צילום: איתיאל ציון // ברוסקטת אבוקדו. כוסית וודקה קפואה תשלים את החוויה

הענק הירוק: מתכונים עם אבוקדו של מאיר אדוני

בסלט מרענן, מגולגל ברול אסיאתי או על ברוסקטות עם נתחי הרינג • שלושה מתכונים קלילים ומלאי השראה עם אבוקדו של השף וכוכב הטלוויזיה

אחרי שצלחנו את פסח ואת יום העצמאות, על ארוחותיהם הדשנות, הגיע הזמן למתכונים קלילים ולכן בחרתי להתמקד במדור זה במתכוני אבוקדו מרעננים. אבוקדו הוא פרי מענג, שהגיע לעולם ממרכז אמריקה, ומאז כולנו נהנים מהפרי השמנמן, בעל הטקסטורה הנימוחה, שמאפשר לנו, השפים, לייצר מגוון מרקמים. 

בחרתי להגיש לכם שלוש מנות פשוטות, אבל כאלו שמבטאות את עושר השומן והוורסטיליות של הפרי הזה.

סלט עדשים, חומוס, קרם אבוקדו ויוגורט

החיבור של קטניות, אבוקדו ויוגורט הוא חיבור נפלא בעיניי ומזין מאוד. במתכון שלפניכם יצרתי קרם עדין, בעל טקסטורה קטיפתית, בטכניקה פשוטה מאוד, שבה אני מעבד את האבוקדו עם מים קרים בבלנדר. האמולסיה של שומן האבוקדו עם המים יוצרת קרם פשוט ומיוחד.

החומרים לקרם האבוקדו (ל־6 מנות):

√ 3 אבוקדואים קלופים וחצויים

√ 1/2 כוס מי קרח

√ 4 טיפות טבסקו

√ מיץ מ־1 לימון

√ 1 כפית מלח

√ 1/2 כפית אבקת קארי

לסלט:

√ 1 כוס עדשים שחורות 

√ 1/2 כוס חומוס הדס

√ 3 גבעולי סלרי אמריקני קצוצים

√ 3 בצלי שאלוט קצוצים

√ 1 כף ג'ינג'ר קלוף וקצוץ 

√ 1 צ'ילי אדום קצוץ

√ 1/2 כפית כמון 

√ 5 טיפות טבסקו

√ מיץ מ־1 לימון

√ 1 כפית מלח 

√ 5 כפות שמן זית

√ 1 צרור כוסברה קצוצה

להגשה:

√ 3 כפות יוגורט כבשים סמיך

√ 3 כפות עגבניות מרוסקות

√ עלי כוסברה

מכינים את הקרם: טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר עד שמתקבל חלק. אפשר לשמור במקרר ליום אחד.

מכינים את החומוס: משרים את החומוס במים בסיר פתוח בטמפרטורת החדר למשך לילה. מסננים את החומוס ושוטפים. ממלאים סיר במים טריים ומוסיפים את החומוס. מביאים לרתיחה ומורידים את הקצף שנוצר. מבשלים על אש נמוכה, ללא מכסה, כשעה וחצי עד ריכוך ומסננים את החומוס מהמים.

מכינים את העדשים: מבשלים את העדשים בסיר לא מכוסה כ־20 דקות על אש בינונית. מסננים את העדשים מהמים, שוטפים ומקררים בטמפרטורת החדר.

מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ומניחים בצד.

מרכיבים את המנה: מניחים בקערה יוגורט סמיך ומעליו את סלט החומוס והעדשים. מעליהם מניחים את קרם האבוקדו והעגבניות המרוסקות, מפזרים עלי כוסברה ומגישים.


סלט עדשים, חומוס וקרם אבוקדו. מעבדים את האבוקדו עם מים קרים בבלנדר

רול אבוקדו

אחד השילובים שאני הכי אוהב בסושי זה אבוקדו. החיבור שלו עם הדג הנא ואצת הנורי יוצר עבורי משהו מרגש ונכון. לקחתי את הרעיון הזה והגשתי לכם מתכון למנה מושלמת, כפתיח לארוחה או כמתאבן בקוקטייל. עטפתי את האבוקדו באצה בשילוב סלמון נא, טבלתי את הכל בבלילת טמפורה וטיגנתי לכמה שניות בשמן חם, לקבלת מעטה קריספי. מבטיח לכם ביס מטריף והכל בביצוע פשוט וקל.

