סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט // צילום: מתוך שידור הוועידה

מיקרוסופט מחברת את קורטנה ואלקסה

ההדגמה הכי מרשימה הערב בוועידת המפתחים של מיקרוסופט הייתה איחוד של קורטנה ואלקסה, שתי הסייעניות במכשיר אחד

בהמשך למגמה שהכריז עליה בשנה שעברה, גם השנה שם דגש סאטיה נאדלה מנכ"ל מיקרוסופט בנאום הפתיחה שלו על בינה מלאכותית בכנס המפתחים של מיקרוסופט שנפתח הערב (שני) שעון ישראל. 

ההדגמה הכי מרשימה הייתה דווקא בשלב מאוחר יותר של הנאום - הדגמה פעילה בה מנהלי המוצרים של קורטנה, הסייענית של מיקרוסופט, ואלקסה, הסייענית של אמזון הדגימו כיצד שתי הסייעניות עובדות ביחד על מכשיר אחד, ואיך אפשר לדלג ביניהן, פשוט בהוראה קולית. ההדגמה הזו, שהייתה מאוד מרשימה, היא חלק מהחזון של מיקרוסופט לשלב בין סייענים שונים ולהביא בינה מלאכותית לכל מקום. 

על אף שהכנס מוקדש רובו ככולו למפתחים, חלק מהתכונות שחשפה מיקרוסופט רלוונטיות גם לנו, פשוטי העם המשתמשים. התכונה אולי הכי שימושית היא דרך חדשה להתחבר לטלפון שלנו, כך שתהיה לנו גישה מלאה להודעות, התרעות והכי חשוב – התמונות. מיקרוסופט מדברים על יכולת פשוט להעתיק את התמונות שלנו על ידי גרירה, בלי בכלל שהטלפון יהיה לידינו. התכונה הזו תצא בקרוב לגירסאות הניסיון (ומשם לשאר המשתמשים). נאדלה הבטיח שאנדי בלפלורה, ראש חטיבת ההתקנים החדש, יסביר על כך בהרחבה מחר.  

תכונת ציר הזמן, שמיקרוסופט הוציאה בעדכון הגדול האחרון לווינדוס שהחל לצאת בשבוע שעבר, כעת תהיה זמינה דרך דפדפן אדג' גם לאייפון ולאייפד. לטענת מיקרוסופט, החוויה תהיה בדיוק כמו זו במחשב האישי.  

שיתוף פעולה מעניין שהוכרז במסגרת הוועידה הוא של מיקרוסופט עם DJI, חברת הרחפנים האזרחיים הגדולה בעולם. הרעיון הוא להביא כלי פיתוח ואפשרויות שליטה ברחפנים לכל מכשירי ווינדוס 10. זה פותח המון אפשרויות חדשות לתכנות רחפנים ולהשתמש בהם לשימושים מגוונים בתעשיה, בחקלאות, בנייה, ביטחון ועוד.  באופן דומה, רכיבי תוכנה ובינה מלאכותית של מיקרוסופט יותקנו לתוך הרחפנים של DJI.  

מיקרוסופט כבר הכריזה על שיתוף פעולה עם קוואלקום, בפיתוח מחשבי ווינדוס 10 המבוססים על פלטפורמת סנאפדרגון שלה (שגם נמצאת בכל הסמארטפונים המובילים), ומצטיינת בחיי סוללה מטורפים של 20 שעות ויותר. כעת שתי החברות גם משלבות ידיים בפיתוח של בינה מלאכותית לאינטרנט של החפצים. כך למשל, הם ישחררו ביחד מצלמת אבטחה, המחוברת לענן של מיקרוסופט (Azure), יחד עם כלי ראיית מכונה עבור מפתחים.  

עוד מוצר שלכאורה חזר מהמתים הוא קינקט. הבקר שהיה מיועד בעבר בעיקר למשחקים, כעת ישמש ליצירת ממשקי משתמש חופשיים, לצד יישומי המציאות המדומה של מיקרוסופט, שזה מהלך מתבקש, מאחר וקינקט הוא כלי שמזהה תנועת גוף טבעית בסביבה חופשית. 

בינה מלאכותית כמוצר

"העולם נהיה מחשב", הכריז נאדלה. עוד הגדיר מנכ"ל מיקרוסופט עקרונות שלפיהם הם פועלים, שלושה עמודי תווך: הראשון הוא פרטיות. "ה-GDPR היא חקיקה טובה ומאוזנת", אמר נאדלה. "אבל זוהי רק נקודת התחלה. אנחנו מחויבים לשמר את הפרטיות שלכם... אנחנו נמשיך לעשות את מה שאנחנו עושים. לוודא שהלקוחות בשליטה, ולשמר פרטיות". 

העמוד השני הוא אבטחת מידע. "אנחנו צריכים לפעול באחריות לכל רוחב התעשיה, כדי לשמר את העולם בטוח... לאחרונה השקנו תוכנית להגן על הדמוקרטיה", כיוון נאדלה חץ קטן לפייסבוק.  

השלישי הוא בינה מלאכותית אתית. "אנחנו צריכים לשאול את עצמנו לא רק מחשבים יכולים לעשות אלא גם מה הם צריכים לעשות", אמר מנכ"ל מיקרוסופט. "הקמנו ועדת אתיקה בתוך החברה", מהלך שעליו כבר דיווחנו כאן בישראל היום.  

"אנחנו צריכים לדאוג שההחלטות שאנחנו מקבלים, יהיו טובים לעתיד שלנו", אנחנו צריכים כלים שיסלקו את הנטאי התרבותי. "אנחנו צריכים גם בינה מלאכותית מודעת לפרטיות", ככה שיהיה אפשר לאמן מכונות על מידע מוצפן.  

"אנחנו מחוייבים להפוך את הבינה המלאכותית למוצר מסחרי", אמר נאדלה, תוך שהוא מציג אתפרויקט "Brainwave" ("גלי מוח") שהוא הפיתרון של מיקרוסופט למארג בינה מלאכותית שיכול להגיע לכל מקום. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...