כ-200 נכים מקיימים הפגנה נוספת במטרה להשוות את קצבת הנכות לשכר המינימום. הנכים חסמו באישור המשטרה את הירידה לנתיבי איילון מרחוב ארלוזורוב וכן את רחוב נמיר. המפגינים הניפו שלטים לרבות ארון קבורה מדומה שעליו כתוב "הממשלה קוברת אותנו חיים". כמו כן, המפגינים ניסו לפרוץ את המחסומים של המשטרה.
מסתמן כי הוועדה תמליץ להעלות בשלב ראשון את הקצבה לכ-3,000 שקלים, ובהמשך, בכמה פעימות, לכ־4,000 שקלים. הנכים דורשים להשוות את הקצבה שלהם לשכר המינימום, כ-5,000 שקלים.
"זו מלחמת השחרור של כל הנכים וכל הנפגעים. מכאן אנחנו ממשיכים הלאה, לא ועדת שמחון ולא ועדת זליכה, יש ועדות כמו חול ואין מה לאכול", אמר ח"כ גלאון (מרצ) שהגיע על מנת לתמוך בנכים המפגינים.
"חברי הכנסת צריכים להסתכל לכאן ולהבין שהכיסא שלהם תלוי בתמיכה שלהם בהצעת החוק", אמר.
"הנכים הם כלי משחק"
בעקבות ההפגנה, כעת חסומים לתנועה הרחובות הבאים: דרך נמיר לכיוון דרום מפנקס, דרך נמיר לכיוון צפון מצומת תנובה, ארלוזורוב למזרח מאבן גבירול, על פרשת דרכים למערב מהכניסה לרכבת.
ציבור הנהגים מתבקש שלא להגיע לצומת פינת הרחובות ארלוזורוב-נמיר. הצומת חסום וישנם עומסי תנועה בכל הרחובות הסמוכים אליו.

גלאון: "זו מלחמת השחרור של כל הנכים" // צילום: קובי ריכטר/TPS
"הנכים הם כלי משחק בוויכוחים פוליטיים-אישיים בין ראש הממשלה לבין שר האוצר", אמר ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני), שציין כי הכנסת החליטה להעלות את הקצבאות ולהשוואתן לשכר המינימום במשק, אך הממשלה התחמקה. "ההצעה החדשה היא בבחינת לעג לרש. כך נוהגת ישראל ב-250,000 נכים", אמר.
הקצבה עלתה ל-4,000 ש' בחודש
לפני כחודשיים הוחלט כי קצבאות הנכים יעלו מ־2,342 שקלים לחודש כיום ל־4,000 שקלים בחודש. העלייה תיעשה בכמה פעימות במהלך השנים 2017 עד 2021.
ערב חג הפסח הכריז השר כחלון על העלאת קצבת הנכים בחמישים אחוזים מרמתה כיום, 2,342 שקלים לחודש, בכמה פעימות. כחלון הודיע כי יקצה לטובת העלאת קצבת הנכים סכום כולל של לא פחות מ־4 מיליארד שקלים.
על פי המתווה המסתמן, היקף ההעלאה יעמוד על כ־4 מיליארד שקלים ב־4 פעימות, במטרה להביא להעלאה הדרגתית של קצבת הנכות, שתעמוד בסוף התהליך על כ־4,000 שקלים בחודש.