"זוהי התנהגות של מפסידנים, לא של מחוקקים". טראמפ // צילום: AFP

טראמפ על ההשבתה: "לא ננהל מו"מ על מהגרים כשהדמוקרטים מחזיקים בנו כבני ערובה"

הממשל בארה"ב מושבת, לאחר שהדמוקרטים סיכלו הצעת חוק על המשך מימונו עד פברואר • המחלוקת: 700,000 בני מהגרים

עובדי הממשל בארה"ב מושבתים למעשה, כאשר לפנות בוקר (שבת) הדמוקרטים והרפובליקנים לא הצליחו לסגור עסקה של הרגע האחרון למימון הממשל. בהצבעה שהתקיימה בשעת לילה מאוחרת (שעון ארה"ב), חסמו הסנאטורים הרפובליקנים את הצעת חוק שנועדה להאריך את המימון הפדרלי עד ל-16 בפברואר. להעברת הצעת החוק נדרשו הרפובליקנים ל-60 קולות מקרב 100 חברי הסנאט, אך רק 50 תמכו בו.

 

"הלילה, הם (הדמוקרטים) הפכו את הפוליטיקה חשובה יותר מהביטחון הלאומי שלנו, חשובה יותר ממשפחות אנשי הצבא, מהילדים, ומיכולתה של ארצנו לשרת את כל האמריקנים", אמר הבית הלבן בהצהרה לתקשורת.

המו"מ בין מנהיג הרוב של הסנאט, מיץ 'מק'קונל, לבין המנהיג הדמוקרטי של הסנאט, צ'אק שומר, נכשל, בדיוק ביום השנה הראשון לממשל הנשיא דונלד טראמפ. עד שיועבר הסכם המימון, עשרות סוכנויות פדרליות ברחבי המדינה לא יוכלו לפעול, ומאות אלפי עובדים "לא חיוניים" בשירות הפדרלי יהיו בחופשה זמנית ללא תשלום.

בית הנבחרים הנשלט על ידי הרפובליקנים, העביר ביום חמישי את הצעת החוק למימון הממשל, אולם הרפובליקנים נזקקו לתמיכה של לפחות 10 סנאטורים דמוקרטים בכדי להעביר את הצעת החוק בסנאט. בעוד חמישה סנאטורים דמוקרטים בסופו של דבר הצביעו בעד החוק, חמישה רפובליקנים הצביעו נגדו.

 

סלע המחלוקת היה בקשתם של הדמוקרטים להכליל הגנות בחוק ההגירה, שיחריגו ממנו כ-700,000 מהגרים לא מורשים שהגיעו לארצות הברית כילדים. למרות המשא ומתן בין המפלגות, מנהיגי הרפובליקנים סירבו לכלול את ההגנות הללו בחוק, ואף צד לא היה מוכן לסגת מעמדתו. טראמפ בתגובה אמר כי לא ידון בנושא ההגירה עד שהחוק יעבור, והממשל יוכל לתפקד שוב.

 

"אנחנו לא ננהל משא ומתן על מעמדם של מהגרים בלתי חוקיים, בעוד הדמוקרטים מחזיקים באזרחים החוקיים שלנו כבני ערובה על הדרישות הפזיזות שלהם, זוהי התנהגותם של מפסידנים, לא של מחוקקים", אמר טראמפ.

 

בתגובה הפנה מנהיג הרוב הדמוקרטי שומר, את האצבע המאשימה כלפי טראמפ. "האשמה מונחת על כתפיו של הנשיא טראמפ", אמר.

 

למרות ההשבתה, עובדים חיוניים בממשל העוסקים בביטחון הציבור ובביטחון הלאומי ימשיכו לעבוד. מדובר ביותר מ-1.3 מיליון אנשים בשירות פעיל בצבא, אשר יידרשו לעבוד אך לא תשולם להם משכורת עד חידוש המימון.

 

הבית הלבן אף הודיע כי המאבטחים בפארקים הלאומיים ברחבי ארה"ב יישארו פתוחים, לאחר שהמאבטחים בהם ימשיכו לעבוד. ב-2013, בתקופת נשיאותו של הנשיא ברק אובמה, הושבת הממשל בנסיבות דומות לכשבועיים, וכ-800 אלף עובדי ממשל הוצאו לחופשה זמנית.

 

הניסיונות להגיע להסכמה בין הדמוקרטים והרפובליקנים בנושא המימון נמשכים זה כמה חודשים, והממשל הפדרלי פועל למעשה על בסיס תקציב זמני, שאושר שלוש פעמים מאז אוקטובר 2017.

 

בתוך כך, סגן נשיא ארה"ב מייק פנס ימשיך במסעו למזה"ת, למרות השבתת הממשל האמריקני. מחר (ראשון) יגיע לישראל כמתוכנן.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...