זוכת התחרות הישראלית // צילום: באדיבות בקרדי

מלכת הקוקטיילים

במאי תתקיים תחרות בקרדי לגאסי 2018 במקסיקו. את ישראל תייצג איירין בנימין מבר ה"זלמה". ליווינו אותה לתחרות המקומית באתונה ושמענו על עבודת הברמנית בעולם הגברי

אנחנו אוהבים הצלחות ישראליות, מרגישים שאנחנו חלק בלתי נפרד מהן, וכשאלכוהול טוב מצטרף למשוואה זו בכלל חגיגה. כדי שתהיה לנו ההזדמנות לטעום את טעם הניצחון המשכר, ליווינו את איירין בנימין מבר "זלמה" כל הדרך מבאר שבע לאתונה, שם היא זכתה בגמר המקומי של תחרות בקרדי לגאסי 2018. 

זו הפעם השנייה ברציפות שברמנית זוכה בגמר, ובנימין תטוס להתחרות בגמר העולמי של התחרות שיתקיים במאי במקסיקו, ושם תתמודד מול 42 מתמודדים מרחבי העולם ותנסה לקטוף את התואר הנחשק ולהיות שגרירת בקרדי העולמית. 

הגמר הישראלי התקיים השנה באתונה בחודש פברואר. זו השנה הראשונה בתולדות התחרות שהגמר המקומי מתקיים בחו"ל. המתמודדים הישראלים התבקשו לערוך לקוקטייל שלהם מסע קידום בברים, במסעדות ובשיתופי פעולה שונים בארץ ובעולם. לאחר המסע המפרך, השלישייה הסופית נפגשה באתונה והציגה את הקוקטייל ואת עיקרי המסע שלהם בפני שופטים בינלאומיים שהגיעו במיוחד.

בתחרות השתתפו משלחות משלוש מדינות - יוון, קפריסין וישראל. מה שמיוחד בתחרות הזו הוא שהיא מנסה למצוא את הקוקטייל הבסיסי והפשוט ביותר, שיעבוד בכל מקום בעולם או כמו שבבקרדי מתארים אותו: "קוקטייל שיעמוד במבחן הזמן", כמו המוחיטו, הדאקירי, דייזי דה סנטיאגו ועוד. הזוכה בגמר במקסיקו יהפוך לשגריר בקרדי העולמי - מה שיקפיץ את הקריירה שלו.

התחרות היתה חגיגית, נוצצת ומרשימה. מאות יוונים לבושים בחליפות ססגוניות, עם זקנים ארוכים וקעקועים מעניינים הגיעו לצפות בברמנים מנערים ומשקשקים. כל מועמד הציג את המשקה שלו תוך שימוש בסופרלטיבים וסיפורי רקע שממחישים את הדרך שלו, או שלה, להמצאת המשקה.

שלישיית הגמר של ישראל צילום: באדיבות בקרדי

 

הקוקטייל המנצח

הקוקטייל של בנימין נקרא Back To Basics והוא מורכב מ־60 מ"ל Bacardi Carta Blanca, 30 מ"ל מיץ ליים טרי, 20 מ"ל סירופ יין אדום ותפוזים, 15 מ"ל מי חומוס ו־2 דאש ביטר ארומטי. המשקה הוגש ב־22 מדינות בעולם, מאפריקה ועד אירופה.

אם קראתם פעמיים את צמד המילים "מי חומוס", בנימין כאן כדי להבהיר: "הבוס שלי אמר לי שהוא ראה מי חומוס בתוכנית של שף צרפתי טבעוני, ששם אותם במקום חלבון ביצה, וזה תחליף טבעוני ובריא יותר. זה נקרא בעולם 'אקווה פאבה' ויש לזה פופולריות רבה בשנים האחרונות". ההשראה לדבריה נבעה מהרצון לפשט את הקוקטייל כמה שיותר.

 "אנחנו חיים בעולם דינמי שבו כל הזמן אנחנו עסוקים, בין שזה משפחה, חברים, לימודים ובני זוג - אף פעם אין לנו זמן לדברים הפשוטים. גם כשאנחנו חופשיים אנחנו נשאבים תמיד למחשב, לסמארטפון או לטלוויזיה. רצתי לקחת מרכיבים פשוטים ולנצל מהם את המיטב ולהפיק כמה שיותר".

בנימין, בת 25, נמצאת חמש שנים בתחום. היא גרה בבאר שבע עם בן זוגה, יינן של יקב רקנאטי, שאותו הכירה באחד הברים שבהם עבדה. מכיוון שבן זוגה עובד בתחום משיק לשלה, בנימין מספרת שיש לו הרבה השפעה על דרכה המקצועית.

הקוקטייל המנצח // צילום: באדיבות בקרדי

 

איך הגעת לתחום?

"אחרי הצבא עשיתי קורס ברמנים. התחלתי לעבוד בבר בבאר שבע ומייד נשאבתי לתחום, פשוט לא רציתי לעזוב", היא משתפת, "אני שם כבר כמעט חמש שנים ובכל יום מגלה דברים חדשים על התחום. הבנתי מהר מאוד שאני רוצה להתפתח ולגדול בתחום הזה".

לדבריה, מכיוון שהיא גרה בבאר שבע וקצת רחוקה מהסצנה המקומית, שנמצאת באזור המרכז, היא השתמשה ברשתות החברתיות כדי לקדם את עצמה ואת המשקה שלה בתחרות.

איך ההרגשה להיות ברמנית בעולם כל כך גברי?

"התחום הזה ממש מתפתח, אנשים מפתחים מזה קריירה", היא מבהירה ומוסיפה: "זה היה ניצחון קטן אישי שלי, לא הייתי רוצה לדעת שזכיתי כי הייתי האישה היחידה בתחרות, הייתי רוצה לדעת שזכיתי כי אני טובה. מעבר לזה כולם תמכו ופרגנו לי, אני לא מרגישה שום הבדל ביני לבין שאר המתמודדים".

על השאלה מי ההשראה הנשית שלה ענתה: "אדה קולמן. היא היתה הברמנית הראשית בסאבוי. הבר קיים כבר 125 שנה והוא נבחר לבר הטוב בעולם, שנים שהוא שם דבר בעולם הברים. היא עבדה שם לפני 100 שנים ועזרה להפוך אותו למה שהוא היום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...