אייל ברקוביץ' | צילום: מאיה באומל בירגר

האגודה למען הקהילה הגאה דורשת התנצלות מאייל ברקוביץ'

הראיון השנוי במחלוקת שערך עם הטרנסג'נדרית סתיו סטרשקו לא יורד מהכותרות • ברקוביץ': "אני מכבד כל אדם באשר הוא אדם"

אחרי הראיון השנוי במחלוקת של אייל ברקוביץ׳ עם הדוגמנית סתיו סטרשקו, בתכנית ״אופירה וברקוביץ'״ בשידורי קשת, ״האגודה״ למען הקהילה הגאה דורשת התנצלות.

במכתב שהועבר אתמול (ב') לקשת נכתב כי בעקבות השאלות ״הפוגעניות, המשפילות והחודרניות שנאמרו מתוך חוסר ידע ורגישות", הם דורשים התנצלות בפני סתיו והקהילה הטראנסג׳נדרית. בנוסף דרשו כי חברי מערכת התוכנית יעברו הדרכה בנושא כדי להמנע ממקרים דומים בעתיד.

"אני מרגישה שהוטרדתי". סתיו סטרשקו // צילום מסך

לאחר שידור הריאיון העלתה סטרשקו סטטוס ארוך בחשבון האינסטגרם שלה, בו נכתב בין היתר: "אני מצפה מהחברה ובטח שממנחה טלויזיה להתייחס בכבוד לכל אדם באשר הוא אדם. אני מרגישה שהוטרדתי בתוכנית של אופירה וברקוביץ', ששאלו אותי שאלות חודרניות ואינטימיות שלא היו מעיזים לשאול דוגמנית או שחקנית שמרגישה תאימות בין המגדר שלה לבין המין שאיתו נולדה. טרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות היא הקבוצה המוחלשת ביותר בחברה בכל העולם. אחוז נסיונות ההתאבדות עומד על 42 אחוזים. זה מספר בלתי נתפס, רק השבוע נפטרה בארץ בחורה טרנסית מנזק בלתי הפיך של נסיון התאבדות".

ברקוביץ מסר בתגובה: "אני מכבד כל אדם באשר הוא אדם והבהרתי זאת גם מספר פעמים במהלך השידור, ודאי שלא התכוונתי לפגוע בסתיו או באף אדם אחר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...