ג'ראלד מוזר // צילום: דניאל בר־און

"ההיי־טק יצמח - משבר הדיור נמצא בשליטה"

לראשונה: ישראל נבחרה לאחת מ־8 מדינות שבהן תוצג תחזית ההשקעות השנתית של קרדיט סוויס לשנת 2018 • הבנק הכין תחזית לגבי השוק המקומי בכנס בת"א

עשור לפעילות קרדיט סוויס בישראל: במהלך יום חמישי האחרון הוצגה בכנס בתל אביב תחזית ההשקעות השנתית של הבנק השוויצרי קרדיט סוויס למשק הגלובלי ולמשק הישראלי. הכנס הועבר על ידי ג'ראלד מוזר, ראש מחלקת אסטרטגיית האקוויטי בחטיבת ניהול העושר בקרדיט סוויס לצד דורון אברבוך, מנכ"ל קרדיט סוויס ישראל.

הדו"ח מונה סכנות לכלכה העולמית; חשש מהתפרקות האיחוד האירופי עקב המצב הפוליטי באיטליה ובספרד המושפעות מהברקזיט הבריטי, בועת אשראי בסין, מלחמת סחר בין האמריקנים לסינים שתאבד שליטה והשפעת משבר ההגירה האירופי, שאליו התייחס מוזר: "ההגירה טובה לאירופה המזדקנת מבחינת כוח העבודה, אך אם לא ייפתרו בעיות חברתיות, ההקצנה הגיאו־פוליטית עלולה לפגום בתהליך". 

קרדיט סוויס // צילום: רויטרס

מוזר התייחס למשק הישראלי ולמשבר הדיור: "אמנם יש מצוקת דיור בישראל, אך במדינות כמו אוסטרליה, שבדיה וקנדה גם יש עלייה במחירי הנדל"ן אבל המצב שם גרוע יותר: בישראל מדיניות הבנקים בנתינת משכנתאות אחראית יותר, ולכן לא נשקפת סכנת בועה במשק". על השקל הישראל נכתב בדו"ח: "הוא היה בשנים האחרונות מהמטבעות החזקים ביותר בעולם". 

ראש מחלקת האסטרטגיה אף ציין כי בימים אלו העולם זקוק לטכנולוגיות, לחומרה, לסייבר ולאבטחת מידע כמעט בכל תחום והציג את התייחסות הדו"ח ליצוא הישראלי: "מוצרי ההיי־טק של ישראל אמורים להפיק תועלת מהעלייה בהוצאות ההון, וכך גם יצוא השירותים מישראל". לגבי השווקים שיעלו השנה, אמר ג'ראלד מוזר: "2018 תהיה השנה של השווקים המתפתחים", וציין שישראל היא מהמדינות הצומחות ב־OECD.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...