למי תודה?
מכון וולקני, שבמשרד החקלאות.
למי ברכה?
החוקר ד"ר בעז ציון הוביל את המחקר והפיתוח. בצוות: ליעד רשף ואבי שילו.
על מה תודה?
החוקר פיתח רובוט שאוסף מלונים. הפיתוח הנוכחי מתמקד ברובוט עצמו שהוא בעל זרוע אחת, לניסויי שדה ראשוניים. הזרועות הנוספות תותקנה במקביל ויאספו לפי סדר מוכתב מראש, המבטיח איסוף מרבי של התוצרת מהשדה.
למה זה טוב לנו?
עד היום, אסיף המלונים, האבטיחים והדלועים רובו ככולו נעשה באמצעות עבודת כפיים של החקלאים בשדות. עם זאת, הרובוט שפותח בשנים האחרונות - רובוט לאסיף גידולים דו־ממדיים, עשוי לפתור את מצוקת כוח האדם ולחסוך זמן וכסף רב. כל החקלאות מנסה להיות כל הזמן מתועשת יותר כדי לחסוך בתשומות ובעבודת ידיים.
במה זה טוב יותר?
האסיף הרובוטי מבוסס על מיפוי מוקדם של מיקום התוצרת החקלאית הבשלה לאסיף. הרובוט מסמן, באמצעות RTK-GPS המגיע לרמת דיוק של סנטימטר במיקומו המדויק של כל מלון או אבטיח שעליו לאסוף. הרובוט מצויד בזוג אנטנות GPS הממקמות אותו במרחב ומאפשרות הזזה מבוקרת של זרועות הרובוט לכיוון בן משפחת הדלועיים אשר עליו לאסוף, תוך כדי התקדמות הרובוט מעל הערוגה.
מה אומרים החבר'ה?
מסתקרנים לראות כיצד פועל הרובוט ומזמינים את הציבור לראותו ולראות עוד טכנולוגיות מפתיעות וחדשות בסגנון, ביום הפתוח שבמשרד החקלאות. האירוע ייערך בחול המועד סוכות, יום שלישי, 10 באוקטובר, 2017, כ' בתשרי תשע"ח, בשעות 16:00-10:00 בקריה החקלאית, מטה משרד החקלאות ופיתוח הכפר, רחוב המכבים בראשון לציון. הכניסה חופשית.

ד"ר בעז ציון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו