יהונתן ואביב גפן | צילום: קוקו

יהונתן גפן השווה בין אעהד תמימי לאנה פרנק

הסופר והפזמונאי פרסם פוסט בחשבון האינסטגרם שלו, שבו הרעיף שבחים על הפלשתינית שתקפה חיילי צה"ל • "היא כמו ז'אן דארק, כמו דוד שסטר לגוליית"

היוצר יהונתן גפן פרסם אתמול בחשבון האינסטגרם שלו שיר שנוי במחלוקת בו השווה בין הנערה אעהד תמימי שהכתה קצין צה"ל לבין אנה פרנק, חנה סנש וז'אן דארק. מעל לשיר שכתב העלה תמונה בה נראית תמימי מכה את הקצין. 

"ילדה יפה בת 17 עשתה מעשה נורא וכשקצין ישראל גאה שוב פלש לביתה היא דפקה לו סטירה. היא נולדה לתוך זה ובסטירה הזאת היו חמישים שנה של כיבוש והשפלות. וביום שבו יסופר סיפור המאבק את, אהד תמימי, אדומה השיער, כמו דוד שסטר לגולית, תהיי באותה שורה עם ז'אן דארק, חנה סנש ואנה פרנק" כתב גפן.

נגד תמימי, הנתונה במעצר מה- 19 בדצמבר 2017, הוגש לבית המשפט הצבאי ביהודה כתב אישום המייחס לה תקיפה של קצין וחייל צה"ל ב- 15 בדצמבר 2017, תקיפת משרתים בכוחות הביטחון בחמישה מקרים נוספים, זריקת אבנים, השתתפות בהפרות סדר, איומים והסתה.

כתב האישום נגדה כולל 12 סעיפים, שבהם גם הסרטון שתיעד את תמימי ובת דודתה מכות קצין וחייל צה"ל ליד ביתה, בעוד החיילים אינם מגיבים. תמימי מואשמת בתקיפת חייל בנסיבות מחמירות ובהפרעה לחייל.

הפוסט של גפן // צילום: אינסטגרם
הפוסט של גפן // צילום: אינסטגרם

 

הפוסט של גפן // צילום: אינסטגרם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...