מינסוטה (29:39) - גולדן סטייט (16:51) 103:109. האלופה, שחסרה את סטף קרי הפצוע, נתקלה הלילה בטימברוולבס העקשניים, שלא התרגשו מניסיונות הוורייורס לחפות על חסרונות של כוכבם הגדול. זה לא היה קל למינסוטה, אבל היא השיגה את שלה - W שבימים כתיקונם לא פשוט להשיג.
את גולדן סטייט הוביל קווין דוראנט, שלוקח על עצמו את הקבוצה בהיעדרו של קרי, אבל גם ערב של 39 נקודות שלו לא הספיקו. נכון, הוא גם הוסיף 12 ריבאונדים, קיבל סיוע קליי תומפסון שקלע 21 נקודות ונהנה מהאגרסיביות של זאזה פאצ'וליה שסיים עם דאבל דאבל של 16 נקודות ו-11 ריבאונדים, אבל זה היה מעט מדי.
למינסוטה לא היתה כל כוונה להשמיט את ההזדמנות להפתיע את גולדן סטייט המוחלשת, ולמרות רבע שני אדיר של האורחת, שניצחה בו 21:38, המארחים נשארו רגועים בדרך למהפך. קרל אנתוני טאונס היה מי שהוביל את הטימברוולבס לניצחון, עם 31 נקודות (14 ברבע האחרון) ו-16 ריבאונדים.
הוא היה אחד משלושה שחקנים בקבוצתו שסיימו את הערב עם דאבל דאבל, כשטאי גיבסון קולע 11 נקודות וקוטף 13 ריבאונדים וג'ף טיג מוסיף 10 נקודות ו-10 אסיסטים. אנדרו וויגינס עשה גם הוא את שלו, כשתרם למינסוטה 23 נקודות.
בצד המפסיד היה כמובן את עומרי כספי, שקושש 7 דקות, בהן קלע 3 נקודות וקטף 2 ריבאונדים.
לופז משאיר את לברון מאחור. ג'יימס בעונה מלאת תסכולים // צילומים: אי.פי
לוס אנג'לס לייקרס (36:30) - קליבלנד (28:38) 113:127. גם סגנית האלופה הוסיפה לעצמה הפסד לרשימה, בעונה בינונית מאוד. זה קרה מול הקבוצה החלשה יחסית של הלייקרס, שברבע שלישי טוב, בו ניצחה 22:33, חיסלה את המשחק.
ג'וליוס רנדל היה האחראי לניצחון של לוס אנג'לס. הוא המטיר 36 נקודות, קטף 14 ריבאונדים וחילק 7 אסיסטים, ולאורך 48 הנקודות הקאבלירס לא מצאו כל דרך לעצור אותו. ברוק לופז הוסיף 22 נקודות למנצחת (ו-8 ריבאונדים) וגם קנטביוס קולדוול-פופ ואיזאה תומאס (9 אסיסטים) תרמו ל-W עם 20 נקודות כ"א.
לברון ג'יימס כבר מבין העונה, שלמרות היותו שחקן על, הוא כבר לא יכול להושיע את קליבלנד הנוכחית. הוא קלע 24 נקודות, לקח 10 ריבאונדים ושיחרר 7 אסיסטים, אבל הוא היה בעיקר מתוסכל, מצב שחוזר על עצמו לא מעט העונה. לארי נאנס ג'וניור ניסע לסייע עם 16 נקודות ואנטה זיזיץ' קלע 15, אבל לשווא.
בוסטון (21:46) - אינדיאנה (28:39) 99:97. במשחק היחיד הלילה בו שתי הקבוצות לא הגיעו לרף 100 הנקודות, הצטרפה בוסטון לרשימת קבוצות הצמרת שמפסידות, לאחר מהפך נהדר של הפייסרס בראשותו של ויקטור אולדיפו.
הסלטיקס ירדו למחצית ביתרון של 10 נקודות (40:50), אבל ברבע השלישי השתתקו ואפשרו לאינדיאנה למחוק את המינוס ולפתוח יתרון קטן (70:74). הרבע האחרון היה צמוד ומותח, אבל אולדיפו עם 7 נקודות - מתוך 27 בסך הכל - בשתי הדקות האחרונות, סידר לאורחים את הניצחון. מיילס טרנר סייע לו עם 19 נקודות ו-10 ריבאונדים.
