הנאמן בפשיטת הרגל של פישמן ביקש הבוקר (שלישי) מביהמ"ש אישור להתקשר עם רואי חשבון לליווי ההליך, כמו גם עם חוקרים פרטיים בארץ ובחו"ל "לשם איתור נכסים המוחזקים במישרין או בעקיפין על ידי החייב".
מהתיאור בדו"ח עולה כי חובותיו הידועים של פישמן נאמדים בכ-4 מיליארד שקלים, ומתפלגים כך:
1.87 מיליארד שקל לבנק הפועלים
905 מיליון שקל לבנק לאומי
כ-42 מיליון שקל לבנק לאומי בבריטניה
כ-266 מיליון שקל לבנק איגוד כ-230 מיליון שקל
כ-283 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות
מעבר לכך יש לפישמן חוב של כ-212 מיליון שקל למס הכנסה ולעוד בנקים וגופים אחרים כמו בנק מרכנתיל (37.9 מיליון שקל), לחברת הנאמנות הרמטיק (58.7 מיליון שקל), קרן מנוף – 48 מיליון שקל, לאקסלנס – 19 מיליון שקל, לבנק הבינלאומי – 8.2 מיליון שקל ואפילו חייב פישמן לעיריית תל אביב 3,128 שקלים.
מנגד, הנכסים שמומשו בהליך נאמדים בסכום לא מבוטל של כ-1.18 מיליארד שקל. ומכך עולה כי יתרת החוב שנותרה לפישמן מול הבנקים והנושים השונים נאמדת בכ-2.8 מיליארד שקל.
מה מומש עד כה?
בנק מזרחי טפחות מימש נכס נדל"ן בראשל"צ בכ-119 מיליון שקל, בנק איגוד מימש מניות בחברת כלכלית ירושלים ושל חברת טן בשווי כולל של כ-49.8 מיליון שקל, נכסים שהיו משועבדים לבנק לאומי וכללו קרקעות בעכו, החזקות בתנופורט ועוד בשווי כולל של כ-646 מיליון שקל, ומניות בחברות ונכסים שהיו משועבדות לבנק הפועלים בכ-340 מיליון שקל.
בדו"ח שהגיש עו"ד בנקל מתוארים המהלכים האחרונים שביצע לפי הוראות ביהמ"ש. ובהם מכירת דירתו של פישמן ברחוב חיסין 15 בתל אביב תמורת כ-7.2 מיליון שקל, שלאחר דין ודברים וסבבי התמחרות נמכרה לבסוף לידיו של נחום אטרקצ'י.
עוד מדווח עו"ד בנקל על סדרה של פגישות שקיים ובהן מקיים בדיקה מול מספר בנקאי השקעות, שעם השלמתה תוגש בקשה מתאימה לבית-המשפט לאישור ליווי בנקאי השקעות לצורך ביצוע בדיקות והערכות שווי ובהמשך לאופן מימוש זכויותיו של פישמן בקבוצת פישמן רשתות בע"מ, אוניל בניה בע"מ וא.ט. אחזקות קירור בע"מ.
תגובת פישמן טרם נתקבלה.
ביקורת על שקד
עוד באותו נושא, יו"ר ועדת הכנסת ח"כ יואב קיש (הליכוד) הפסיק היום את ישיבת הועדה שדנה בהצעת חוק להרחבת סמכויותיהן של ועדות חקירה פרלמנטריות, לקראת הקמתה של ועדת החקירה לבחינת התנהלותה של המערכת הפיננסית בהסדרי אשראי ללווים עסקיים גדולים, דוגמת אליעזר פישמן ואחרים.
במהלך הדיון הודיע יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן (הליכוד) שהקואליציה לא תקדם כרגע את הצעת החוק משום שאין הסכמות בין כל סיעות הקואליציה על נוסח הצעת החוק. ח"כ קיש מתח ביקורת על שרת המשפטים איילת שקד והאשים אותה כי "החליטה לתקוע מקלות בגלגלים ולהשאיר את ועדת החקירה הפרלמנטרית בעניין פישמן נטולת יכולת".
ח"כ קיש הוסיף: "החלטתי לעצור את הדיונים לקידומה של הצעת החוק. קידמתי את ההצעה בהתאם לבקשת הממשלה והכנסת , אולם לאור התנגדותה של שקד "אין לי כוונה לקיים דיוני סרק ולהפוך את הדיונים בכנסת לקרקס של בובות על חוט הנשלטות על ידי החברות הגדולות ואיומי הרגולטורים".
בהמשך הביע עמי ברקוביץ', מנהל מחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים, התנגדות נחרצת להצעה ואמר כי "ועדת החקירה הפרלמנטרית היא פוליטית במהותה והסמכויות המוצעות מבקשות להפוך אותה לגוף מעין שיפוטי. מדובר בהצעה בעייתית ביותר מבחינה משפטית חוקתית".
גם יו"ר סיעת כולנו בכנסת ח"כ רועי פולקמן (כולנו) הסתייג אף הוא מהצעת החוק. פולקמן אמר כי "אינני רוצה שנעשה מצעד שיימינג למגזר הפרטי, הכנסת לא יכולה להפוך להיות הרשות השופטת"
שרת המשפטים איילת שקד מסרה בתגובה: "הצעת החוק של ח"כ יואב קיש חסרת אחריות ומזיקה לכלכלת ישראל ולכן התנגדו להעלאתה נגידת בנק ישראל, כל הרגולטורים, רה"מ עצמו ובוועדת הכנסת יתר סיעות הקואליציה. אני מציעה לחבר הכנסת קיש להתעסק במהות ולא בכותרות פופוליסטיות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו