"אם תבקש משאלה כשכוכב נופל החלומות שלך יתגשמו", כתבו אוהדי הפועל ב"ש על השלט שהניפו לפני במשחק הערב (ד') מול מאריבור. במרכז היציע ניצב הירח ובתוכו הכדור של ליגת האלופות. אוהד אחד אפילו רץ במדרגות היציע עם פלקט ועליו כוכב - הכל כדי לדמות את הדבר האמיתי. אם זה עבד עבורם נדע רק אחרי הגומלין ביום שלישי הבא בסלובניה. 1:2 היא תוצאה שברירית, והמשחק מול לודוגורץ בסיבוב הקודם עוד נמצא על הדיסק בחדר הוידאו של המאמן ברק בכר.
תחילת המשחק בישרה דווקא על חלום בלהות. טעות איומה של ההגנה והחזרת כדור לא טובה של שיר צדק הביאה לשער יתרון של מרקוס טבארס הברזילאי של מאריבור (10). טבארס הוא כומר בהכשרתו ומגיע לישראל בכל חודשיים-שלושה כדי לבקר במקומות הקדושים לנצרות, אבל גם הוא לא חשב שיעשו לו טיול כל כך נחמד ברחבה של גיא חיימוב. המזל של ב"ש הוא שיש לה את טוני נוואקמה. שתי דקות לקח לניגרי להגיב עם בעיטת יעף מעולם אחר ישירות לחיבורים. לולא השער הזה לא ברור אם האלופה היתה מצליחה להתאושש מול יריבה עיקשת ובעיקר מסודרת הגנתית.
בכר לא זלזל במאריבור והוא ידע גם למה. זו אולי לא סלטיק או אולימפיאקוס, אבל עדיין יריבה שכדי להגיע לשלב הבתים ב"ש תצטרך להקיז מולה דם. לפני המחצית מאור מליקסון נפל ברחבה לפחות כמו הכוכב שהפילו האוהדים בתצוגה שלהם לפני המשחק, והשופט השבדי קנה את זה כמו ילד קטן בגלידריה. צדק, שעשה את הטעות בשער הראשון, רצה לתקן ועשה זאת כשכבש מהנקודה הלבנה וקבע את תוצאת המשחק.
בסלובניה ב"ש תצטרך להציג יכולת טובה בהרבה מזו שהציגה בגומלין הסיבוב הקודם, ובוודאי הרבה יותר ריכוז מאשר במשחק הראשון. שם אין מקום לטעויות. 0:1 קטן למאריבור משמעו הדחה כואבת שנה שנייה ברציפות, אבל בב"ש מאמינים בניסים. היה להם "עמה יעמיק" בשנתיים האחרונות והערב הוסיפו לזה גם כוכבים נופלים. קצת מלח, שום ועלייה ברגל ימין אולי גם יעלו את ב"ש לבמה המרכזית של הכדורגל האירופי. רק עוד 90 דקות.
.jpg)
אוגו מול אחמדי. ההכרעה עברה לשבוע הבא // צילום: אלן שיבר
מהלך המשחק
דקה 1: השופט יונאס אריקסון השוודי הוציא את המשחק לדרך
דקה 10: טעות קשה של שיר צדק הביאה לאיבוד כדור, טבאראס חלוצה של מאריבור השתלט על הכדור רץ כל הדרך אל השער והכניע בקלות את חיימוב
דקה 12: נווקאמה החזיר את ב"ש למשחק עם טיל אדיר לחיבורים של מאריבור ומחזיר את קבוצתו למשחק
דקה 38: הוטיץ' עם בעיטה אדירה מחוץ לרחבה אך חיימוב היה במקום והדף את הכדור המסוכן
דקה 43: ניסיון טוב של נווקאמה שהחזיק את הכדור ברחבה ושחרר כדור חזק שנעצר על ידי האנדוביץ' שוערה של מאריבור
דקה 46: מאור מליקסון נפל ברחבה והשופט פסק לפנדל
דקה 47: שיר צדק ניגש לבעוט מ-11 מטר והכניע בגדול את האנדוביץ' והעלה את ב"ש ליתרון
דקה 48: באר שבע פותחת טוב את המשחק עם בעיטה של מהראן ראדי מ-20 מטר שנעצרת על ידי השוער הסלובני
דקה 57: טבאראס קיבל את הכדור על קצה הרחבה של באר שבע ובעט חזק כדור שלא שפספס בסנטימטרים את השער של חיימוב
דקה 65: חילוף ראשון אצל ברק בכר כאשר תומאס פקהארט עלה להופעת הבכורה שלו בבאר שבע במקום מוחמד גאדיר
דקה 71: חילוף אצל מאריבור, לוקה זהוביץ' עלה במקומו של דינו הוטיץ'
דקה 72: שחקניו של ברק בכר ממשיכה לתקוף עם הגבהה של איינבינדר לראשו של פקהארט שפספס את המסגרת
דקה 74: שינוי נוסף אצל הסלובנים כאשר טבאראס החליף את מישנוביץ'
דקה 79: הגבהה של נווקאמה מאגף שמאל הגיעה הישר לראשו של פקהארט שהיה בתוך הרחבה ונגח לא מספיק מדויק
דקה 84: קוואנקה עלה להופעת הבכורה באדום כשהחליף את מהראן ראדי שנפצע ונאלץ לרדת לספסל
דקה 88: פהילר החליף את בוהר בהתקפה של מאריבור
דקה 90: אולי הניסיון האחרון של באר שבע עם כדור רוחב של איינבינדר שהגיע אל נווקאמה בתוך הרחבה, החלוץ איבד שיווי משקל ובעט בעיטה חלשה שנעצרה בקלות
נהרכבים
הפועל ב"ש: גיא חיימוב, בן ביטון, שיר צדק, לואי טאהא, מיחאי קורהוט, ג'ון אוגו, מהראן ראדי, דן איינבינדר, מאור מליקסון, טוני ווקאמה, מוחמד גאדיר
מאריבור: יסמין האנדוביץ', מרטין מילק, מטייה וילר, אלכסנדר ראצ'יביץ', מרקו שולר, מרואן קהבא, ואלון אחמדי, דמיאן בוהר, דינו הוטיץ', מרקוס טבאראס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו