הכנסת // צילום: ליאור מזרחי

נפסלה הצעת ערוץ 20 להפעלת ערוץ הכנסת

למרות הזכייה במכרז הודיעה המועצה לשידורי כבלים ולווין על הפסילה • לטענתם ההחלטה התקבלה מהיועץ המשפטי למועצה בגיבוי היועמ"ש • הסיבה היא שלא ניתן לשפר את ההצעה המקורית, דבר שקרה בעקבות עתירות של החברות שהפסידו במכרז

המועצה לשידורי כבלים ולווין החליטה היום (חמישי) לפסול את הצעת ערוץ 20 להפעלת ערוץ הכנסת. כעת תבחן המועצה את הצעת ערוץ 10, שהגיעה למקום השני במכרז. בהודעת המועצה הודגש כי היא בחרה בהצעה שתציע את התוכן הטוב ביותר, אשר אין ספק סביר ביחס להיתכנותה במסגרת התקציב. 

הצעת ערוץ 20, שזכתה במכרז, התבלטה על פני הצעות אחרות מבחינת התוכן ולכן זכתה במכרז, כך לפי הודעת המועצה. אך לאחר מכן עלו טענות מצד החברות האחרות שלא ניתן לעמוד בתנאי ההצעה במסגרת התקציב שהוצע. בעקבות כך התכנסה ועדת המכרזים ואישררה את הזכייה למרות הטענות. לאחר ההחלטה הגישה 'חברת החדשות', המפעילה את שידורי החדשות בערוצים 12 ו-13, עתירה נוספת. דבר שהוביל לדיונים נוספים בנושא והתייחסות מחודשת של ערוץ 20.

בעקבות הדברים החליט היועץ המשפטי למועצה, וגובה על ידי היועץ המשפטי לממשלה, שלא ניתן לקבל את ההסברים המאוחרים שסיפק ערוץ 20. לטענתם מדובר בשיפור הצעה, דבר שאינו אפשרי בהליך מכרזי. לכן הוחלט לפסול את ערוץ 20, למרות שלטענת המוצעה מדובר בהצעה הטובה ביותר. 

כעת תבדוק, כאמור, המועצה את הצעת ערוץ 10. אך מכיוון שגם נגד הצעה זו הועלו טענות עדיין לא ניתן להכריז עליה כזוכה החדשה. כעת יועברו לערוץ 10 רשימת שאלות להתייחסות ולאחר מכן יבוא העניין לדיון מחודש. 

מחברת החדשות נמסר בתגובה: "מדובר בניצחון משפטי חסר תקדים, הודות לעמידה העיקשת של חברת החדשות, על עקרונות של קיום מכרז הוגן, שוויוני ושקוף. רק הודות לעתירת חברת החדשות לבג"צ נחשפו פגמים וכשלים חמורים שנפלו בעבודת ועדת המכרזים של מועצת הכבלים והלווין בראשות יפעת בן חי שגב". 

מקבוצת RGE נמסר כי: "קבוצת RGE מברכת על החלטת המועצה לשידורי כבלים ולוויין לפסול את הצעת ערוץ 20 במכרז על ערוץ הכנסת. הקבוצה משוכנעת, כפי שהיתה לכל אורך ההליך, שבסופו של יום היא זו שתפעיל את ערוץ הכנסת החדש, היות שהצעתה היתה מלכתחילה האיכותית והנכונה ביותר, הן תוכנית והן עסקית. RGE קוראת למועצה לסיים את ההליך במהרה ולאפשר לערוץ החדש לצאת לדרך בהקדם".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...