דוד ביטן // צילום: נעם ריבקין פנטון // דוד ביטן // צילום: נעם ריבקין פנטון

ביטן: מוכנים לפשרות בנושא חוק התקשורת

יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן בראיון לערוץ 20: "אנחנו מוכנים לוותר על החוק לפיקוח התקשורת בתמורה לביטול התאגיד" • "הליכוד רוצה את סגירת התאגיד, אבל אנחנו מבינים שצריך אולי להסדיר את זה באופן שונה"

"אנחנו לא רוצים בחירות", כך אמר היום (ראשון) יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן בראיון לתוכנית "לפני כולם" בערוץ 20, "אנחנו רוצים שכחלון יקיים את ההסכם הקואליציוני איתנו ויתחשב בכך שהעם שלח את הליכוד להוביל את המדינה - ולא כל מפלגה עם מעט מנדטים צריכה להגיד לליכוד מה לעשות", אמר ח"כ ביטן. 

ביטן טען כי מדובר בעניין עקרוני, "התאגיד זה רק סימפטום לסיטואציה הזאת וכל עוד כחלון יבוא לקראתנו בעניין הזה לא יהיו בחירות".

עוד אמר הח"כ כי "אפשר להגיע להסדרה של העניין, פשוט כחלון מאוהב בזה שהתקשורת אומרת שזה מבחן מנהיגותי מבחינתו, אז שיעזוב את התקשורת ויתעסק באמת".

 

עוד באתר:

 

 

נתניהו נאם בכנס השנתי של השדולה הפרו ישראלית איפא"ק

 

 

"מועדון קרב" - גרסת בית ספר תיכון בבאר שבע

 

 

כך הכניס דאעש את התושבים לפאניקה

 

 

"לדחות מועד שידור התאגיד"

ח"כ ביטן נשאל האם ישנו מצב בו ראש הממשלה יסכים שהתאגיד יישאר בצורה זו או אחרת, והשיב: "אנחנו לא מטומטמים, אנחנו מבינים את המצב. יש חוק שמחייב את הקמת התאגיד שכחלון לא נתן לנו בחצי השנה האחרונה לבטל אותו. על זה אנחנו כועסים. הגענו למצב הזה לכן אנחנו מוכנים לאיזושהי הסדרה שתאפשר לקבל את עמדת הליכוד בלי לפגוע בכחלון באופן מיוחד".

ח"כ ציין ביטן במידה וכחלון יתקפל לא יהיו בחירות, והוסיף: "חייבים לדחות את מועד תחילת התאגיד, כדי שנוכל אחר כך לחוקק חוק. אנחנו צריכים חוק של לדחות את תחילת התאגיד לפחות בחודש חודשיים. אנחנו לא נחושים ללכת לבחירות. אם יקום כחלון ויגיד שהוא בעד מה שהליכוד רוצה – אין בחירות". 

ביטן הזכיר כי "הליכוד רוצה את סגירת התאגיד, אבל אנחנו מבינים שצריך אולי להסדיר את זה באופן שונה, מוכנים לקבל את זה אבל בהיגיון. הדחיה תבוא רק בתנאי אחד, שנדע את הסוף, לא כמו הדחיה הקודמת. ישנן כל מיני דרכים ואני לא רוצה לומר את כולן, אפשר להגיע לכל מיני דברים נחמדים בעניין הזה, שגם הליכוד יהיה מרוצה ואולי גם כחלון יהיה מרוצה במידת מה מסוימת".

יו"ר הקואליציה סיכם, ואמר: "אני מוכן לוותר על החוק לפיקוח התקשורת שמרגיז כל מיני עיתונאים ואמצעי תקשורת, שהעיתונאים והתקשורת לא תיכנס ללחץ, אנחנו מוכנים לוותר על חוק התקשורת בתמורה לביטול התאגיד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...