החומרים לרול אבוקדו (ל־6 מנות):

√ 6 דפי אצת נורי

√ 2 אבוקדואים קלופים וחצויים, כל 1/2 פרוס לאורך ל־6

√ 300 גרם פילה סלמון נקי מעור ומעצמות, חתוך לאצבעות עבות

√ חופן עלי שיסו (להשיג בשווקים או בחנויות אסיאתיות)

√ קורט מלח דק

לטמפורה:

√ 1 כוס קמח טמפורה

√ 1 כף שטוחה סוכר

√ 1/2 כפית מלח

√ 2 כוסות סודה קרה מאוד

לטיגון:

√ 1 ליטר שמן חמניות 

להגשה:

√ ג'ינג'ר כבוש

√ סויה

√ משחת וואסאבי

√ עלי לבבות חסה, בזיליקום, כוסברה

מניחים על פני קרש יבש דף נורי, מסדרים עליו פרוסות אבוקדו ואצבעות סלמון, מפזרים עלי שיסו ומעט מלח ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה בשאר הדפים. מכניסים למקרר עד השימוש (לכמה שעות בלבד).

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הטמפורה. מחממים סיר עם שמן על אש גבוהה וכשהשמן חם מאוד (אך לא מעשן), טובלים את הרולים בטמפורה ומכניסים לשמן. מטגנים כדקה ומוציאים לנייר סופג. 

מתבלים במעט מלח דק ומגישים מייד לצד הסויה, הג'ינג'ר, הוואסאבי והעלים.

רול אבוקדו מטוגן בשמן עמוק. עם אצת נורי וסלמון נא // צילומים: איתיאל ציון

ברוסקטת אבוקדו

מה מענג יותר מלחם איכותי ופריך שמעליו פרוסות אבוקדו, דג כבוש, חמאה או שמנת חמוצה? אז פשוט לקחתי את הרעיון והגשתי לכם אותו כמו שאני אוהב. תיהנו לכם, ולמי שאוהב ויכול, כוסית וודקה קפואה תשלים את החוויה.

החומרים (ל־6 מנות):

√ 1 כיכר לחם מחמצת פרוסה לפרוסות רחבות

√ 3 כפות שמן זית + 2 כפות להגשה 

√ 3 אבוקדואים קלופים וחצויים 

√ 6 ביצים

√ מעט חמאה איכותית

√ 6 כפות שמנת חמוצה

√ 3 נתחי הרינג פרוסים ל־3 פרוסות

√ 1 צ'ילי ירוק פרוס דק

√ 1 כף מלח

√ 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

√ 1/2 כפית מלח אטלנטי 

√ 1 צרור בצל ירוק שטוף

√ חופן צנוניות שטופות היטב

מחממים מחבת פסים על להבה בינונית, או תנור על מצב גריל ל־160 מעלות. מורחים את פרוסות הלחם ב־3 כפות שמן זית וקולים אותן (על המחבת או בתנור) כ־3 דקות מכל צד. מניחים את חצאי האבוקדו על מחבת פסים (אפשר להשתמש באותה מחבת) לדקה על כל צד. מורידים מהאש ופורסים כל 1/2 אבוקדו ל־3 פרוסות.

מכינים את הביצים: מרתיחים בסיר מים עם כף מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הביצים ומבשלים כ־6 דקות. מוציאים למי קרח. מקלפים את הביצים וחותכים כל ביצה ל־1/2.

מרכיבים את המנה: מורחים בעדינות על כל פרוסת לחם חמאה איכותית ומעליה כף שמנת חמוצה. מניחים מעל אבוקדו, הרינג פרוס ו־1/2 ביצה ומפזרים צ'ילי ירוק, מלח ופלפל שחור. מטפטפים מעל את 2 כפות שמן הזית הנותרות ומגישים לצד צנוניות ובצל ירוק.

adonimeir@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...