ראשת ממשלת סקוטלנד // צילום: איי. אפ. פי // ראשת ממשלת סקוטלנד // צילום: איי. אפ. פי

שוב: סקוטלנד מבקשת משאל עם להיפרדות מאנגליה

במכתב רשמי לראשת ממשלת בריטניה פנתה הממשלה הסקוטית בבקשה לערוך משאל עם נוסף • תרזה מיי תשיב למכתב, אולם נראה כי בריטניה אינה מבשת זעזוע נוסף

שנתיים וחצי לאחר קיום משאל העם בנושא פרישה מבריטניה, הגישה ראשת ממשלת סקוטלנד, ניקולה סטרג'ון, מכתב רשמי לראשת ממשלת בריטניה בו היא מבקשת לערוך משאל עם בנושא. הבקשה עומדת על רקע תחילת הליך ההיפרדות של בריטניה מהאיחוד האירופי ורצונה של סקוטלנד להצטרף אליו באופן עצמאי.

בנסיבות המשתנות כל כך האלה, לעם בסקוטלנד חייבת להיות האפשרות לקבוע את עתידו בעצמו ולממש את זכותו להגדרה עצמית. לפיכך אני כותבת לך בבקשה לפתוח בהקדם בדיונים בין הממשלות שלנו כדי לאפשר משאל עם חדש. לא נראה שיש סיבה הגיונית כלשהי שתעמדי בפני רצונו של הפרלמנט הסקוטי, ואני מקווה שלא תעשי זאת", נכתב במכתב הרשמי של סטרג'ון..

הפרלמנט הסקוטי הצביע ביום שלישי האחרון על קיום משאל עם בנושא בשנה או השנתיים הקרובות, אולם לשם ביצוע ההחלטה חייבת הממשלה הסקוטית לקבל את אישורה של לונדון למהלך. ראשת ממשלת בריטניה, תרזה מיי, שללה את הרעיון לזמן הקרוב במטרה לא לערער את האי הבריטי על רקע הפרישה מהאיחוד האירופי.

דוברה של ראשת הממשלה הבריטית אמרה כי היא תשיב על המכתב ואמר: "בשלב זה ההתמקדות שלנו צריכה להיות כולה במשא ומתן עם האיחוד האירופי כדי לוודא שאנחנו מגבשים את ההסכם הנכון לכל בריטניה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...