מוצרי פארם // צילום: AP

שתי רשתות יפניות יפתחו מרכולים בארץ

שר הכלכלה הכריז בוועידת הקמעונאים כי בקרוב יכנסו לשוק הסופרמרקטים שתי רשתות ענק מיפן • השר כהן: "הפחתת הרגולציה פירושה הפחתת התשלומים של הצרכנים" • בנוסף, פרסמה רשימת מוצרים שעליהם תחול חובה להציג את פערי המחירים בין ישראל למדינות בעולם

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, לא אוהב את הרגולציה בשוק הקמעונאות ולא את תופעת היבואנים הבלעדיים של מוצרים, המקפיצים לדבריו את המחירים במאות אחוזים על גבו של הצרכן.

בוועידת הקמעונאים שהתקיימה אתמול הבטיח כהן להילחם בשתי התופעות האלה: "במחקרים שערכנו גילינו למשל כי רשת 'סופר פארם' קונה מוצרים ב-5 שקלים ומוכרת אותם לצרכן בפערים משמעותיים. התופעה הזאת של יבואנים בלעדיים חייבת להיפסק. אני יודע היום בדיוק בכמה קונה כל רשת את המוצרים ובכמה היא מוכרת אותם" אמר השר כהן.

מה שיכול לסייע בעניין הזה הוא הסרת הרגולציה בתחום הקמעונאות והכנסת מתחרים חדשים מחו"ל לשוק: "הפחתת הרגולציה פירושה הפחתת התשלומים של הצרכנים. בקרוב יכנסו לארץ שתי רשתות ענק מיפן שיהוו שחקנים מרכזיים בשוק הקמעונאי, שיגבירו את התחרות וירידו את המחירים" אמר שר הכלכלה.

בנוסף לכך, היופ פרסמה הרשות להגנת הצרכן במשרד הכלכלה את רשימת המוצרים הראשונה שעליהם תחול חובה להציג את פערי המחירים בין ישראל למדינות שונות בעולם.

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, חתם היום על הרשימה, הכוללת את 7 המוצרים הראשונים בהם פערי המחירים הגבוהים ביותר - 50% לנמוך ביותר ועד ל-107% לגבוה.

בין המוצרים השונים: 3 משחות שיניים של המותג קולגייט, 3 מוצרי דאודורנט לגברים של המותגים ספיד סטיק וג'ילט וכן דאודורנט נשים של המותג דאב.

בחלק מהמוצרים שיסומנו נרשמה ירידת מחירים מהמועד שדווח על הכוונה לפרסם בגינם השוואה: קולגייט Cool Mint 19%, ג'ילט AI קליר 12%, קולגייט טוטאל 8% וקולגייט משפחתי 100 מ"ל 6%.

עו"ד מיכאל אטלן, הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן: "מצאנו כי מדובר בפערי מחירים גדולים ולא הוגנים, מחיר לא הוגן לצרכן על פי אמות המידה של הרשות הוא מחיר שמשקף כוחנות כלכלית וגובים אותו רק כי אפשר".

השר כהן חתם היום על צו סימון המוצרים במחיריהם הממוצע במדינות מחוץ לישראל, לאחר השלמת הליך שימוע מעמיק של הוועדה לבחינת המחירים, בה הוחלט על הרשימה הראשונה של השוואת המחירים. 

הוועדה גיבשה מתודולוגיה וקווים מנחים לבחירת המוצרים שמחירם בלתי הוגן לצרכן. המוצרים עליהם המליצה הועדה כוללים מוצרים בהם נתח הצריכה הן של המותג והן של המוצר גבוה בשוק המקומי וכן שרמת המחירים גבוהה ביחס למוצרים אחרים באותה קטגוריה.

 

השר כהן // צילום: קוקו

 

ממעקב מחירים שעורך המשרד באמצעות דוח נתוני נילסן, עולה כי הרפורמה בטואלטיקה שהחלה לפני כמה חודשים מחלחלת לצרכן ונותנת אותותיה.

מבין המוצרים השונים בהם ניתן לראות ירידת מחירים נמצאות משחות שיניים של המותג קולגייט, ודאודורנטים של המותגים דאב וג'ילט.

על פי נתוני רשת הפארם הגדולה בתחום, חל זינוק של למעלה מ-50% במכירות המותג הפרטי שזולים ב- 30-40% ביחס למוצרים הממותגים ונרשמה בתוך רבעון אחד ירידה של 8% בסל המוצרים.

מכירת מוצרים שאינם ממותגים מסייעת לצרכנים להוזיל את עלות סל המוצרים, כאשר בחלק מהמקרים מדובר על יצרן זהה במיתוג שונה ובכך שלעיתים משלמים על השם ולא על האיכות.  

אורי קלישטיין, סמנכ"ל הסחר ברשת "שופרסל", התייחס בוועידה לחלקו של המותג הפרטי בהורדת המחירים.

את המותג הפרטי השיקו לפני כעשור ומאז גדל חלקו בשוק המוצרים ברשת, מ 6.5% לכמעט רבע מהמוצרים: "אנחנו מנסים להביא את אותו המוצר שנמכר קודם בתחום הבשר, סוכר, שמן ודגני בוקר ב 20% פחות לצרכן ובצורה חדשנית יותר" אמר קילשטיין.

תחרות קשה ולא פשוטה יש לרשתות בתחום ה"און –ליין" ההולך וגדל. רמי לוי, הבעלים של "שיווק השקמה" אמר כי בתחום זה הרשתות פוגעות קודם כל בעצמן: "המתחרים שלנו עושים קניבליזציה לעצמם והמכירות שלהם בסניפים ממש נפגעות בעקבות הפעילות שלהם באון ליין"  אמר רמי לוי .

ואילו מנכ"ל קסטרו , גבי רוטר, הודה כי הם אכן נפגעו מהקניות ברשת "למרות שיש עדיין כבוד לחנות הפיזית אני לא בטוח שהיא תהיה בעתיד. הרבעון האחרון של השנה היה רע עם ביקושים נמוכים ואנחנו ממש בהישרדות"  אמר רוטר והוסיף כשהוא פונה לשרי האוצר והכלכלה כי "מה שאנחנו צריכים כעת זה מנהיגות אמיצה שתיסע פחות לחו"ל ותוריד לנו מיסים, כולל מע"מ. שיפסיקו להיות פופוליסטיים".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...