צילום: EPA // ראש הממשלה בנימין נתניהו

"נתניהו סגר את הקואליציה הבאה - ליברמן וכחלון יישארו בתפקידיהם"

בכיר בקואליציה ל"ישראל היום": ליברמן וכחלון יישארו בתפקידיהם, בנט דורש את הביטחון אך נתניהו מוכן להציע לו את החוץ • בליכוד מכחישים: "אין סיכומים"

בדרך לבחירות? יממה סוערת עוברת היום (ראשון) על הקואליציה, שעסוקה במריבות לצד הניסיונות למצוא פתרון למשבר חוק הגיוס. גורם בכיר בקואליציה העריך כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מעוניין ללכת לבחירות.

גורם בכיר בקואליציה אמר ל"ישראל היום" כי בממשלה נערכים להעברת חוק לפיזור הכנסת וכי מסתמן רוב להעברת חוק לבחירות בחודש יוני הקרוב. "אם הולכים לבחירות, הן צריכות להיות הכי מוקדם שאפשר", הוסיף הגורם. לדברי הגורם בקואליציה, כעת מחכים להכרעה סופית של נתניהו, ונכון לעכשיו לא מתוכננות פגישות או התייעצויות בלשכתו בנושא.

"ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מעוניין בהקדמת הבחירות ובקיומן תוך שלושה חודשים, בשל החקירות ולפני החלטת היועץ המשפטי לממשלה האם להגיש נגדו כתב אישום", אמר הגורם הבכיר, "כך נתניהו יגיע להחלטת היועץ המשפטי לאחר שהעם בחר בו". 

עוד הוסיף הגורם: "נתניהו החליט על הכיוון, לאחר שסגר מראש את הקואליציה של הממשלה הבאה שלו: ההבטחות לשותפות הקואליציוניות היו שמצבן יישאר או יוטב: כחלון יהיה שר האוצר וליברמן יישאר שר הביטחון; מי שלא נכלל בהסכם העתידי, הוא נפתלי בנט, שמעוניין בקדנציה הבאה לכהן בתפקיד שר הביטחון, כדי לצבור ניסיון משמעותי שיאפשר לו להתמודד על ראשות הממשלה. נתניהו יכול להציע לבנט את תיק החוץ, אך בנט מתעקש על תיק הביטחון". 

השתלשלות האירועים: השר נפתלי בנט, יו"ר מפלגת "הבית היהודי", אמר כי ייתכן שרה"מ מעוניין בבחירות בשל החקירות, קרא לו שלא ללכת לבחירות והעריך כי נתניהו וליברמן מתואמים.  בנט אמר: "המשבר מדומה. זהו פייק-משבר. אין משבר על נושא גיוס החרדים. זה מריח שנתניהו וליברמן מתואמים. אם הם החליטו להוביל את ישראל לבחירות, שנתיים לפני המועד, בשל אינטרס כזה או אחר ויכול להיות שהשיקול הוא בחירות, אז ראש הממשלה יגלה שהציבור לא איתו". 

עוד הוסיף בנט: "זוהי שגיאה בשביל דברים כאלה (חקירות - ש.צ) צריך ללכת לבחירות. בחירות עכשיו פירושן קיטוב מיותר והוצאות של מיליארדים. כל צד מעמיד תנאים לצד השני בסוג של דינמיקה של מי שמחפש בחירות. לא נעבוד אצל ראש ממשלה שפועל משיקולים פרסונליים ולא עבור עם ישראל".

בנט ציין כי הוא ממתין להחלטת היועץ המשפטי לממשלה, לגבי המלצות המשטרה להעמיד לדין את נתניהו בחשד לשוחד ואמר: "אחליט כשהיועץ המשפטי יאמר את דברו. נראה מה חומרת האישום. לא מוכן לתת ערבות מראש לגבות משהו במצב כזה או ההפך, שבהכרח נפיל. נקבל החלטה כשנראה במה דברים אמורים". עוד הוסיף בנט כי הוא לא חושש מבחירות, שכן מפלגתו תכפיל את כוחה אך "אולי טוב למפלגה, אבל לא טוב למדינה", אמר. 

