הפועל רעננה עשתה הערב היסטוריה קטנה כשהעפילה לראשונה בתולדותיה לחצי גמר גביע המדינה על חשבונה של מ.ס. אשדוד. רעננה שהגיעה למשחק לאחר 1:1 מהמפגש הראשון נקלעה לפיגור בדקה ה-5 מרגלו של קרלו ברוצ'יץ', אך בדקה ה-67 אותו ברוצ'יץ' השווה את התוצאה עם שער עצמי. שתי הקבוצות לא הגיעו להכרעה גם לאחר 120 דקות ובסופו של דבר הקבוצה מהשרון הצליחה לעשות את מה שלא עשתה עד כה עם שער של שמעון אבוחצירה שקבע 3:5 בתום בעיטות העונשין.
הניצחון הזה מסכם מפגש שלישי ב-19 יום בין שתי הקבוצות. מנחם קורצקי, מאמן רעננה התייחס בהתרגשות לניצחון וההעפלה של קבוצתו: "השמחה הגדולה והחגיגות זה בעיקר כי הגיע לנו להיות בחצי גמר. לשחק 3 פעמים מול אותה קבוצה, בליגה ופעמיים בגביע זה לא קל נגד כל קבוצה. אני מאוד גאה בשחקנים ואני בטוח שלא אמרנו את המילה האחרונה בגביע".
המאמן המנצח הוסיף: "דיברתי עם הבעלים וזה חשוב להם שהמועדון יקבל תפנית ביחס לתקופה האחרונה ואני שמח שיכולתי לעזור לקבוצה. אומנם עדיין לא נשארנו בליגה, אבל אני בטוח שנעשה את זה ועוד לא אמרנו את המילה האחרונה בגביע".
גם המאמן המפסיד, עמיר תורג'מן התייחס למשחק כשאמר: "תכנית המשחק עבדה כמו שרצינו, כי פתחנו עם שער מוקדם. מאוד כואב להפסיד בפנדלים, אבל זה הכדורגל. אנחנו רצינו לנצח בשני המפגשים ולא הייתה חשיבות יתר לליגה על פני הגביע. בשבת זה לא הלך, היום עשינו את הדברים קצת יותר נכון. יש רק עולה אחת בגביע וחבל שזו לא אנחנו".
מאמן אשדוד ניסה להסביר מה לא עבד: "לא יצאנו מספיק מהר קדימה ולא היינו מדויקים בשליש האחרון, אבל בסה"כ החבר'ה השתדלנו ונתנו את מה שיש להם. זה משחק גביע ובסופו של דבר רצינו לשמור על תוצאה ולא הצלחנו. אנחנו עם הפנים קדימה".