הטובות ביותר. הטועמים בדקו עוגות של מגוון קונדיטוריות מרחבי הארץ בטעימה עיוורת. השנה טעמנו גם את עוגת הגבינה של המותג The Cheesecake Factory שהגיע לארץ. התוצאות לפניכם:

במקום הראשון: עוגת גבינה ואלפחורס, פיס אוף קייק | ציון: 8.5 ביקורת: הטועמים ציינו כי מדובר בעוגה מושלמת, והראיה לכך היא שהיא חוסלה עד הפירור האחרון. העוגה טעימה, הגבינה עשירה מאוד, המרקם רך ונעים בפה והשילוב עם האלפחורס מדהים. העיצוב יפה והשילוב של צבעי הקרמל מוסיף ליופי ולטעם המחיר: 98 שקלים 

במקום השני: עוגת גבינה קלאסית, The Cheesecake Factory | ציון: 8.3 ביקורת: עוגה קלאסית טעימה מאוד ודחוסה. הקלתית של העוגה מושלמת, היא קריספית ומתוקה במידה הנכונה. יש לה טעם טוב ועשיר המחיר: 220-100 שקלים ל־18x25 ס"מ, מחיר פרוסת עוגה 30 שקלים

במקום השלישי: עוגות גבינה בטעמים, THE SHOWROOM BAKEHOUSE | ציון: 7.7 ביקורת: הטועמים ציינו כי השוקולד טעים מאוד, אוורירי וקרמי. טעם האוראו פחות טעים, לא מתוק והקרם נוזלי מדי המחיר: עוגה אישית - 18 שקלים, עוגה בינונית - 96 שקלים

במקום הרביעי: עוגת קרמל קרם עוגיות, רולדין | ציון: 8 ביקורת: קרם העוגיות טעים מאוד והקרמל מוסיף מאוד. העוגה אוורירית וטעימה. טעם הלוטוס מורגש ולכן מתאימה לאוהבי הלוטוס המחיר: 59.9 שקלים לפס

במקום החמישי: עוגת גבינה שטרויזל, קונדיטוריית שמו | ציון: 7.5 ביקורת: עוגה טעימה ולא מתוקה מדי. הבצק מעולה, אך העוגה קצת רכה מדי המחיר: 50 שקלים לק"ג

במקום השישי: עוגת גבינה מוזלי backdoor | ציון: 7.3 ביקורת: הקלתית של העוגה עשירה מאוד באגוזים, מה שמייחד אותה מאוד. הבסיס מתוק במידה הנכונה אך דחוס, והציפוי נוזלי מדי וחמצמץ. בסך הכל מדובר בעוגה טעימה המחיר: 92 שקלים

במקום השביעי: עוגת קרמל מלוח, לחם ארז | ציון: 6.7 ביקורת: הטועמים ציינו כי בביס הראשון הטעמים לא משתלבים. בביס השני טעם הקרמל המלוח מתחיל להסתדר. היו כאלה שחשבו שהיא מתוקה מדי ונוזלית מחיר: 74 שקלים לעוגת פס, 132 שקלים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

במקום השמיני: טארט פטל ומסקרפונה, טאטי בייקרי | ציון: 6.5 ביקורת: העוגה סבירה. הטועמים התלהבו בעיקר מתוספת הפטל שמשדרגת אותה המחיר: 78 שקלים ל־620 גרם

במקום התשיעי: מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן במילוי פרלין קרמו, רשת ביגה | ציון: 6.3 ביקורת: השוקולד טעים ועשיר, אך העוגה נוזלית מדי המחיר: 42 שקלים לקינוח

במקום העשירי: "מלכת הגבינה" עם כתר שוקולד, טוויל קרמל ודובדבנים, שני | ציון: 6 ביקורת: העוגה לא מתוקה מספיק, היא אוורירית מדי והבסיס רטוב מדי המחיר: 158 שקלים

במקום האחרון: מוס מסקרפונה מוחיטו, ג'ייקובס | ציון: 5.8 הביקורת: העוגה נראית טעימה ומפוארת, אך הטעם קצת אכזב. כמו כן, יש לה פחות טעם של עוגת גבינה המחיר: 96 שקלים לק"ג

גבינה? רק נשמע בריא

למרות השם של העוגה שמתקשר לבריאות ולדיאטה, עוגות גבינה הן לא בהכרח בריאות. לדברי חני רז, דיאטנית קלינית בלאומית: "מומלץ מאוד להסתכל על הרכיבים. אם אין רכיבים אי אפשר לדעת כמובן מה מכילה העוגה, וזה צריך להדליק נורה אדומה. עוגות גבינה יכולות להכיל כמויות גדולות של סוכר, שמנת מתוקה, גבינות שמנות, וכן אינסטנט פודינג עם צבעי מאכל וחומרים משמרים. יש גם עוגות עם חמאה ועם מרגרינה".

עוד מוסיפה רז: "אפשר להכין בבית עוגות גבינה קלות בחמש דקות, עם גבינות עד חמישה אחוזי שומן. כמו כן, מומלץ לעשות את זה בקאפקייקס כדי לא ליצור מצב ש'מיישרים את העוגה'". 

לדברי חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא: "עוגת גבינה עשירה יכולה להכיל 350 קלוריות ב־100 גרם, ואילו עוגת גבינה ללא סוכר יכולה להכיל 190 קלוריות ל־100 גרם. מדובר בכ־45 אחוזים פחות קלוריות. אפשר להכין בבית עוגת גבינה עם מחשבה על הפחתת כמויות הסוכר, השומן והתוספות. עוגת גבינה קלה יכולה להיות בלי תחתית של פירורי לחם או קמח או עם תחתית דקה מאוד שלהם. בצורה זו יורדות מייד הקלוריות מהחמאה ומהחלב שמתווספים לתחתית זו. בעוגת גבינה קלה מוותרים על השמן ועל השמנת או שמים ממש מעט מהם. במקום הסוכר שמים ממתיק, ושוב חוסכים משמעותית בקלוריות".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...