מאפיית אביחיל. עמוסה מאוד בימים אלה // מאפיית אביחיל. עמוסה מאוד בימים אלה

איך יוצרים אוזני המן – מאחורי הקלעים

מאפיית אביחיל הירושלמית הוקמה ב1932 ומאז הם אופים בכל פורים אזני המן • הצצה על התהליך

מאפיית אביחיל הוותיקה נערכת בימים אלה לקראת חג הפורים עם מגוון מרשים של אוזני המן. המאפייה האיכותית, שהוקמה לפני למעלה מ-80 שנה, נמצאת בשכונת זיכרון משה בירושלים.

בני פלבן

אהוד אביחיל, הבעלים של המאפייה, סיפר על ההיסטוריה של העסק המשפחתי: ״אבא שלי הקים את המאפייה הזו ב-1932, סבא שלי היה אופה בבלארוס וכאשר הגיע לארץ אמר לאבא שלי שהם יקימו עסק מקצועי. בהתחלה הם היו מוכרים עם אופניים עד שאבא שלי נתקל במקום הזה ששימש כתנור לבנים שכונתי בו תושבי האזור היו מכינים טשולנט ועוגות. אבא שלי הפך את המקום למאפייה ומאז ועד היום מאפיית אביחיל פועלת וממשיכה״. 

לקראת חג פורים אהוד אביחיל פירט על המקור של אוזני המן המוכרים לכולנו: ״במאה ה-19 היו בגרמניה ובאוסטריה עוגיות שנקראו מון טאשן, כיסוני פרג והייתה להם את הצורה המשולשת. היהודים אימצו את זה ושיבשו את השם להומן טאשן, כיסוני המן, וכך השם העברי הפך אוזני המן. אולי היו לו אוזניים משולשות או כובע משולש. מאז יש לנו את אוזני המן וזה משויך לפורים. המקור היה מילוי של פרג בלבד, אבל במשך הזמן נוספו סוגים אחרים״. 

כיום מאפיית אביחיל מציעה שמונה סוגים של אוזני המן ובכללם עם מילוי של תמרים, אגוזים, ריבה, חלבה, שוקולד, פרג, קינמון ואפילו אוזני המן ללא סוכר: ״יש לנו הרבה סוגים, אבל בעיניי הכי טוב זה המקור אוזני המן עם פרג״, מסכם אביחיל בחיוך.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...