בצד של בוסטון, נראה היה שרק איש אחד התייצב למשימה - מרכוס סמארט, שקלע 20 נקודות, קטף 7 ריבאונדים וחילק 8 אסיסטים. ג'ייסון טייטום אמנם קלע 19 נקודות וטרי רוזייה הוסיף 16, אבל הם לא היו מגוונים ולוחמניים כמו סמארט. קיירי אירווינג, שאינו כשיר במאת האחוזים. שיחק רק 15 דקות, בהן הספיק לקלוע 7 נקודות ולחלק אסיסט בודד.
דאלאס (46:21) - יוסטון (14:52) 105:82. ויש גם קבוצה גדולה שניצחה, אבל זאת לא היתה חוכמה כל כך גדולה. הרוקטס התארחו אצל המאבריקס החלשים, ויצאו מהדרבי הטקסני עם W קליל במיוחד וצפוי.
אחרי מחצית ראשונה הפכפכה, בסיומה דאלאס הצליחה להישאר צמודה מאוד ליוסטון, שהובילה רק 47:48, בא הרבע השלישי וסגר את הסיפור עבור הקבוצה הבכירה עם 16:32. מכאן דאלאס כבר לא חזרה, כשהיא מקבלת בסך הכל 20 נקודות מהקלע המוביל שלה, דווייט פאוול.
עד כמה היה קל ליוסטון? ובכן, היא כיסחה את דאלאס בערב בו ג'יימס הארדן לא משחק. בערב בו אריק גורדון לוקח את השליטה על המשחק עם 26 נקודות, יחד עם כריס פול שקלע 24 נקודות והוסיף 12 אסיסטים. שניהם, עם סיוע קל של שאר "הטילים", הספיקו.
ניו יורק ניקס (43:24) - טורונטו (17:49) 132:106. הראפטורס ממשיכים את קו הגדולות שמנצחות קבוצות נחותות מהן, כשרמסה במדיסון סקוור גארדן את הניקס. נדמה היה שהמנצחים אפילו לא היו צריכים להתאמץ, אלא פשוט להתקדם בהדרגתיות ובקלות לניצחון פשוט.
יונאס ולאנצ'יונאס קלע 17 נקודות, כדי להוביל שבעה שחקני ראפטורס עם דאבל פיגרס. קייל לאורי עם 16, סרג' איבקה עם 14, סי.ג'יי מיילס עם 13, דלון רייט עם 12, פרד ואן פליט עם 11 וג'ייקוב פולטל עם 10 השלימו את הרשימה, שחילקה בינה את העומסים.
לניקס היתה גם רשימה מכובדת של שישה שחקנים שקלעו בדאבל פיגרס, כשהבולטים בהם היו טים הארדווי ג'וניור עם 25 נקודות ולוק קורנט עם 18.
גורדון בדרך לסל של דאלאס. יוסטון הסתדרה בלי הארדן // צילום: USA TODAY Sports
עוד תוצאות ומספרים בולטים מהלילה: פילדלפיה הביסה בחוץ את ברוקלין 97:120. לסיקרס קלעו לא פחות מ-8 שחקנים בדאבל פיגרס, כשבראש עמד ג'ואל אמביד עם 21 נקודות. דיאנג'לו ראסל קלע 26 נקודות ב-28 דקות לנטס. דנבר הביסה בביתה את סקרמנטו 104:130, כשניקולה יוקיץ' מצטיין עם טריפל דאבל של 20 נקודות, 11 ריבאונדים ו-10 אסיסטים. באדי הילד קלע 18 נקודות לקינגס.
יוטה ניצחה בניו אורלינס 99:116. ריקי רוביו הצטיין בג'אז עם 30 נקודות, 10 ריבאונדים ו-7 אסיסטים. דונובן מיטשל הוסיף 27 נקודות ורודי גוברט קלע 19 נקודות וקטף 16 ריבאונדים. לפליקאנס יש את אנתוני דיוויס המפלצתי, שרשם טריפל דאבל מיוחד, גם אם לשווא. הוא קלע 25 נקודות, קטף 11 ריבאונדים וחסם לא פחות מ-10! פעמים.
במשחק נוסף ניצחה שיקגו באטלנטה 122:129, כשזאק לווין ובובי פורטיס (10 ריבאונדים) הובילו אותה עם 21 נקודות כ"א. טורין פרינס צלף עבור ההוקס 38 נקודות ב-35 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו