עובדי רשות השידור נפרדים ממבט // צילום: מתוך שידורי הערוץ הראשון

המבט אמר הכל

בהתראה קצרה גילו עובדי רשות השידור שמהדורת החדשות שהם עומדים להגיש היא האחרונה • אף אחד מהנוכחים לא הסתיר את רגשותיו • ברקע: חוק התאגיד אושר לקריאה שנייה ושלישית בכנסת

חמישים שנה אחרי שעלתה לאוויר לראשונה, מהדורת "מבט" הוותיקה שודרה אתמול בפעם האחרונה בישראל. שעה קלה לפני השידור הודיע על כך כונס הנכסים הרשמי, דוד האן, בעת שהשתתף בדיונים בנושא עתיד השידור הציבורי בוועדת ביטן. 

על פי הודעתו, כל עובדי רשות השידור שעברו לתאגיד השידור הישראלי יתחילו היום את עבודתם בגוף השידור החדש, למעט כעשרים חריגים שדרושים לשידור תחרות האירוויזיון.

העובדים באולפני הטלוויזיה ברוממה ובתל אביב, שתיכננו מהדורת פרידה מיוחדת בשבוע הבא, קיבלו בהפתעה את ההודעה. מגישת המהדורה המוקדמת גאולה אבן־סער דמעה מול המצלמות כשמסרה את הדיווח הראשון בנושא. "אני רוצה להודות לכל האנשים שעבדו כאן לאורך השנים. היו המון רגעים קשים והמון רגעים טובים ובסוף הרבה אנשים הולכים הביתה. אני מקווה שימצאו את דרכם המקצועית ושהשידור הציבור ימשיך להיות חזק", הוסיפה בהתרגשות. 

רבים מעובדי הטלוויזיה מיהרו להגיע מבתיהם ולהצטרף לשידור האמוציונלי, שנפתח מייד אחר כך בהגשת מיכל רבינוביץ'. רבים מבכירי המגישים והפרשנים לאורך השנים השתתפו בשידור, והמצלמה הופנתה פעמים רבות גם לעובדי האולפן הנרגשים. 

"לא רק שהרגו אותנו, קברו אותנו קבורת חמור. לא נותנים אפשרות להיפרד כהלכה. זה אות קלון", אמר בשידור המגיש הוותיק יעקב אחימאיר, שהודה לאנשים באולפן. כשהשעון הראה את השעה תשע, נכנסו עובדי הרשות לאולפן ושרו את "התקווה".

"זו פעם ראשונה שאני שומע על זה ויש לי הרבה מה להגיד", אמר ל"ישראל היום" חיים יבין, המגיש הוותיק והמיתולוגי של המהדורה. לדבריו, "זו טרגדיה מצערת ביותר. זו טרגדיה של מוסד שהיה מפואר ובליבי יישאר מפואר לנצח". 

כזכור, יבין הגיש את המהדורה הראשונה ונשאר בתפקיד במשך ארבעים שנה. את מהדורת החדשות המרכזית של תאגיד השידור החדש "כאן" תגיש אבן־סער, והיא צפויה לעלות לשידור לראשונה ביום שני.

עדיין לא ברור איך ייראו ויישמעו שידורי רשות השידור עד ליום ראשון ב־23:59. על פי כונס הנכסים, הרדיו ישדר מוסיקה ברצף - אך חלק מעובדי החדשות הודיעו כי בכוונתם להגיע לעבודה.

הדרמה הטלוויזיונית הפנתה את תשומת הלב מהדיונים סביב עתיד השידור הציבורי, שנמשכו ביתר שאת בוועדה המיוחדת בראשות יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד). אתמול אישרה הוועדה לקריאה שנייה ושלישית את סגירת רשות השידור ואת הקמת תאגיד החדשות החדש, שיפעל לצד תאגיד השידור "כאן", ועתיד להתחיל את שידוריו, כאמור, כבר ביום שני הקרוב. הוועדה דנה על כל 250 ההסתייגויות שהגישה האופוזיציה, והן נדחו בהצבעה ברוב של 7 מתנגדים מול 4 תומכים. לאחר אישור החוק להצבעה אמר ח"כ ביטן: "אני יודע שחלק מעובדי רשות השידור לא מרוצים, אבל אני חושב שהשתדלנו לעשות כל מה שאנחנו יכולים כדי שהם ייפגעו כמה שפחות".

ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני) התייחס להודעת כונס הנכסים ואמר: "כולנו היינו בתוך אירוע ואף אחד לא הבין באותו רגע שאנחנו שותפים להכרזה על סגירת רשות השידור". 

ח"כ רועי פולקמן (כולנו), נציגו של שר האוצר משה כחלון,  אמר כי מדובר ביום קשה. "ראוי לייצר סיום ראוי והוקרה לרשות השידור ואני פונה לתאגיד 'כאן' לעשות זאת", אמר.

בתאגיד השידור הישראלי "כאן" פירסמו עם תום שידור המהדורה ציוץ בטוויטר, ובו כתבו: "מצדיעים לחברים מרוממה. על כתפיכם אנו עומדים, מחכים לבואכם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...