הארגון הסורי לזכויות אדם היושב בלונדון פרסם כי 23 חיילים נהרגו בהפצצות צה"ל בשטחי סוריה. מהארגון לא נמסרה זהותם של הלוחמים או של הכוחות להם השתייכו.
משרד הביטחון הרוסי הודיע הבוקר כי מערכת ההגנה האווירית הרוסית הצליחה להפיל ליירט למעלה מחצי מהטילים שירתה ישראל לעבר שטחה של סוריה.
על פי משרד הביטחון הרוסי, 70 טילים ישראלים נורו על ידי 28 מטוסים לעבר שטחה של סוריה אך למעלה ממחציתם יורטה על ידי מערכות ההגנה האוויריות הסוריות.
לאחר לילה של חילופי מהלומות בין צה"ל ומשמרות המהפכה האיראניים, במוסקבה מביעים דאגה מההסלמה וקוראים לשני הצדדים לגלות איפוק.
סגן שר החוץ הרוסי, מיכאיל בוגדנוב, אמר כי התקיפההאיראנית על ישראל והתגובה הישראלית הן: "התפתחות מסוכנת הגורמת לבהלה. אנחנו מקווים ששני הצדדים ינקטו בפעולות להפסיק את ההסלמה ולהרגיע את הרוחות".
בתוך כך, הודיעה רוסיה הכי היא מתכוונת להמשיך ביחסים ההדדיים ולכבד את כל הסכמי הסחר עם איראן זאת למרות הסנקציות האמריקניות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש אתמול במוסקבה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. מדובר בביקור בזק של כמה שעות, שבסיומו נתניהו צפוי לשוב עוד הלילה לישראל.
הפגישה עסקה בשני נושאים מרכזיים: הנושא הראשון הוא הזירה הסורית, שם רוסיה נוכחת ומאפשרת לאיראן לפעול ומגנה את התגובה הישראלית. והנושא השני, היה חשיפת ממצאי ארכיון הגרעין של איראן שהמוסד הישראלי לכד. בנושא הזה, סוכם כי משלחת של המודיעין הרוסי תגיע לישראל ותיחשף לחומר.
מבין שני הנושאים, רוב השיחה עסקה בזירה הסורית. נתניהו התייחס לתוקפנות האיראנית שמובילה למתח באזור ולכוונות של איראן לתקוף את ישראל משטחה של סוריה. מאחר ורוסיה כעת היא המעצמה שתומכת בשלטונו של בשאר אסד בסוריה ולא מונעת מהאיראנים לפעול שם, נתניהו הסביר לפוטין כי ישראל עומדת על זכותה לחופש פעולה בסוריה וקרא לו שלא להפריע לישראל לפעול במרחב.
רוסיה הודיעה כי תספק מערכות הגנה מתקדמות מדגם S300 ונתניהו הבהיר כי הנשק הזה בר השמדה. "עמדתי על הזכות שלנו להגן על עצמנו מול התוקפנות האיראנית", סיכם נתניהו.
מקרון בציוץ עם תמונת משפחת ביבס: "ברבריות חמאס לא תשמיד את האנושיות הנצחית"
בדרום לבנון מחלצים גופות מחבלים מבין ההריסות: "הגעתי ולא מצאתי את הבית שלי"
פרסומת | להפוך משבר להזדמנות: המסע לעור חדש
ברוסיה חוגגים את המשא ומתן בסעודיה - ומהללים את טראמפ: "פריצת דרך"
הפגישה ההיסטורית בין נציגי ארה"ב ורוסיה: פתיחת שגרירויות - והתוכנית של פוטין