קרנית פלוג // צילום: אורן בן חקון

בנק ישראל משיב אש: "המדיניות שלנו לא תוכפף לצרכים פוליטיים"

בדוח השנתי של בנק ישראל הובעה ביקורת חריפה על תכנית "דיור למשתכן" • בתגובה פורסם כי כחלון מתכוון לא להאריך את כהונת נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג

נמשכת מלחמת הדוחות בין נגידת בנק ישראל קרנית פלוג לבין שר האוצר משה כחלון. פחות מיממה מהפרסום לפיו בתגובה לביקורת בנק ישראל על תכנית ״מחיר למשתכן״, שר האוצר וראש הממשלה לא יאריכו את כהונת פלוג, טוען בנק ישראל כי מדובר ב"התקפה תקשורתית משולחת רסן מצד האוצר".

מבנק ישראל נמסר בתגובה לפרסום: "דוח בנק ישראל המתפרסם מדי שנה, מספק ניתוח מעמיק של ההתפתחויות הכלכליות ושל המדיניות הכלכלית. בנק ישראל מצר על כך שדוח מקצועי הביא להתקפה תקשורתית משולחת רסן מצד האוצר. יש לדחות על הסף כל ניסיון למנוע מבנק ישראל לספק לציבור דיווח וניתוח אמין, מבוסס ומקצועי. בפרט, אסור שתהליך מינוי הנגיד או הנגידה הבאים ישמש ככלי לפגיעה בעצמאות בנק ישראל ולהכפפת הדיווחים והמדיניות של הבנק לצרכים פוליטיים".

אתמול עם פרסום הדוח השנתי של בנק ישראל תקף משרד האוצר בחריפות את הנגידה פלוג, וטען כי, "משרד האוצר הצליח להוריד את מחירי הדיור לאחר 12 שנים, להפחית מסים ולהצמיח את הכלכלה הישראלית, למרות הקשיים והמכשולים שהערים בנק ישראל. לצערנו הרב בנק ישראל ממשיך לנהוג במדיניות כלכלית שמשרתת בעיקר את האינטרסנטים. כלכלת ישראל נמצאת במצב הטוב ביותר זה עשרות שנים בזכות שלוש שנים של עבודה קשה וצעדים אמיצים שהוביל משרד האוצר בראשות השר משה כחלון עבור אזרחי ישראל, ולמרות התנהלות של בנק ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...