זבובים על אוכל // צילום: Getty

מחקר: זבובי הבית מסוכנים משחשבתם

כל חרק נושא על עצמו למעלה מ-600 בקטריות וחיידקים מסוכנים • "נדהמנו מהכמות של החיידקים המסוכנים שיש על החרקים הקטנים האלו" • החוקרים מזהירים מאכילת מזון שהיה בחוץ ושנחתו עליו זבובים

חוששים מדלקת ריאות, הרעלות דם, הרעלות קיבה? תיזהרו מכל מה שזבובי הבית או זבובי הבשר נגעו בהם. מתברר כי רמת הזיהום של חרקים היא הרבה יותר גדולה ממה שחשבו עד עכשיו. סריקת בקטריות וחיידקים רעילים שנעשתה על הזבובים האלו מלמדת כי כל חרק נושא על עצמו למעלה מ-600 בקטריות וחיידקים חיים מסוכנים שיכולים לעבור במגעם עם מאכלים ובני אדם. 

לדברי פרופ' דונלד בריינט מאוניברסיטת פן סטייט, שהוביל את המחקר, "נדהמנו מהכמות של החיידקים המסוכנים שיש על החרקים הקטנים האלו. עשינו להם ריצוף גנטי והתברר שמבחינת חיידקים לבדם על זבובי הבית יש 351 סוגים שונים של חיידקים. זבובי הבשר שמצויים באזורים חמים יותר נשאו על עצמם 316 חיידקים". 

לדברי החוקרים החשיבות הגדולה של המחקר הוא בהבנה כיצד זבובים מייצרים מחלות וכיצד הם מעבירים אותם. "הרבה פעמים פקידי ציבור ורשויות שונות מנסים להילחם בהפצה של מחלות מסוכנות. הבעיה היא שללא הדברה של הזבובים המחלות יעברו למרות כל המאמצים שלנו. הם ממש כמו מטוסים קטנים שמפזרים את המחלות הלאה. אפילו בחלק מהמקרים לא צריך שהזבוב ינחת במקום מספיק שהוא יפזר באוויר את החיידקים המזיקים. בכלל אנחנו לא ממליצים לאדם לאכול מזון שהיה בחוץ ושנחתו עליו זבובים". 

הסיבה לכמות החיידקים והבקטריות שמצויות על זבובים נובעת מהעובדה שהם מצויים במרחב שלם של אזורים בעייתיים מבחינת היגיינה כמו נבלות בעלי חיים, פחי זבל, הפרשות של בני אדם ובעלי חיים ואתרים רבים נוספים בעלי רמה גבוהה של חיידקים. הזבובים נוגעים בצמחים, במאכלים ובבני אדם - ומעבירים אליהם מחלות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...