לא רק TOY: אנחנו יודעים שהיא הגיעה ל"הכוכב הבא לאירוויזיון" לאחר שצברה קילומטראז' בדרך החתחתים של מוזיקת האינדי הישראלית, הבנו שמדובר בכישרון ענק מרגע שהחלה לסמפל את עצמה באודישן הראשון לריאליטי, רקדנו מול הטלוויזיה כשהיא הבעירה את "הכוכב הבא" עם הגרסה שלה ל"גנגנם סטייל" ונפלנו מהכיסא לעומת הביצוע הפנטסטי שלה לשיר "TOY" שכתבו עבורה דורון מדלי וסתיו בגר בכישרון רב. כעת הגיע הזמן להכיר גם את החומרים המוקדמים של נטע ברזילי, שבין רגע (וכמה חודשים) הפכה ממוזיקאית שממלצרת למחייתה, לזוכת אירוויזיון שכל העולם מצפה לשמוע מה יהיה לה להגיד בהמשך.
Blues&Booz
הרבה לפני "הכוכב הבא", נטע ברזילי נהגה להתארח בליין אלתורי הבלוז מבית "MOMA" הפקות שרץ כבר חמש שנים ונמצא כרגע במועדון הפסאז' אלנבי 94 בתל אביב.
הקונספט פשוט – ג'אמים אל תוך הלילה. התוצאה מרתקת – אלתורים בשלל צבעים. מדי יום ראשון מארחת להקת הבית (דור נגר - שירה, שרון לוי - גיטרה, שי חמני - בס, נמרוד שמש - מפוחית) של המקום זמרים וזמרות, בהם גם גל דה פז ("דה פז בנד", "לוסיל קרו") גל ניסמן ("Full Trunk"), מאור כהן, גבע אלון, יצחק קלפטר, חמי רודנר, פיטר רוט ועוד רבים. ברזילי הייתה מהזמרות הקבועות והמובילות במקום וידועה היתה כאחת שסוחפת את הקהל שבוע אחר שבוע בביצועים מרתקים ללהיטים ידועים.
נטע על הבמה בחגיגות יום הולדת 70 לאריק קלפטון:
נטע משתגעת במועדון הפסאז' תל אביב:
The Experiment
"דה אקספרימנט ("הניסוי") הוא הרכב של מוזיקאים שלוקחים את אמנות האלתור לרמה אחרת", מסביר דף הפייסבוק של הלהקה של נטע עמה ניגנה ושרה עד הגיעה ל"הכוכב הבא לאירוויזיון". מדובר ב"קבוצה תוססת של אמנים שמגיעים מרקע מוזיקלי מגוון", נכתב בתיאור הלהקה שיוצרת מוזיקה על ספקטרום רחב, מנשמה דרך רוק ופופ עם "טעם מהים התיכון".
כצפוי מלהקה שהבסיס היצירתי שלה הוא אלתור, קשה לדעת לאן תוביל התחלה של קטע מסוים של דה אקספרימנט, ואיך הקטע יסתיים. האופי המשוחרר והמורכב בו זמנית הזה, אפשר לכל אחד מחברי הלהקה (עמרי סקופ – גיטרה, גל מוטיוק – בס וקלידים, עדן בכר - תופים) לבטא את עצמו ללא חשש, ויחד הם יצרו יצירות מרעננות ומעניינות.
בשביעי בספטמבר 2017, רגע לפני הפעם הראשונה בה הופיעה נטע ב"הכוכב הבא" לעיניי השופטים המרותקים, ניגנה להקתה בפעם האחרונה ביחד ב"בר גיורא" המחודש בתל אביב. בבוקר אותו יום יצא גם הקליפ האחרון של הלהקה במסגרת הפרויקט הבינלאומי "בלקוני טיוי", שנבחר גם להיות קליפ השבוע של פלטפורמת עידוד היצירה העצמאית המוערכת.
לשיר שצולם תחת השמש הקופחת קוראים "Potatoes", והוא אכן נשמע כמו מעין שיר מעבר מהתקופה המאולתרת של ברזילי בשוליים התוססים של הסצנה התל אביבית, לסגנון שהביא אותה תחילה לגמר "הכוכב הבא" ומאוחר יותר גם לניצחון בתחרות האירוויזיון.
ומה הלאה? נכון לעכשיו מתוכננות לברזילי עוד אינספור הופעות עם השיר "TOY", כמצופה מהמעמד. כפי שאמרה הזמרת בעצמה, היא עדיין לא בודקת כיוונים מוזיקליים חדשים ועד לאחרונה כל מה שהעסיק אותה, כמתבקש, זה לנצל את הבמה הגדולה בעולם בצורה מיטבית ולהביא את האירוויזיון לירושלים. בזה כידוע היא הצליחה, ואם לשפוט מהדרך בה הלכה עד עתה, אין ספק שגם יצירתה הבאה תאתגר את האוזניים בצורה הכי טובה שאפשר להעלות על הדעת. כל שנותר זה לאחל לה המון הצלחה גם בהמשך הדרך.
את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו