מעודדים את התוצרת המקומית: לראשונה בישראל יסומנו פירות וירקות טריים בתו "מיוצר בישראל". הסימון יאפשר לצרכנים לזהות בקלות את התוצרת המקומית ולדעת בביטחון מלא היכן יוצרה.
להערכת מטה כחול־לבן במשרד הכלכלה והתעשייה בשיתוף משרד החקלאות, התאחדות האיכרים והתאחדות התעשיינים בישראל, שפעלו לסימון התוצרת החקלאית המקומית בתו, הסימון בו יגדיל את המודעת הצרכנית לנושא וירומם את גאוותם של המגדלים. הסימון יהיה בדומה לסימון המוצרים האחרים, על ידי סמליל, וילווה בכיתוב "מיוצר בישראל" ובפרטי המגדל.
הסימון יוטבע על המארז או על כל פרי וירק מתוצרת ישראלית הנמכרים בתפזורת, באמצעות מדבקה. התאחדות האיכרים תרכז את הפניות מהחקלאים לקבלת התו, תבדוק ותאשר אותן, ותעביר את המלצתה למטה "מיוצר בישראל" (כחול־לבן). התאחדות התעשיינים תאשר את הבקשה ותשלח לחקלאים את הסמליל. השירות לא כרוך בתשלום, התו הוא וולונטרי ופתוח להצטרפות לכל חקלאי המגדל בישראל פירות וירקות, בהתאם לנוהל ההצטרפות.
שר החקלאות, אורי אריאל, אמר ל"ישראל היום" כי "התו החדש יאפשר לחקלאים הישראלים גאווה מקומית ויחזק את הקשר עם הצרכן. אני בטוח שהציבור יעדיף לקנות תוצרת מקומית כחול־לבן". שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, אמר כי "הוספת הסימון לתוצרת החקלאית בדומה למוצרים התעשייתיים, המתבצעת כבר כמה שנים, תרחיב משמעותית את סל המוצרים המסומנים כתוצרת כחול־לבן, ומהווה נדבך נוסף במאמצים המושקעים לעידוד ייצור מקומי והעדפת תוצרת הארץ למען קידומן של התעשייה והחקלאות וחיזוקה של הכלכלה הישראלית". בשל החשיבות שמיוחסת לתו זה, ייערכו ביקורות של נציגי משרדי הכלכלה והחקלאות והתאחדות האיכרים בבתי העסק, מכוני מיון, אחסון ובבתי האריזה. אם החקלאי המגדל הוא גם יבואן, יידרש לאחסן את התוצרת העצמית בנפרד מהתוצרת המיובאת כדי להיות זכאי לתו.
