ערן לוי. שוב הראה את יכולותיו // ערן לוי. שוב הראה את יכולותיו

הלב הצהוב: נתניה גברה 1:3 על בני יהודה

משחק נהדר של ערן לוי עם שני שערים נתן לקבוצתו של דראפיץ' את הניצחון • חוזז כבש ראשון לכתומים, אך חלוץ נתניה הבקיע פעמיים • אולסק כבש שער מרהיב

מי היה מאמין בתחילת העונה שמכבי נתניה תוכל להיאבק על מקום לאירופה? כנראה שאף אחד לא, אבל כשהפער מהמקום הרביעי עומד רק על שלוש נקודות, אפילו אם רק באופן זמני, הקבוצה של סלובודן דראפיץ' ושי ברדה בהחלט יכולה להתחיל לחלום בגדול, ואולי להפוך את העונה המדהימה הזאת לעונה מושלמת.

אמנם בני יהודה הבקיעה תוך שתי דקות משער של מתן חוזז, שבתקופה האחרונה הפך לאחד השחקנים החשובים אצל הכתומים ומאותת למכבי ת"א לקראת העונה הבאה, אבל נתניה הגיבה מהר מפנדל של ערן לוי. הקבוצה של  יוסי אבוקסיס הייתה במשחק והגיעה למצבים אבל גם לה לא היה מענה לנשק האוטומטי שנקרא ערן לוי, שבמחצית השנייה שיגר טיל מטורף מ-30 מטרים, מהמקום ובלי לקחת תנופה, סידר לקבוצתו את המהפך והוציא את הרוח מהמפרשים למארחת.

בימים כתיקונם היינו אמורים לדבר על השער של הקפטן הנתיינתי אלא שאתמול מי שגנב את ההצגה הוא ניקו אולסק, שסיפק שער מרהיב ביופיו על המסי סטייל, שגם היה השער הראשון שלו בליגה. ללא קשר לשער הנהדר, אולסק נמצא במגמת עליית לאורך כל העונה ונתניה חייבת לסגור איתו על חוזה חדש לעונה הבאה כמה שיותר מהר, לפני שקבוצות אחרות יחטפו אותו.   

אולסק חגג את הגולאסו שהבקיע ואמר: "אני גם לא זוכר שמישהו הבקיע גול כזה בליגה. אם נמשיך בקצב הזה אנחנו יכולים לנצח כל קבוצה בליגה ואני מאמין שבסוף נגיע לאירופה. מה הסוד שלנו? כולם נהנים ומחייכים בחד הלבשה, כולם כאן רעבים, רוצים כל הזמן לנצח, אנחנו מכבדים את המאמנים והם מכבדים אותנו".

נאיבית שכמותה

שום שחקן של מ.ס אשדוד לא חשב בדקות האחרונות לבזבז את הזמן, לבעוט כדור לשמיים, לשכב על הדשא ולחכות לשריקת הסיום של השופט ארז פפיר. במצב של 0:1 לאורחים מול הפועל עכו, הקבוצה של עמיר תורג'מן האמינה שיהיה בסדר, אבל ככה לא שורדים בליגה.

עשר פעמים העונה ספגה אשדוד שערים ברבע השעה האחרונה של המשחק ואיבדה נקודות. עשר פעמים וזה לא לימד אותה לקח. גם עכו, שכבר יודעת שבעונה הבאה היא תשחק בלאומית, הצליחה לכבוש בדקה ה־93 ולגנוב נקודה שאולי לא תשאיר אותה ליגה, אבל בהחלט פגעה באשדוד.

ההרחקה של מאוריסיו // צילום: ג'יני

אם לא די באיגוד הנקודות, הגיעה בסיום גם הרחקה חסרת אחריות של החלוץ מאוריסיו קורדיירו. מדובר באחד הבודדים באשדוד ששווה שער במשחק. כך היה גם אמש, אבל אז הוא התפרץ על פפיר וכעת הוא עלול לראות את המשך הפלייאוף התחתון בטלוויזיה.

נקודת האור מבחינת אשדוד היא שמאז השחרור של הבעלים ג'קי בן זקן היא לא מפסידה. 4 נקודות בשני משחקים. ועכו? היא יכולה לקרוא לעצמה "קבוצת ליגת העל" לפחות עוד שבוע.

מהלך המשחק

דקה 1: רועי ריינשריבר הוציא את המשחק לדרך

דקה 2: כבר בדקה השניה מתן חוזז העלה את הכתומים ליתרון בזכות הוצאת חוץ טובה שהציבה את החלוץ מול עמוס שנותר המום

דקה 13: ערן לוי החזיר את נתניה למשחק עם שער מהנקודה הלבנה לאחר נגיעת יד של עאיד חבשי

דקה 35: רמזי ספורי נותר לבדו מול זובאס, לאחר ספק נבדל אך הבעיטה שלו היתה חלשה ונעצרה על ידי השוער

דקה 45: ריינשריבר שרק לסיום המחצית הראשונה

דקה 68: ערן לוי הופך את התוצאה לטובת למכבי נתניה עם בעיטה אדירה מ-25 שהכניעה בקלות את זובאס

דקה 83: נתניה עולה ל-1:3 משער של ניקו אולסק, שניצל איבוד כדור של זובאס, הטעה את השוער וכבש שער בכורה

דקה 90: ריינשריבר שרק לסיום המשחק. ניצחון אדיר לנתניה

הרכבים

בני יהודה: אמיליוס זובאס, מאור קנדיל, בן תורג'מן, איציק עזוז, עאיד חבשי, יובל אשכנזי, רועי גורדנה, סתיו פיניש, מתן חזוז, מאוויס צ'יבוטה, יונתן כהן

מכבי נתניה: דני עמוס, ויקי כחלון, חגי גולדנברג, דודי תירם, טים הויבך, דן גלזר, דיא סבע, דידייה קוגבניה, אביב אברהם, רמזי ספורי, ערן לוי

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...