מאיר גולדשטיין. זוכה בשל אי שפיות // צילום: גיל אליהו // מאיר גולדשטיין. זוכה בשל אי שפיות // צילום: גיל אליהו

פסק דין תקדימי: עורף ראש גרושתו מטבריה זוכה - ויאושפז עד 25 שנה

השופטים על מאיר גולדשטיין: "פעל ממניעים חולניים, בחוסר שיפוט, לא ידע להבחין בין טוב ורע ולא היה אחראי למעשיו" • ההגנה והתביעה הסכימו לחוות הדעת הפסיכיאטריות לפיהן הנאשם לא מסוגל לעמוד לדין בשל אי שפיות • "הנאשם חולה נפש במובן המשפטי של המילה"

תקדים בבית המשפט: "אני מורים על זיכויו של הנאשם מחמת הגנת אי השפיות", כך נכתב היום (ראשון) בהכרעת הדין בפרשיית רוצח גרושתו מטבריה.

דני ברנר

מאיר גולדשטיין שערף לפני כחודשיים את ראשה של גרושתו זוכה מאשמה ויאושפז בכפייה עד 25 שנה. את ההחלטה יוצאת הדופן קיבל הבוקר בית המשפט המחוזי בנצרת, בהרכב של שלושה שופטים בראשותו של השופט אשר קולה, והשופטים דני צרפתי ורננה מוקדי־גלפז.

כזכור, מאיר גולדשטיין (34), תושב טבריה שרצח את גרושתו, אדל קלמן ז"ל (33), ערף את ראשה לפני כשבועיים ויצא עמו לרחוב. סניגורו של גולדשטיין, עו"ד אפריים דימרי, טוען כי הוא לא שפוי, וביקש לזכותו. שתי חוות דעת פסיכיאטריות שונות שהוגשו לבית המשפט ואושרו על ידי בית המשפט קבעו שהוא לא היה שפוי בעת ביצוע המעשה ואינו כשיר לעמוד לדין. התביעה הביעה הסכמה לכך, ובלבד שיאושפז בכפייה לפרק הזמן המקסימלי המותר בחוק - עד 25 שנים.

בסעיף 7 להכרעת הדין כתבו השופטים כי "הנאשם חולה נפש במובן המשפטי של המילה, הוא אינו כשיר לעמוד לדין ולעקוב אחר הליכי המשפט". עוד נקבע כי "בעברו בשנת 2013 אובחן כסובל מסכיזופרניה".

בסעיף 8 כתבו השופטים כי בעת ביצוע העבירות פעל הנאשם ממניעים חולניים, בחוסר שיפוט, לא ידע להבחין בין טוב לרע, ולא היה אחראי למעשיו".

"אנו סבורים כי חומר הראיות מבסס את אשמתו של הנאשם ומלמד על כך שהוא זה שביצע את המעשים המתוארים בכתב האישום", ציינה הפרקליטות, שהוסיפה: "מסכימים לתוכן חוות הדעת, הנאשם חולה נפש".

אגב, במהלך הדיונים גולדשטיין בעצמו כפר בטענה כי לא היה שפוי בעת ביצוע המעשה, בדברים שאמר בבית הדין.

במידה וגולדשטיין ישוב לשפיות בתוך תקופה קצרה מ-25 שנים, ועדת פסיכיאטרים בראשות שופט תוכל לשחרר אותו. במצב כזה גולדשטיין, שזוכה מאשמה, יהיה אדם חופשי.

מן הצד השני, במידה ויישאר חולה נפש לא שפוי ויעברו 25 שנים, קיימת סבירות שימשיך להיות מאושפז בתור חולה נפש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...