או-לה-לה: 3 מתכוני קינוחים צרפתיים מפתים

מדלן שוקולד ודבש, שארלוט פירות אדומים ועוד מעדן מפואר במיוחד - כך תעשו זאת בבית

המלכה שארלוט היתה אשתו של המלך ג'ורג' ה-3. הלנה היפה ואהבתה לפריז, הציתו את מלחמת טרויה המיתולוגית. מדלן היתה טבחית במטבחו של חותנו של לואי ה-15. נשים אלה ורבות אחרות נתנו השראה למיטב הקלאסיקה הצרפתית.

לכבוד שבוע הקולינריה הצרפתית, הנה שלושה מתכוני קינוחים עם שיק צרפתי במיוחד.

 

עוגיות מדלן שוקולד ודבש

 

 

רשימת חומרי גלם ל-25 עוגיות:

75 גרם חמאה

1/3 כוס שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות

3 חלבונים

3 כפות אבקת סוכר מנופה

1 כף דבש

2 כפות גדושות שקדים טחונים

2 כפות קמח

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים חמאה במחבת ומבשלים דקה נוספת עד שצבעה של החמה משחים והיא מעלה ניחוח אגוזי.
  2. ממיסים את השוקולד.
  3. מקציפים חלבונים ואבקת סוכר לקצף יציב ומבריק.
  4. מערבבים חמאה אגוזית, שוקולד מומס ודבש לקצף החלבונים.
  5. מקפלים שקדים טחונים וקמח.
  6. ממלאים תבניות מדלן עד 3/4 גובה (או עטרות נייר המיועדות לאפייה).
  7. אופים בחום בינוני נמוך 170 מעלות כ-10 דקות.

שארלוט פירות אדומים

 

 

רשימת חומרים לתבנית בקוטר 24:

1 חב' בישקוטים קנויים

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

3 כפות ליקר דובדבנים (לא חובה)

1 שקיק תה פירות אדומים

למוס:

350 גרם פירות אדומים טריים או קפואים טחונים למחית (פטל, תות, דובדבנים קפואים בלבד)

1 כף אבקת ג'לטין + 2 כפות מים

1/2 כוס מים

3/4 כוס סוכר

1 מיכל שמת מתוקה (250 מ"ל)

 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית אפיה קפיצית, עגולה בנייר אפייה.
  2. לבסיס: מבשלים סוכר, מים ושקיק תה לסירופ אדמדם, מוסיפים ליקר. טובלים את הבישקוטים (אחד-אחד) בסירופ לכמה שניות ומסדרים לאורך חלקה הפנימי של התבנית בצורת מניפה אלכסונית.
  3. מרפדים גם את בסיס התבנית בבישקוטים טבולים בסירופ.
  4. למוס: מבשלים סוכר ומים עד לסף רתיחה. ממיסים את הג'לטין בשתי כפות מים עד שהמים נספגים בג'לטין. מחממים כמה שניות ספורות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס.
  5. יוצקים את הג'לטין המומס אל תוך הסירופ החם ומערבבים היטב.
  6. מערבבים את הסירופ עם מחית הפרי ומצננים לגמרי.
  7. מקפיצים שמנת מתוקה לקצפת רכה ויציבה. מסננים את תערובת הפרי אל תוך הקצפת ומקפלים יחדיו למוס ורוד ואחיד.
  8. יוצקים את המוס אל התבנית ומקררים עד שהמוס מתייצב לחלוטין. שומרים במקרר עד להגשה.

קינוח הלנה היפה

 

כלים באדיבות פלורליס, פוקס הום

 

רשימת חומרים ל-8 מנות:

לפירורי עוגה:

150 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר

200 גרם שוקולד מגורר דק

6 חלמונים

6 חלבונים

1/2 כוס סוכר

1 כף קמח

100 גרם אגוזי לוז / שקדים מולבנים טחונים

למילוי:

100 גרם שוקולד שבור לחתיכות

1/3 כוס שמנת מתוקה

1 מיכל שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר מנופה

לאגסים:

4 אגסים קלופים

3 כוסות מים

3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:

  1. לאגסים: מבשלים את האגסים במים וסוכר עד שמתרככים, מסננים (שומרים 1/2 כוס סירופ) ופורסים לפרוסות דקות.
  2. לפירורי העוגה: מקציפים חמאה וסוכר לקרם חלק. מוסיפים שוקולד מגורר וחלמון-חלמון תוך כדי ערבול. מערבלים יחדיו לתערובת חלקה ואחידה.
  3. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק ומקפלים את הקצף לתערובת השוקולד והחלמונים.
  4. מקפלים לתערובת את האגוזים הטחונים והקמח.
  5. משמנים בחמאה מומסת תבניות שטוחה בגודל 20 על 30, יוצקים את תערובת העוגה ואופים במשך כ25-30 דקות בחום בינוני 180 מעלות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מצננים את העוגה. בעזרת מברשת מרטיבים את העוגה במעט סירופ מבישול האגסים וחותכים לקוביות.
  7. למילוי: מרתיחים 1/3 כוס שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד השבור, ממתינים כדקה ואז מערבבים לקרם חלק ומבריק.
  8. מקציפים 1 מיכל שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
  9. בקערה שקופה ויפה מפזרים קוביות עוגה, עליהם רוטב שוקולד, פרוסות אגסים וקצפת.

כמה טיפים:

  1. אם משתמשים בדובדבנים למוס של השארלוט יש להשתמש בדובדבנים קפואים, שכן דובדבנים טריים ומגולענים נוטים להתחמצן במהירות וצבעם הופך חום.
  2. אם מתאפקים ולא זוללים את כל תבנית המדלן באותו היום, כדאי לשמור במקרר במיוחד בימי הקיץ החמים.
  3. אם מתעצלים, אפשר להגיש את האגסים המבושלים עם קרם השוקולד והקצפת בלבד וללא העוגה כולה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...