המפתח - ליברמן

הליכוד הגיב כי נתניהו וליברמן לא מתואמים: "אין שום תיאום ואין שום סיכום", נמסר. בליכוד התייחסו גם לדברים של בנט כי אחרי לכתו של נתניהו הוא מעוניין להתמודד לראשות הממשלה וכי הוא בהחלט רואה את עצמו לתפקיד שר הביטחון בקדנציה הבאה. 

"בזמן שראש הממשלה נתניהו עסוק בפתרון המשבר וייצוב ממשלת הימין, בנט עסוק בקמפיין בחירות אישי", אמרו בליכוד, "אם בנט היה באמת דואג לממשלת הימין, הוא היה מתחייב להישאר בממשלה עד סוף הקדנציה בנובמבר 2019. אלא שהדבר האחרון שמעניין את בנט זה לייצב את הממשלה הלאומית בראשות נתניהו. כפי שדבריו הבוקר חושפים, בנט חותר להפיל את רה״מ נתניהו ולדאוג לעצמו לסידור עבודה".

נתניהו אמר בישיבת שרי הליכוד כי המפתח הוא אביגדור ליברמן. לפי נתניהו, הוא מצפה שליברמן יבטיח לו שגם אם יצביע נגד חוק הגיוס, הוא יישאר בקואליציה לפחות עד הבחירות בנובמבר 2019. נתניהו הבהיר: "דבר אחד ברור לכולם, בממשלת 61 אי אפשר להחזיק. כבר הבוקר הבנו שאפילו חברים בליכוד מתנים הצבעות תמורת כל מיני דברים. 61 זה לא אופציה. אנחנו פועלים למען ממשלה יציבה שתפעל עד תום הקדנציה בנובמבר 2019. אנחנו רוצים ממשלה יציבה שתמלא את ימיה".

הדברים של נתניהו באו, לאחר שהשר אביגדור ליברמן, יו"ר מפלגת "ישראל ביתנו" אמר כי "בחיים יש רגעים שבהם צריך ללכת עם מה שאתה מאמין ולא עם מה שכדאי או משתלם. זהו בדיוק הרגע". ליברמן ביקר בלשכת הגיוס אך הבהיר כי הסיור נקבע לפני שלושה חודשים וכי אינו תלוי המשבר הנוכחי. 

ליברמן התייחס לדבריו של בנט ואמר כי אין קשר בין החקירות של נתניהו לאפשרות שיהיו בחירות: "יש גבול לכל השטויות ולכל המלל ולכל ההשמצות שאפשר לשמוע ואפשר לצפות מחבר בקואליציה. אבל, כמו שאמרתי, כנראה יש מישהו אחר שדברים אחרים מניעים אותו. הוא רוצה להיות שר הביטחון וגם רה"מ. זה אולי מאפיין את האיש עצמו ולא ראוי אפילו להתייחסות, אבל כשמתנהל ויכוח אמיתי אני מצפה מאנשים לקצת צניעות ודרך ארץ, ולא מעבר לזה".

ליברמן התייחס גם להערכה כי הוא מתואם עם נתניהו וכינה אותם "דברי הבל", ייחס אותם לבנט והגיב: "שמעתי הרבה דברי הבל אבל מה שבמקרה הזה אני אתמול שמעתי שיש גורם בכיר מאוד בקואליציה שהוא גם מחנך, כנראה את עצמו, להיות שר הביטחון וגם רה"מ בו זמנית והוא מתדרך בעילום שם". לשאלה האם ירוץ בבחירות הבאות לבד או עם הליכוד ענה: "ב200%, לא ב-100% נרוץ לבד. אנחנו אמרנו את זה יותר מפעם אחת שישראל ביתנו בבחירות הקרובות תתמודד לבד".

השרה מירי רגב תקפה את בנט ואמרה: "בנט, חבל שחזרת לירות בתוך הנגמ"ש ושכחת מהי אחוות לוחמים!" מהבית היהודי נמסר בתגובה: "כאשר מירי רגב דיבררה בחגיגיות את גירוש 8,000 תושבי גוש קטיף - היא זכרה מה זו אחוות לוחמים?".

 

בהכנת הידיעה השתתף מתי טוכפלד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...