צילום אילוסטרציה: GettyImages

"התקנות למזון בריא בצהרונים פוגעות בילדים עם אלרגיות"

ההורים נגד המעבר לתפריט בריא בצהרונים: "מכניסים לרשימת המזונות המומלצים חמאת בוטנים" • משרד הבריאות: "כל מקרה ייבחן לגופו"

התקנות החדשות למזון בריא בצהרונים - ללא קטשופ, משקאות מתוקים או מוצרים מטוגנים - מסכנות את הילדים הסובלים מאלרגיות למזון או מצליאק; כך טוענים בארגונים המטפלים בילדים אלו. בפנייה לחברי כנסת ולמשרד הבריאות מבקשים ההורים לשנות את התקנות, שאושרו רק בשבוע החולף, כך שייתנו מענה לילדים אלרגיים. 

אם בקשתם תתקבל, ייתכן שהמעבר לתפריט בריא בצהרונים לא יתרחש בשנת הלימודים הקרובה. ההורים פנו לחברי הכנסת בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בבקשה לקיים דיון חוזר על התקנות, וכן פנו למשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו.

"המדינה באה לברך אך יצאה מקללת", זעמה אודליה אלבו, אם לילד הסובל מאלרגיה לבוטנים ופעילה בעמותה הישראלית לאלרגיות למזון, "בכתיבת התקנות התעלמו מילדים עם צליאק ומאלרגיות למזון. מכניסים לרשימת המזונות המומלצים חמאת בוטנים, כשעצם הנוכחות של בוטנים בחדר עלולה לגרום לילד אלרגי סכנת חיים". עוד הסבירה אלבו שהתקנות עומדות בניגוד לחוזר משרד החינוך, שקובע שיש להתחשב בפעילויות בילדים אלרגיים, ואף חל איסור להכניס מוצרים אלרגניים לכיתות שבהן יש ילד אלרגי. דן סולומון, מנכ"ל ארגון זכויות הצליאק וממובילי המאבק, מסר: "אמנם במסגרת היוזמה החדשה יהיו ילדים שיאכלו נכון, אבל גם יהיו ילדים שעלולים למות כתוצאה מחשיפה לגלוטן". הוא הוסיף כי "אם התקנות לא ישונו, לא נהסס לשקול צעדים משפטיים נגד משרד הבריאות והחינוך".

בעקבות פניית ההורים נכנס תיקון אחד לתקנות, שלפיו הורה שימסור הודעה ומכתב מרופא שהילד שלו הוא אלרגי, יוכל לקבל ארוחות שהרכבן מותאם לילד, "ובלבד שארוחות כאמור יכולות להיות מסופקות על ידי ספק המזון המורשה". כמו כן, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות הבטיח להורים שיוציא הנחיה לא להשתמש בממרח בוטנים בצהרונים. ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "עלינו להביא בחשבון כי הגבלת כל המזונות אשר עלולים לגרום לאלרגיה תגרום לכך שהתפריטים לא יהיו מגוונים. מסיבה זו הוחלט כי כל מקרה ייבחן לגופו".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...